Hoofdmenu

Samenwerking

Gestart door Dylan, september 25, 2010, 20:23:27 PM

Vorige topic - Volgende topic

Dylan


Afgelopen donderdag 16 september zijn de Gegevensautoriteit Natuur (GaN) en de Nationale Database Flora en Fauna (NDFF) door minister Verburg overgedragen aan de Stichting Gegevensautoriteit Natuur. Zie voor een verslag (link naar verslag op gegevensautoriteitnatuur.nl).


In haar toespraak bedankte minister Verburg ook Stichting Natuurinformatie voor het aansluiten op de NDFF. Ook andere sprekers uitten hun waardering voor Waarneming.nl en de vrijwilligers die via Waarneming.nl hun gegevens delen.


Belangrijk voor Stichting Natuurinformatie en Waarneming.nl is dat de PGO's zich nu ook officieel hebben verbonden aan de GaN en de NDFF. Doordat deze contracten zijn getekend kan Stichting Natuurinformatie nu gaan onderzoeken hoe we nog beter kunnen samenwerken met natuurorganisaties in Nederland. Ons doel daarbij zal zijn om de waarnemers in het veld zo goed mogelijk van dienst te zijn, en gegevens zoveel mogelijk openbaar (en dus bruikbaar voor iedereen) te publiceren. Uiteraard hebben we hierbij oog voor de bescherming van kwetsbare situaties.


Team Waarneming.nl
Bestuur Stichting Natuurinformatie
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl