Sri Lankaanse panter

Gestart door edokreuzen, september 11, 2010, 13:03:37 PM

Vorige topic - Volgende topic

edokreuzen

Ik heb zojuist, eindelijk... maar toch, de Sri Lankaanse panter die wij afgelopen zomer op zo'n honderd meter afstand hebben mogen aanschouwen in het nationaal park Yala ingevoerd → zie http://observado.org/waarneming/view/49913665. Wat schetst mijn verbazing: onder het kopje zeldzaamheid staat dat ie "algemeen" zou zijn. Maar volgens de website http://www.iucnredlist.org/apps/redlist/details/15959/0 is die dat allesbehalve. Rara, hoe kan dat?
Pluk de dag én haast u langzaam!!

nielsyese

Ik zou het even in dit forum melden: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=65349.60.html. Volgens mij wordt er aan de statussen nog gewerkt en dan zal de standaard status algemeen zijn geweest. Mooie foto's overigens.
Met vriendelijke groet, Niels-Jan Dek

edokreuzen

Hartelijk dank voor jouw suggestie, Niels-Jan! Ik heb onmiddellijk uitvoering gegeven aan jouw suggestie. Nu nog ff afwachten of het ook helpt :-))
Pluk de dag én haast u langzaam!!

Marnix

Citaat van: nielsyese op september 11, 2010, 15:10:35 PM
Volgens mij wordt er aan de statussen nog gewerkt en dan zal de standaard status algemeen zijn geweest. Mooie foto's overigens.

Klopt helemaal! De standaard status is algemeen en dit is nog lang niet voor alle soorten en alle locaties aangepast. Het is ook een hels karwij om dit voor alle soortgroepen in te stellen.
Leuk dat je hem ingevoerd hebt!  :duim:
Marnix Jonker
📷 marnixjonker.com