goede veldgids?

Gestart door wijnands, augustus 28, 2010, 18:34:54 PM

Vorige topic - Volgende topic

wijnands

Ik ben vandaag een paar winkels afgeweest op zoek naar een goede gids om te helpen met identificatie. Veel verder dan de anwb vogelgids kwam men niet. Nou is dat best een mooi werkje maar en niet echt goedkoop en te groot en zwaar om mee te nemen.

Zijn er andere aanraders?
Groeten,
Jeroen Wijnands

Ted van der Knaap

Zelf ben ik begonnen met de veldgids van de ANWB zie: http://www.anwb.nl/webwinkel/kaarten-boeken-en-gidsen,/overige-boeken-en-gidsen/natuur-en-veldgidsen/anwb-veldgids-vogels.html

Redelijke prijs en een uitgebreid aantal soorten! Makkelijk mee te nemen in het veld.
groet-je, Ted van der Knaap (always learning!)

wijnands

Die stond ik ook in te kijken, deze http://www.anwb.nl/webwinkel/kaarten-boeken-en-gidsen,/overige-boeken-en-gidsen/natuur-en-veldgidsen/anwb-veldgids-vogels-in-tuinen-en-parken.html sprak me nog iets meer aan omdat er niet zo veel vogels van verre streken in stonden.

Ga morgen wel 's in de oranjekom kijken, daar hadden ze ook een aardige selectie boeken. In ieder geval bedankt voor je reactie Ted.
Groeten,
Jeroen Wijnands

Norman

De ANWB gids is wel dé veldgids van de afgelopen jaren, zeker de nieuwe 2010 druk is erg mooi en compleet.
De kwaliteit word door geen enkele andere nederlandstalige gids geëvenaard. 

En de prijs? Ach, als je een beetje zuinig op je spullen ben kost deze je nog geen 5 euro per jaar.

De andere "goede" gidsen die in NL te koop zijn, zijn de Peterson en de Lars Johnson, maar deze kosten vrijwel hetzelfde als de ANWB, maar zijn net even minder in kwaliteit.

Nu de nieuwe ANWB op de markt is, zou je de "oude" ANWB wellicht voor een spotprijsje kunnen vinden op de 2dehandsmarkt.

Jarinka

Als je de ANWB te duur en te zwaar vindt, kun je het proberen met de Zakgids Vogels. Dat is een heel klein boekje, met toch vrij goede tekeningen van verschillende kleden.
Groeten, Jarinka Heijink

Erroll

De nieuwe zakgids van Hayman is uit.
Bol.com: 16,95


Gr Erroll
Erroll Kanters 18 jaar

Waarneming Vogels in Ned: 343

http://waarneming.nl/user/photos/61497