Onbekend insect

Gestart door ducheineWim, augustus 13, 2010, 12:31:46 PM

Vorige topic - Volgende topic

ducheineWim

Hierij een insect dat bij ons op de gevel van het huis zat enkele weken geleden. Ik kan niet uitvinden wat het is. De bakstenen waarop het zit zijn 5 cm dik. Ikhad zo'n insect hier (Zeeuws Vlaanderen) nog nooit gezien. Wie kan mij dat vertellen. Ik hoop dat dit de juiste plaats is voor deze vraag.

Bvd.

Wim Ducheine
Wim Ducheine

mabeline

Bedankt voor het kijken en/of reactie

Met vriendelijke groet Diana

ducheineWim

#2
Niet alleen de huid; het beest liep nog over de muur. Maar is het dan een insect dat veranderd in een libelle? Herstel; net opgezocht op internet. Nu ik weet dat het in een libelle veranderd was dat gemakkelijk. Een nymf dus?
Daar was ik zonder hulp niet zomaar opgekomen. Dank.

PS: is er achter te komen van welke Libelle dit een nymf is? We hebben heel veel verschillende Libelles in onze tuin (met name bij de vijver)

Wim
Wim Ducheine

MarjoSmeets

Dan zal hij net op het punt van uitsluipen hebben gestaan. Voor Libellelarven en huidjes (Exuviae) is een apart forum. Misschien dat een admin dit topic wil verplaatsen anders kun je misschien zelf de foto ook daar plaatsen.
De insecten zijn, tenzij anders vermeld, gevonden in onze tuin, of wei, grenzend aan akkerland in Selfkant net over de duitse grens bij Sittard (Limb)
Mit freundlichen GrĂ¼ssen, oftewel, groetjes van Marjo

ducheineWim

Ikzal in de afdeling Libellen de vraag opnieuw stellen. Dank voor het meedenken.

Wim
Wim Ducheine