Narcistische koekoek

Gestart door Pim, mei 21, 2004, 19:53:51 PM

Vorige topic - Volgende topic

Pim

Vanmiddag op de fiets gestapt en door De Bretten richting Halfweg gereden. Onderweg hoorde ik een koekoek zeer narcistisch herhaaldelijk zijn eigen naam roepen. In de buurt van het "Boezemgemaal Halfweg" zijn enkele plasjes met een crossterrein, nabij De batterij. Hier telde ik maar liefst twaalf dodaars! Mijn degelijke herenfiets was maar net bestand tegen het ruige pad dat door dit gebied loopt. Een walhalla voor fazanten en criminelen alhier. Ook enkele paartjes kuifeend, tafeleend en tientallen krakeenden. Twee koekoeks zaten elkaar achterna. Een grasmus zong bovenin een meidoorn zijn liedje. Boven het gebied >15 oever-zwaluwen. Een waterral gilde huiveringwekkend vanuit het riet. Langs De Batterij diverse paartjes bergeenden met jongen, de mooiste van alle watervogels, maar dat is slechts een mening.

Bij het natuurgebiedje De Kluut was het rustig, maar het mannetje ijsvogel gaf al snel act de presence. Boven het rietveld kwam hij aanvliegen. Hij foerageerde minutenlang langs een slootje en verdween met een klein visje in zijn bek naar zijn vermoedelijke nest!

Met variabele (tegen)wind fietste ik via Osdorp terug naar Amsterdam (Noord), het is een wonder dat ik in Osdorp nog straten kon vinden die niet opengebroken waren.

(Met dank aan Rutger Rotscheid voor zijn heldere routebeschrijving!)

Met vriendelijke groet,

Pim Julsing ;)


met vriendelijke groet,

Pim Julsing

natuurverslaving.nl