Onbekende wantsnimf

Gestart door wilde, augustus 14, 2006, 20:46:10 PM

Vorige topic - Volgende topic

wilde

Welke wantsnimf is dit? Op de punt van het scutellum is een klein licht streepje zichtbaar, misschien de aanzet voor veel meer, zoals bij de andere nimfen. Zou dit ook de Graphosoma lineatum kunnen zijn? De rode kleur lijkt al iets door te breken. Of toch een andere? De onderkant is niet gestippeld, maar de banden lopen daar dwars over het gehele lijf.
Hoe ziet de nimf van een Dolycorus baccarum er uit? De volwassen wants zag ik ook op peterselie.

Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

Berend Aukema

Een vijfde stadium nimf van Holcostethus strictus vernalis (Wolff) (familie Pentatomidae). De nimf van Dolycoris baccarum is net als het volwassen dier sterk behaard!

wilde

#2
Bedankt Berend, dan is gelijk de wants op het andere item met graphosoma's opgelost, want dat is dezelfde, maar anders belicht. Ik had de Holcosthetus strictus vernalis dit voorjaar voor het eerst in mijn tuin gezien op Kogeldistel (Echinops), dus dan hebben ze voor nageslacht gezorgd. Opvallend is wel dat de nimfen veel kleuriger zijn dan de volwassen dieren, maar bijv. de opvallende antennekleuren nog missen. De banden op de onderkant zie je bij de volwassen dieren nauwelijks terug.
Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me