Hoofdmenu

Graag jullie hulp

Gestart door wouterbosgra, juni 16, 2010, 11:42:25 AM

Vorige topic - Volgende topic

wouterbosgra

...bij deze plantjes. Hopelijk kunnen jullie er iets mee ondanks de beroerde foto's.


       
  • Stond in een beukenlaan naast douglasopstand, donker bos dus. Kwam uit op watermuur, maar no way jose natuurlijk. Alle bloemen waren rose, planten groeiden in 'pollen', weet even niet hoe dat heet :)
  • In een heideveld, kwam uit op gewone spurrie. Nou moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik die nog nooit heb gezien. Qua biotoop zou je natuurlijk eerder heidespurrie verwachten, of misschien is het nog wel iets heel anders. Stom dat ik de onderzijde van de bladen niet heb gefotografeerd. Niet alle kransen van bladeren waren > 8, wel duidelijk nerf te zien op onderzijde blad.
Alvast bedankt!

Plant 1:

wouterbosgra

...meer plant 1

wouterbosgra

...en plant 2:

WimV

Hoi Wouter,

Ik zou eens bij Winterpostelein en bij Walstro gaan kijken. En de Heukels gebruiken i.p.v. Eggelte.

Groetjes,
Wim

wouterbosgra

pfff daar heb je het al. overigens zonder direct eggelte als schuldige aan te wijzen: ik ben nog maar beginner he. en ik koester nog steeds stiekum de hoop dat eggelte de truuk is om mij onder heukels uit te wurmen...

HPM

Had je de Oecoflora nou al aangeschaft? Niet om mee te nemen natuurlijk, maar uitstekend om de families en soorten te leren kennen, en met wat zoeken ook achteraf nog wel te gebruiken.
Ik heb geen ervaring met Eggelte, maar als ik dat zo zie ben je met dat Walstro ergens de verkeerde kant opgegaan.

--
Groeten, Herman van der Meer


Herman van der Meer

wouterbosgra

Ja, de ecoflora inmiddels in mijn bezit. Erg gaaf om te hebben en lezen! En dat ik ergens ben misgegaan dat lijkt me idd duidelijk, maargoed dat hoort natuurlijk bij het leerproces. Volgende keer als ik em tegenkom zal ik em opnieuw proberen, en dan weet ik een beetje waar ik uit moet komen. Waarvoor dank natuurlijk!

Maico Weites

1 is roze winterpostelein.
Maico
Waarnemingen en foto's:
Nederland: https://waarneming.nl/users/15919/
Rest v/d wereld: https://observation.org/users/15919/

wouterbosgra


dmsoes

Met dit boek erbij:
http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=110684.0.html

is de Heukels een stuk aangenamer. Wel Engelstalig en niet geheel compleet, maar past wel in de (fiets)tas en kost geen drol.

Groet,

Menno

wouterbosgra

Hoi Menno,

Hierbij besteld, onder protest. Hebben jullie enig idee hoeveel boeken ik inmiddels meesjouw? Mijn huidige dagpakketje bestaat uit Eggelte, veldgids mossen, veldgids korstmossen, paddogids van gerhardt, veldgids reptielen & amfibien, nieuwe dagvlinders, veldgids libellen, beknopte nachtvlindergids, gallenboek, veldgids sprinkhanen en krekels, veldgids diersporen. Als ik richting kust ga komen daar nog 2 bij. Wat mis ik de tijd dat ik gewoon alleen mijn vogelgidsje bij me had!

Maar bedankt voor de tip hoor, ben benieuwd!

Maico Weites

Neem je die allemaal mee. :o
Maico
Waarnemingen en foto's:
Nederland: https://waarneming.nl/users/15919/
Rest v/d wereld: https://observation.org/users/15919/

wouterbosgra

inclusief ehbo-setje, poncho en gevulde waterfles, toilettas, oplader en extra batterijen voor mobiel: 13 kg schoon aan de haak  :'(

han.endt

Citaat van: wouterbosgra op juni 17, 2010, 10:01:42 AM
Wat mis ik de tijd dat ik gewoon alleen mijn vogelgidsje bij me had!
Nou ja het scheelt weer een telescoop met statief..... :D

Maico Weites

 :o
Ik misschien 2 of 3..
Camera, batterijen, notitieboekje, verrekijker en wat te drinken/eten, bakje en inklapbaar sleepnet.
Maico
Waarnemingen en foto's:
Nederland: https://waarneming.nl/users/15919/
Rest v/d wereld: https://observation.org/users/15919/

Datura

Tsja, je zou het natuurlijk kunnen beperken op basis van welke groepen je het meest verwacht tegen te komen op je excursie (dag- en nachtvlindergids mee? je zou ook een foto kunnen nemen van die enkele nachtvlinder die je tegenkomt en die thuis determineren). Ook zijn er genoeg excursiedoelen te verzinnen waar je geen bijzondere dagvlinders (waarvoor je een veldgids nodig hebt) mee hoeft, en een sprinkhanengids voor begin juli heeft ook maar beperkte waarde. Zeker met een digitale camera zijn plaatjes om soorten thuis na te zoeken zo geschoten. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om het gewicht te beperken, en als je dat niet wil dan wordt het idd 13 kilo dragen :).

Bij mij nestaat mijn uitrusting meestal uit: Proviand, verrekijker, fototoestel, mp3-speler, flora en nog 1 of 2 veldgidsen.

ps. Toilettas?!?
Natuurlijke groeten van
Kim Lotterman

Crossbill guides

HPM

Tegenwoordig reis ik licht. Aan een notitieboekje, pen en stratengids heb ik over het algemeen voldoende, maar meestal neem ik ook aan plasic doosje (botaniseertrommeltje), foto-/videocamaraatje, flora, kilometerhokkenkaart en verrekijker in mijn fietstassen mee.
Ik heb talloze gidsen voor andere organismen, maar die neem ik niet mee.

--
Groeten, Herman van der Meer

Herman van der Meer