‘gps image-tracker’-software synchroniseert longti

Gestart door characea, augustus 03, 2006, 17:39:39 PM

Vorige topic - Volgende topic

characea

Niet echt nieuw..maar wel handig als je in Wit Rusland of de Sahara, het duin, de kwelders, de veluwe of op het IJsselmeer aan de slag gaat:
De prijs is trouwens wel een stuk lager dan vroeger..


http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?rubriek=p...91&WT.mc_id=rss

Sony komt met een nieuw gps-apparaat waarmee u uw foto's letterlijk op de kaart kunt zetten. Door de locatie en de tijd vast te leggen met Sony's nieuwe GPS-CS1 en dit te combineren met de 'tijdsstempel' van een Sony digitale camera of camcorder, kunt u uw foto's op een kaart zetten en zodoende precies bepalen waar de foto's genomen zijn.

Om uw foto's op de kaart te zetten, hoeft u alleen maar alle data op Sony's GPS-CS1 te importeren naar uw computer. De 'gps image-tracker'-software synchroniseert vervolgens alle afbeeldingen van uw digitale camera met de longtitude, latitude en de tijdsstempel van het GP-CS1-apparaat om de foto's als drukspelden op een digitale kaart te zetten.

Sony's GPS-CS1 kan 12 kanalen ontvangen, is 9 cm lang en weegt maar 60 gram. De Sony GPS-CS1 is vanaf september te koop voor $150. De Europese prijs is nog niet bekend.

Kan dit niet met oudere GPS Modellen ?

http://www.google.nl/search?sourceid=navcl...nl&q=GPS+camera

Stippen

Daar is wel wat op te verzinnen.

Het idee om tijd en locatie bij elkaar te brengen is natuurlijk brilliant.

Oudere GPSen registreren een Trackpoint met datum en tijd op tamelijk willekeurige momenten, je zou dan het dichtsbijzijnde punt kunnen zoeken.

Of je kan een waypoint aanmaken, maar dat moet je dan wel iedere keer doen als je een foto maakt. En meestal is er een maximum aan het aantal waypoints.

Het is een kwestie van je tracklog uploaden in GPX format en je foto met exifinfo, of zelf datum en tijd van de foto opgeven.

Kaartjes van Google earth erbij en klaar..

We moeten eerst maar eens kijken hoe Sony het doet, dan kunnen we daar wel iets van 'lenen' 
Groet,
Kees van der Krieke | stippen.nl