Een dagje OVP

Gestart door carel, maart 27, 2005, 19:06:22 PM

Vorige topic - Volgende topic

carel

Verslag van een dagje ovp

Zaterdag 26 maart 2005 de wekker liep om 5 uur `s morgens af, bakje koffie en eerst even met de hond wandelen.
Het was lekker weer, de merels en de lijsters waren al volop aan het zingen.
Tegen half 6 in de auto richting ovp, bij `s Hertogenbosch begon de elende al, mistig en verderop nog mistiger, na Utrecht begon het allemaal wat op te klaren,
en bijna in Almere was de mist bijna verdwenen.
Maar daarvoor kregen we regen, Om kwart voor 7 was ik bij stations Almere waar ik had afgesproken met onze kijkhut specialist Pim J..
Pim met al zijn attributen in de auto geladen (inc. fiets) en op naar het Jan van Boschpad.
Pim (inwoner van Almere) gevraagd hoe te rijden, hij gaf mij het antwoord weet ik niet maar als we bij het huis van bewaring zijn weet ik het wel weer!.
Even wat rond gereden en het JvB pad gevonden, uitgestapt en naar de heuvel gelopen, onderweg daar naartoe diverse edelherten, een ree, zwaluw en diverse andere soorten gezien.
Op de heuvel aangekomen behoorlijk wat regen, maar dit kon de pret niet drukken, de eerste blauwborst van dit jaar en een prachtige rouwkwikstaart.
Van hieruit naar de grote praambult,smelleken,en verder niet veel te zien met het slechte weer. Dan maar naar de kleine praambult, Hier glibberend naar boven,een paar vossen, en vele ganzen.
Door naar het wildrooster helaas geen ruigpoot en geen klapekster, ondertussen was het tegen tienen en moesten wij naar het bezoekerscentrum waar Pim de verdere dag als vrijwilliger dienst had.
Gelukkig deed de koffieautomaat het goed, de koffie op, en Pim ging aan zijn werk en ik ben alleen verder gegaan de ovp te verkennen.
Bij de kluut zaten een paar watersnippen in het druilige weer op het riet te rusten.
verder naar de grauwe gans, (ondertussen was het droog geworden en klaarde het gaandeweg de dag op) op het pad naar de hut toe een putter in een boompje en iets verder een knorrende waterral,
Vanaf deze plek ben ik de hele dag rond gegaan en op diverse plekken gaan kijken en warempel de zon kwam door.
`middags om half 4 terug in het bc voor een lekker bakkie koffie, Pim moest toen nog een half uurtje, ik heb hem toen aangeboden tot 4 uur te wachten en hem naar Almere terug te brengen.
Samen nog op de terugweg bij wildrooster en beide praambulten gekeken en gelukkig nog klapekster en roodhalsgans.

Pim weer ergens afgezet in Almere (we wisten beide niet waar) en daarna moe maar voldaan richting huis gereden waar ik tegen 7 uur arriveerde.
De hele dag daarna eens geanalyseerd en opgeschreven wat ik die dag allemaal gezien had.
Ik kwam op een mooi resultaat van 66 stuks inc de vos, edelhert, ree en 2 muskusratten, de turksetortel op de lantaarnpaal voor mijn huis was de laatste.
Het was een mooie dag ondanks de slechte start.

Carel van der Sanden
Carel van der Sanden

http://www.natuurlijk-erp.nl/

Pim

Leuk verslagje Carel, ondanks het zeer matige weer toch leuke soorten gezien en bedankt voor de lift terug naar het huis van bewaring ;)  
met vriendelijke groet,

Pim Julsing

natuurverslaving.nl