Wat/voor wie is De Frisse Blik? Welke vogel heb ik gezien? Lees dit eerst!

Gestart door Vincent Hart, maart 14, 2010, 18:01:55 PM

Vorige topic - Volgende topic

Vincent Hart

De Frisse Blik?
De Frisse Blik (DFB) is een onderdeel van het forum Vogels, speciaal gericht op jongere en/of beginnende vogelaars.

EHBO (Eerste Hulp Bij Onbekende vogels)
Wat staat er op je foto? Een vogel gezien/gehoord maar je weet niet welke? Voor al dat soort vragen kun je terecht op het algemene gedeelte van DFB. Hier wordt je verder geholpen door de admins, en andere vogelexperts.
Het kan gebeuren dat je niet meteen antwoord krijgt als je om een determinatie vraagt. Veel admins/ervaren vogelaars proberen niet meteen de 'oplossing' te geven, maar je met hints te stimuleren eerst nog even zelf te kijken of je niet toch de goeie soort kunt vinden. Dit doen ze niet om je te pesten, maar omdat je er op die manier het meeste van opsteekt. Als je vindt dat je al genoeg gezocht hebt, je er echt niet uitkomt, of gewoon meteen een antwoord wilt hebben: Geen nood! Ook dan zijn er altijd wel mensen in de buurt die je verder willen helpen.

Nieuw op het forum?
Een paar tips:
* Het is altijd prettig om te weten met wie je praat. Uit je gebruikersnaam blijkt niet altijd hoe je heet. Onderteken dus je bijdragen altijd met je eigen naam, of nog veel makkelijker, zet je naam in je handtekening. Zie over het ondertekenen van je bijdragen verder hier.
* Als je het leuk vind kun je ook een foto van jezelf standaard in je berichten opnemen. Zie voor meer informatie daarover het topic Smoelenboek, elders op het forum.
* Als je van plan bent vaker op De Frisse Blik langs te komen, kom je gezellig even voorstellen in Stel je voor!
* De algemene 'omgangsvormen' op het forum van waarneming.nl staan in de huisregels.
* Erg veel informatie over (het forum van) Waarneming.nl is hier te vinden.

Waar vind ik wat op DFB?
* Tips van ervaren vogelaars over moeilijk uit elkaar te houden soorten, en een plek om ezelsbruggetjes uit te wisselen, vind je onder Alles over determinatie.
* Foto's waarvan je moet raden welke soort erop staat (zogenaamde Mystery Birds) zijn een leuke manier om je eigen kennis te testen EN nieuwe kennis op te doen. Je vindt ze in het onderdeel MyBi.
* Benieuwd welke activiteiten er door diverse organisaties georganiseerd worden voor vogel-/natuurliefhebbers? Benieuwd of er mensen in de buurt wonen waarmee je gezellig samen het veld in kunt? Kijk bij Lekker naar buiten.
* Zin om het over iets anders dan vogels te hebben? Over alle onderwerpen die niets met vogels te maken hebben kun je het hebben bij Gekwetter. Ook vind je hier het topic Stel je voor! terug.Veel forumonderdelen zijn nog volop in ontwikkeling, tips en extra handjes worden altijd op prijs gesteld!
Heb je verzoeken/suggesties om De Frisse Blik nog leuker/handiger/leerzamer te maken? Heb je zin om daar zelf actief een bijdrage aan te leveren? Meld het in het Brainstormtopic, of neem contact met mij op via een PB (Persoonlijk Bericht).

Naast veel leerzame ervaringen, vooral heel veel PLEZIER gewenst op De Frisse Blik  :duim:
Groet, Vincent


Als je goed om je heen kijkt
zie je dat alles gekleurd is                    K. Schippers