Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Hemelvaartsweekend in Zuid-Limburg  (gelezen 292 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thijs Fijen

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 5401
  • Admingroep: Vogels (Waarneming.nl + Observation.org)
    • Nature sound recordings
Hemelvaartsweekend in Zuid-Limburg
« Gepost op: maart 08, 2010, 11:50:06 am »

Met hemelvaart gaat de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM www.jnm.nl, 12 t/m 25 jaar) een lang weekend in Zuid-Limburg zitten. De woensdag 12 mei voor hemelvaart zal het beginnen en zondag 16 mei zal het weer eindigen. Dit houdt in dat we 3 volle dagen hebben waarin we alles wat groeit, bloeit, kruipt, zwemt en zingt kunnen ervaren. Omdat we in dit fantastische gebied zitten waar voor alle soortgroepen wat te beleven is heb je ook wel zo veel tijd nodig.
Voor vogels zijn er de Orpheusspotvogel, Oehoe, Middelste Bonte Specht, Kortsnavelboomkruipers, Europese Kanaries en Grauwe Gorzen om je aan te vergapen.
Ook met zoogdieren zullen we ons bezig houden. Dassen zoeken, muizen vangen, vleermuizen luisteren en we hopen natuurlijk op die Lynx.
We kunnen onze harten ophalen bij de amfibieŽn en reptielen, want Zuid-Limburg is the place to be. Muurhagedis, Geelbuikvuurpad, Vuursalamander en Vroedmeesterpad zijn alleen in dit zuidelijke puntje van Nederland als wild te aanschouwen.
Vissen zijn een ondervertegenwoordigde groep in Nederland. Onbegrijpelijk, want ze zijn ontzettend gaaf! We zullen onder begeleiding van experts de Geul en de Gulp gaan bevissen en onderzoeken opzoek naar de Gestippelde Alver.
Ook voor vlinders is er genoeg te beleven in dit zuidelijke puntje. Bruin Dikkopjes, Klaverblauwtje, Boswitje en nog veel meer soorten zijn hier te vinden. 's Nachts zullen we ons zeker ook wel verplaatsen naar de tofste nachtvlinderplekken!
De flora van Zuid-Limburg is gewoon zo divers en anders dan in de rest van Nederland dat er hier tť veel te beleven is om het hier op te noemen. Reken er maar op dat je je in nog zuidelijkere oorden waant.

Drie dagen vol met natuur, gezelligheid en ontzettend veel te beleven. Meer informatie en opgeven kan via http://www.jnm.nl/kalenderlijst/details/418
Gelogd
Thijs Fijen
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.051 seconden met 19 queries.