Gevonden ring in Steenmarter prooiresten

Gestart door Michiel Poolman, maart 02, 2010, 23:15:03 PM

Vorige topic - Volgende topic

Michiel Poolman

Ik heb tijdens het schoonmaken van een steenuilnestkast, waar al enige tijd een Steenmarter zich in bevind. Een ring gevonden. Het is zowiezo geen ring van een wilde vogel. Omdat het een grijze plastic ring is en er staat bijv geen vogeltrekstation Arnhem o.i.d. op. Ik had zelf het vermoeden dat het misschien van een Kip is of een ander pluimveesoort. Aangezien dit een makkelijke prooi is voor een Steenmarter. En deze in de omgeving van de vindplaats aanwezig zijn. De ring heeft een maat van 16mm. de inscriptie luid: NL-H13 08 18598 EE. De vindplaats is trouwens het Staphorsterveld. Heeft iemand enig idee waar ik de mogelijke eigenaar op de hoogte kan brengen?
Met Vriendelijke Groet: Michiel

Marina

lees hier hoe trollen hun territorium markeren - http://www.randoloup.com/nl/?p=1682

Rikstar

is vast een kip of een ander hoender of watervogel uit een wildcollectie. is geen duivenring in ieder geval en lijkt me ook geen vogeltrekstationring
met vriendelijke groeten,
Rik v/d Starre

Vincent Hart

Denk ook een kip: http://www.bunnybunch.nl/community/overige-dieren/23527-hermelijn.html (reactie #4)
Geen idee of/hoe de administratie van dit soort ringen wordt bijgehouden maar een mailtje naar ringenbureauATkleindierliefhebbers.nl zou wellicht iets op kunnen leveren.
Groet, Vincent


Als je goed om je heen kijkt
zie je dat alles gekleurd is                    K. Schippers

Michiel Poolman

Citaat van: Marina op maart 02, 2010, 23:24:58 PM
Deze al geprobeerd?

http://www.vogeltrekstation.nl/

ik gaf al aan dat het zeker geen ring van een wilde vogel is. Als het een ring was van vogeltrekstation of een buitenlandse ring, wist ik wel waar ik hem kon melden om te achterhalen van welke soort e.d. de ring was. Bedankt allemaal voor jullie reactie. Ik ga even een poging wagen
Met Vriendelijke Groet: Michiel

Klaas van Dijk

hoi Michiel,

Op http://www.vogeltrekstation.nl/ringen_kweekvogels.htm staat een overzicht van ringen die bij niet-wilde vogels worden gebruikt. Zal best zo zijn dat er meer typen in omloop zijn. Ik heb ook wel eens tamme vogels gezien met ringen die niet op dit overzicht stonden.

Groetjes, Klaas

Marina

Precies. Bovendien kun je daar het nummer naar toe mailen, dan zoeken zij voor je uit wat voor soort ring het is (ook als het geen wilde vogel is).
lees hier hoe trollen hun territorium markeren - http://www.randoloup.com/nl/?p=1682

Vincent Hart

Maar uit dat overzicht blijkt al wat voor ring het is:
CiteerOp de ring staat:   NL-H   en   een nummer.
U kuntzich wenden tot: Kleindier Liefhebbers Nederland, KLN (voorheenNederlandse Bond van Hoender-, Dwerghoenders, Sier- enWatervogelhouders); Ringenbureau, Westeinde 352, 7671 CN Vriezenveen;   email; website.
Lijkt me voor Michiel dan makkelijker om meteen een mail naar ringenbureauATkleindierliefhebbers.nl te sturen dan het via het vogeltrekstation te doen - scheelt die laatsten ook weer werk.
Groet, Vincent


Als je goed om je heen kijkt
zie je dat alles gekleurd is                    K. Schippers