Observation international

Informatie => Archief verplaatste onderwerpen => Adminforum => Telmee.nl => Topic gestart door: Titia Wolterbeek op juni 26, 2009, 15:20:16 pm

Titel: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Titia Wolterbeek op juni 26, 2009, 15:20:16 pm
Mis je bepaalde toepassingen in Telmee, die je er wel graag mee zou willen kunnen? Meld ze hier, dan zullen we laten weten of en zo ja wanneer we ze kunnen realiseren.

Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op juli 01, 2009, 23:15:34 pm
Gefeliciteerd met dit forum. Ongetwijfeld zal het meehelpen Telmee toegankelijker te maken. Zelf zit ik al een aantal jaren af te wegen welk van beide portalen ik zal gaan gebruiken voor het doorgeven van mijn gegevens. Beide hebben hun voors en tegens, en het lukt me nog steeds niet om een definitieve keuze te maken. Dat is ook de reden waarom ik slechts incidenteel op beide invoerportalen waarnemingen doorgeef.

Al vele jaren voer ik al mijn waarnemingen van verschillende diergroepen in ORDE in, het invoerprogramma van de NEV. Het moge duidelijk zijn dat ik niet al die duizenden records opnieuw in ga zitten toetsen. Ik heb al meerdere keren via e-mailcontact bij Telmee geinformeerd naar de mogelijkheid om dergelijke grote databestanden in een keer in te voeren. Tot dusverre heb ik daar nooit antwoord op gekregen, behalve dat de vraag wordt doorgestuurd. Misschien is dit forum een geschikte plaats om duidelijk te maken waarom deze functionaliteit bij Telmee ontbreekt, en of er plannen zijn om dit te veranderen.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: warp op juli 02, 2009, 15:55:29 pm
Beste Date,

We zijn bezig om het importeren van bestanden in telmee mogelijk te maken. In eerste instantie een standaard excel-formulier, maar daarna willen we ook data uit andere applicaties kunnen inlezen.
Ik wil zelf graag de exportmogelijkheid van Klasse gebruiken om mijn waarnemingen te kunnen importeren in Telmee. Helaas hebben momenteel andere zaken prioriteit, maar we willen het toch wel snel (deze zomer?) realiseren.
Het lijkt me niet dat we nog iets moeten maken voor Orde. We moeten onze beperkte capaciteit selectief inzetten, en ik neem aan dat Orde toch langzaamaan wordt vervangen door Klasse?
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op juli 02, 2009, 16:36:18 pm
Dat klinkt goed. Hopelijk gaat het ook allemaal lukken binnen afzienbare tijd. En die (was het geen) 50 euro moeten we er dan maar voor over hebben om over te stappen van Orde naar Klasse. We wachten af.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Hinko op juli 10, 2009, 09:19:45 am
De navigatie op de kaartjes wijkt nogal af van wat gebruikelijk is (lees GoogleMaps).
Persoonlijk vind ik dit nogal onhandig. Een meer Intu´tieve navigatie zou welkom zijn.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: marijn op juli 10, 2009, 20:09:28 pm
De navigatie op de kaartjes wijkt nogal af van wat gebruikelijk is (lees GoogleMaps).
Persoonlijk vind ik dit nogal onhandig. Een meer Intu´tieve navigatie zou welkom zijn.

Hoi Hinko,
Ben ik het wel mee eens. Bijna iedereen is tegenwoordig gewend aan navigatie in GoogleMaps-stijl. Er zijn echter ook gebruikers die de meer klassieke navigatietooltjes (die in feite meer functionaliteit bieden) wel waarderen. Misschien is het even wennen, misschien wordt het een keer veranderd. De kaartjes tonen nu trouwens op het hoogste zoomniveau de topografische kaart. Die in GoogleMaps-stijl aanbieden is praktisch helaas niet haalbaar volgens mij.

Groeten,
Marijn Prins
Team Telmee
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Erik Korsten op juli 24, 2009, 11:25:32 am
Wat een enorm goede aanvulling zou zijn voor Waarneming.nl en Telmee is een multi-waarnemingen invoermodule. Na een nacht vleermuizenonderzoek zou ik graag van het onderzochte gebied de waarnemingen per soort ipv per waarneming invoeren.
Dus dat je een scherm krijgt waar je bovenaan de volgende kenmerken moet invullen:
-datum
-soort
-gedrag
-waarnemingsmethode
etc.
Als je dat hebt gedaan klik je op de kaart alle punten aan waar je die soort met dat gedrag en methode hebt waargenomen. Iedere locatie wordt dan op de kaart weergegeven. Als je daarmee klaar bent sla je de waarnemingen op met een knop (ALLES OPSLAAN) en dan worden al die punten met de ingevulde kenmerken afzonderlijk opgeslagen.
Nu moet ik vaak tientallen waarnemingen van dezelfde soort en dezelfde kenmerken invoeren en dat kost veel tijd. Op deze manier kan het veel sneller.
Het is ook erg praktisch voor het retrospectief invoeren van waarnemingen uit het verleden die je alleen op een kaartje hebt staan.

groeten,
Erik Korsten

PS: ik weet dat ik bij Waarneming.nl een PDA kan gebruiken en dat het ook tijd scheelt. Tot nu zit bijna alles van mij in Telmee en daar wil ik ook graag mee verder.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Athene op september 03, 2009, 11:32:30 am
Het zou handig zijn wanneer in de export die je in Telmee kunt maken ook de invoerdatum bij de waarnemingen staat vermeld. Als je je eigen exports (die ik weer in een ander systeem importeer) up-to-date wilt houden kun je zo gemakkelijker ook de waarnemingen terugvinden die als waarnemingsdatum een eerdere datum hebben dan de datum van de vorige export.

Groeten, Mark
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Hinko op september 17, 2009, 17:03:40 pm
De verspreidingskaartjes wil ik meestal wat gedetaileerder zien, daarom zoom ik in. Als ik vervolgens naar een andere soort ga, springt het kaartje weer naar de oorspronkelijke extent. Reuze irritant. Kan hier wat aan gedaan worden?
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: pjb op december 01, 2009, 18:54:51 pm
Als je vanuit het scherm 'Waarnemingen' achter elkaar een aantal waarnemingen wilt wijzigen, dan zou het handig zijn dat, nadat je een wijziging hebt opgeslagen, het scherm met alle waarnemingen (van de map die je hebt geselecteerd) weer terugkomt. Nu moet je steeds weer op de link 'Waarnemingen' klikken.
Grt, Peer.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op december 13, 2009, 12:03:24 pm
We zijn inmiddels bijna een half jaar verder (zie mijn berichten bovenaan deze pagina), en ik ben erg benieuwd of er vorderingen zijn met betrekking tot het invoeren van bestanden in Telmee.

Zelf heb ik inmiddels de overstap gemaakt van Orde naar Klasse, maar in afwachting van de gebeurtenissen liggen mijn invoeractiviteiten (inclusief veel achterstallig materiaal) momenteel stil. Mijn vraag is dan ook of er werkelijk enig zicht is op realisatie van een invoermogelijkheid vanuit Klasse, zodat ik mijn data tot dusverre (12.000 vondsten, 900 soorten) kan invoeren.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Louis.Boumans op december 21, 2009, 00:47:08 am
Ik sluit me aan bij Date's vraag...

Vervolgens .. zou het goed zijn als een geautomatiseerde oplossing komt voor het omzetten naar het data model dat gebruikt wordt in museum collecties en / of in GBIF (de zgn Darwin Core en ABCD schema's). Het handigste is het wanneer dit direct vanuit Klasse zou kunnen, maar een omweg via Telmee.nl is ook een mogelijkheid. Kun je wellicht wat subsidie voor krijgen bij GBIF.

De concrete aanleiding voor deze vraag is dit: Ik wil een deel van mijn vliegencollectie onderbrengen in het Zool Museum A'dam. De insectencollectie in het ZMA (en in andere musea) is in het algemeen niet gedigitaliseerd. Dat is jammer, zo weet niemand wat er in de collectie is, maar ook onvermijdelijk want alle etiketten digitaliseren is echt onbegonnen werk.  In deze context is het jammer als van nieuwe collectie-items die al gedigitaliseerd zijn de digitale informatie verloren gaat omdat ze niet in het datamodel passen. De museum specimens die wŔl gedigitaliseerd zijn - vooral gewervelde dieren - zijn bovendien te zien op de GBIF portal (http://data.gbif.org). Ik heb de datamanager van het ZMA al gevraagd of hij naar dit probleem wil kijken. Maar is het misschien ook iets voor Telmee.nl om over na te denken? Of gaat dat weer via de GegevensAutoriteit Natuur?

groet, Louis

Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: jfbouwmeester op december 21, 2009, 23:34:57 pm
Bij meldingen waarbij ik een foto heb geplaatst staat; waarneming in behandeling. Voor de rest gebeurt hier niets mee. Zou ik dezelfde waarneming bij waarneming.nl melden dan staat er na verloop van tijd bij welke soort het is of dat ik de melding op onzeker moet zetten of iets dergelijks.
Zou zo iets ook bij telmee kunnen gebeuren?
 
vriendelijke groeten,
 
Jan Bouwmeester
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op december 22, 2009, 12:06:52 pm
Vanuit Team Telmee is hier voor het laatst gereageerd op 10 juli jongstleden. En dat terwijl hier toch vanaf 24 juli meerdere mensen hebben gepost. Het zou wenselijk zijn als Telmee deze reacties serieus zou nemen en zou willen reageren.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Ineke op december 22, 2009, 12:12:39 pm
Hallo Date,
 
Inderdaad zijn we een beetje stil gewenst op dit topic. Excuses daarvoor. Maar maak je geen zorgen: alle wensen die hier geuit worden komen bij ons in het systeem met een bepaalde prioriteit. We kijken dan of, en zo ja wanneer, we de wensen implementeren.
Als je vragen hebt of fouten ontdekt kan je die in de anderen topics kwijt!
 
Groet,
Ineke Koopmans - Team Telmee
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Ineke op december 22, 2009, 12:22:12 pm
Bij meldingen waarbij ik een foto heb geplaatst staat; waarneming in behandeling. Voor de rest gebeurt hier niets mee. Zou ik dezelfde waarneming bij waarneming.nl melden dan staat er na verloop van tijd bij welke soort het is of dat ik de melding op onzeker moet zetten of iets dergelijks.

Hallo Jan,
 
Dank voor je opmerking. Foto's die worden toegevoegd aan waarnemingen worden in principe getoond in het menu soortinformatie. Als je dat niet wil kan je het vinkje 'publiceren' uitzetten. Omdat we zeker willen weten dat de soortnamen bij de foto's juist zijn, worden al deze waarnemingen handmatig gevalideerd.
Je kan je voorstellen dat dat een bult werk is. De validatieteams zijn inmiddels bijna ingericht en we verwachten in de loop van januari te gaan starten met valideren van alle soortgroepen. Bij een aantal soortgroepen (dagvlinders, vogels) loopt dit al een tijdje en heb je misschien gemerkt dat sommige waarnemingen handmatig gevalideerd worden.
 
Groet,
Ineke
Team Telmee
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op december 22, 2009, 13:26:11 pm
Citaat
Hallo Date,
 
Inderdaad zijn we een beetje stil gewenst op dittopic. Excuses daarvoor. Maar maak je geen zorgen: alle wensen die hiergeuit worden komen bij ons in het systeem met een bepaalde prioriteit.We kijken dan of, en zo ja wanneer, we de wensen implementeren.
Als je vragen hebt of fouten ontdekt kan je die in de anderen topics kwijt!
 
Groet,
Ineke Koopmans - Team Telmee

Bedankt voor je reactie. Helaas moet ik hieruit ook opmaken dat het onderwerp van mijn melding hier geen prioriteit heeft, of moeilijk/niet realiseerbaar is.
Graag zou ik toch zien dat op korte termijn mijn vraag inhoudelijk wordt beantwoord, zodat ik in staat ben om een keuze te maken tussen Telmee en waarneming. Ik ben bang dat ik het antwoord al een beetje weet  :'( ...
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Titia Wolterbeek op december 22, 2009, 17:37:58 pm
Beste Date,
 
Ik zag je vraag en kan me je wens goed voorstellen. Ik zag ook dat we je al hadden beloofd dat we dit deze zomer (afgelopen dus) mogelijk zouden maken. Zover zijn we helaas nog niet, dat is duidelijk...
 
We hebben inmiddels naast het portaal twee standaard upload-mogelijkheden naar de NDFF: een zogenaamde bulkloader voor grote databases (via xml) en een excelupload waarmee kleinere bestandjes geupload kunnen worden. Wanneer je wilt kunnen we je het standaard-excelformulier zoals we dat nu gebruiken toesturen, dan kun je kijken of je daar wat mee kunt. 
 
Voor het uploaden van Klasse is het excelformulier denk ik nog geen oplossing. Ik wil wel in januari contact opnemen met de bouwers van Klasse om te overleggen of we dit toch op redelijk korte termijn mogelijk zouden kunnen maken, want ik zou het heel positief vinden wanneer dat kan. Het gaat vaak toch om heel unieke bestanden en zou heel goed zijn als ook die via de NDFF toegankelijk gemaakt zouden kunnen worden.
 
Hartelijke groet,
Titia
 
 
 
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Louis.Boumans op december 23, 2009, 22:46:47 pm
Ik heb de vraag over upload uit Orde / Klasse ook al een tijd geleden aan de orde gesteld, bij het team van waarneming.nl. Het kost natuurlijk enige studie en tijd om de velden te mappen, maar misschien dat een ervaren datamanager dit in twee weken voor elkaar krijgt? Misschien is het makkelijker om Klasse op dit punt aan te passen zodat er een geschikt output format komt. Uiteindelijk moet er een algehele beweging komen naar meer standaard op het gebied van datamodellen..
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op december 30, 2009, 12:42:31 pm
Hallo Titia,

Hartelijk dank voor je reactie. Zoals ik al vreesde lijkt er dus voorlopig geen mogelijkheid geboden te worden om mijn gegevens openbaar te maken. Het zij zo; ik voer mijn data gewoon verder in in Klasse, en wacht in spanning af...
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Eduardos op januari 10, 2010, 15:13:22 pm
Bij paddestoelen zijn de opties onder "Bewijs" o.a. foto en verzameld maar niet de combinatie van beide. Misschien een idee om toe te voegen!
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Titia Wolterbeek op januari 11, 2010, 11:57:53 am
Goed idee. Ik neem aan dat het technisch geen probleem is (?), dan nemen we het mee bij volgende aanpassingen.
Titia
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Eduardos op januari 16, 2010, 21:50:51 pm
Bij de paddestoelen mis ik een soort: Phyllotopsis nidulans, ook bekend als oranje schijnoesterzwam, enkele jaren geleden voor 't eerst vastgesteld (zie nmv-webstek). Is er een andere manier om waarnemingen van ontbrekende soorten te melden?
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Ernst op februari 14, 2010, 16:44:12 pm
Hallo mensen,

Ik heb net alle berichten even gelezen en ben er achter dat de meeste mensen die hier gebruik van maken ook echt fanatieke natuurspotters zijn. Dat is bij mij niet zo. Ik ben meer van het af en toe lekker buiten lopen, en als ik dan iets bijzonders zie probeer ik uit te vinden wat het is en als ik mijn camera bij mij heb om er uiteraard een foto van te maken. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik waarnemingen op telmee kan melden, zo zag ik vorig jaar een waterspitsmuis vlak bij mijn huis, helaas heb ik er geen foto's van maar van de zomer zal ik de hond niet uitlaten zonder dat ik de camera bij mij heb.

Maar dat alles terzijde, ik wilde op telmee eigenlijk wel zien wat er al zoal in mijn omgeving is gespot. Dat ik bijvoorbeeld in een straal van 10km kan zien wat er door andere gebruikers is gespot.

Groeten

Ernst
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Serviceteam NDFF op februari 18, 2010, 09:21:34 am
@Eduardos: Ondanks de late reactie kan ik je nu wel laten weten dat je de oranje schijnoesterzwam voortaan kunt invoeren.

@Ernst: We hebben je wens genoteerd. Hopelijk wordt dit in een van de volgende releases mogelijk gemaakt.

Vriendelijke groet,
Nicoliene Peet
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Titia Wolterbeek op februari 19, 2010, 14:40:59 pm
Zoals ik al vreesde lijkt er dus voorlopig geen mogelijkheid geboden te worden om mijn gegevens openbaar te maken. Het zij zo; ik voer mijn data gewoon verder in in Klasse, en wacht in spanning af...

Beste Date,
We hebben begin maart een afspraak met de makers van Klasse, daarna zal ik laten weten welke mogelijkheden we zien.
Hartelijke groet,
Titia Wolterbeek
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Date Lutterop op februari 19, 2010, 15:39:42 pm
OK, ik wacht rustig verder. Inmiddels is men bij waarneming.nl ook al bezig met pogingen om mijn bestand te importeren in waarneming. Wie het eerst komt...
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: anjaaa op mei 17, 2010, 21:45:46 pm
Beste mensen, ik sluit me aan bij de wens van Ernst (zie paar berichten omhoog) ; mijn meeste waarnemingen zijn in een straal van 250 meter rond mijn huis. Graag zou ik kunnen kijken of hier nog meer bijzonderheden gemeld zijn die ikzelf nog niet ontdekt heb.

Groeten  Anja
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Serviceteam NDFF op mei 18, 2010, 09:49:57 am
Dag Anja,
Je wens staat genoteerd (bij die van Ernst). 
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: vuurvlinder op september 07, 2010, 21:28:25 pm
Ik kan geen rendieren invoeren. Kan dit toegevoegd worden aan de soortenlijst?
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Serviceteam NDFF op september 20, 2010, 15:35:19 pm
Dag Astrid,

Je kunt rendieren wel invoeren wanneer je geen soortgroep kiest. Deze moet natuurlijk wel aan de soortgroep zoogdieren gekoppeld worden. Dat zal ik doorgeven.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: vuurvlinder op september 20, 2010, 18:42:35 pm
Nicoliene, bedankt!  :duim:
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: vuurvlinder op september 20, 2010, 20:05:12 pm
Zwart blauwtje, Aricia (voorheen Eumedonia) eumedon kan ik niet invoeren. Kan de soort toegevoegd worden?
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: diertjesvriend op november 14, 2010, 14:14:08 pm
hallo,

ik wou weten of het mogelijk is je waarneming.nl acount te koppelen aan je telmee.nl acount,
zodat gebruikers op beide sites als dezelfde herkend worden, en daarmee ook voorkomen wordt dat waarnemingen mogelijk dubbel worden ingevoerd.
ik gebruikte altijd waarneming.nl maar meld nu waarnemingen ook op telmee.nl omdat de data dan sneller wordt opgenomen in het algemene bestand voor o.a. zoogdieratlas.
ikzelf voer waarnemingen niet dubbel in, maar het zou kunnen dat er mensen zijn die dat wel doen?
ben al een tijd aan het zoeken geweest of ik mijn waarnemerscode van telmee.nl kan koppelen aan mijn waarneming.nl profiel maar ik zie de optie niet.
misschien bestaat het al, zou iemand me dan kunnen vertellen waar ik het kan invoeren?

vr. gr. Lotte
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: marijn op november 14, 2010, 21:23:35 pm
Hoi Lotte,


Dit is momenteel niet mogelijk.


Groet,
Marijn
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: paul kreijger op december 11, 2010, 12:32:13 pm
Heb 2 punten ontdekt die niet goed gaan. Ben nu de vlinders, die ik waargenomen heb in onze gemeente, per jaartal in mapjes aan het plaatsen. Nu merk ik dat als ik de soortenlijst van map 2010 op vraag, de dagpauwoog en het groot dikkopje dubbel in deze soortenlijst voorkomen. Ik kan niet ontdekken hoe dit kan.

Graag zou ik ook de soortenlijst willen zien van de hoofdmap "gemeente", dit zijn dus de soorten van alle jaartallen bij elkaar, maar hier laat hij niets zien, hebben jullie hier een verklaring of oplossing voor.

Vriendelijke groet, Paul Kreijger.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: marijn op december 11, 2010, 21:30:37 pm
Beste Paul,


Punt 1: dit is een bekende bug, komt doordat de wetenschappelijke naam van dagpauwoog en groot dikkopje op een gegeven moment gewijzigd is. Wordt binnenkort gefixt.


Punt 2: waarschijnlijk gebruik je een gemeente-invoerportaal? Daar is die functionaliteit inderdaad niet beschikbaar, omdat dat bij sommige gemeentes een te zware query bleek op te leveren. Momenteel is hier helaas geen oplossing voor, vereist de nodige technische aanpassingen.


Vriendelijke groeten,
Marijn
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Wouter van der Ham op mei 21, 2011, 19:09:04 pm
Hoi Lotte,


Dit is momenteel niet mogelijk.


Groet,
Marijn

Gaat dat nog gebeuren? Dan wordt waarneming.nl nog een grotere database :)
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: marijn op mei 25, 2011, 10:37:32 am
Beste Wouter e.a.,


Telmee en Waarneming.nl voeren momenteel gesprekken over samenwerking. Nadere informatie volgt hopelijk z.s.m.!


Groet,
Marijn
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Wouter van der Ham op mei 25, 2011, 22:10:44 pm
Beste Wouter e.a.,


Telmee en Waarneming.nl voeren momenteel gesprekken over samenwerking. Nadere informatie volgt hopelijk z.s.m.!


Groet,
Marijn

okee, bedankt!
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Eduardos op juni 02, 2011, 17:52:20 pm
Enorme verbetering dat nu bij paddenstoelen de NMV-biotoopcodes kunnen worden ingevuld!
Alleen is het nogal omslachtig :( : uitvalscherm activeren, subcodes uitklappen, keuze maken, naar beneden scrollen, OK.
Het zou al schelen als er ook een OK button bovenaan stond en het schermpje wat groter wordt gemaakt. Of misschien de mogelijkheid direct de code in te vullen. Verder is het vreemd dat bij iedere waarneming op dezelfde plek weer het biotoop moet worden gekozen. Dat geldt ook overigens voor het steeds opnieuw moeten invullen van de vindplaats, iedere keer als de x-y-coordinaten worden gewijzigd. Je hoeft toch ook niet iedere keer de datum opnieuw in te vullen?
Maar verder werkt met een beetje geduld, en dat is al mooi! Eduard
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: JeroenK op juli 12, 2011, 20:01:29 pm
Ik zie dat er een android app komt voor o.a. waarneming.nl. Komt dit er ook voor Telmee.nl? Dit wordt de toekomst, mis de boot niet :)
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Wouter van der Ham op juli 12, 2011, 21:53:44 pm
Ik zie dat er een android app komt voor o.a. waarneming.nl. Komt dit er ook voor Telmee.nl? Dit wordt de toekomst, mis de boot niet :)
Die android app voor waarneming.nl is er al hoor ;)
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Boloria op juli 28, 2011, 16:08:15 pm
Ik ben ook wel erg benieuwd of er een android-app voor telmee in de maak ik. Als er iets getest moet worden houd ik me aanbevolen!
 Groet, Mark
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Gerard Troost op september 03, 2011, 21:37:18 pm
Ik ben ook wel erg benieuwd of er een android-app voor telmee in de maak ik. Als er iets getest moet worden houd ik me aanbevolen!
 Groet, Mark
Het is vanaf het begin onze bedoeling geweest om ObsMapp voor Android naast waarneming.nl ook te gaan laten "praten" met allerlei andere portals (zoals Telmee, maar bijv ook de meetnetinvoer van SOVON -> BMP enz) Wordt hard aan gewerkt. Alex heeft bergen werk gezet om de basis functionaliteit werkend te krijgen, dat werkt nu allemaal perfect. Communicatie met bijv Telmee is een van de vervolg stappen.

Naast de specefieke Android App word er separaat ook een HTML5 versie van ObsMapp geschreven door Allart. (Obs-M5) ook deze gaat binnenkort naast waarneming.nl kunnen praten met Telmee.

Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Niels Schrieken op september 10, 2011, 12:20:01 pm
In juli 2009 heeft D. Lutterop de wens gedaan om invoer functionaliteit te krijgen voor grote hoeveelheid data. Toen werd door Wim Arp aangegeven dat dit "deze zomer" ingebouwd zou worden. Ondertussen hebben we twee zomers gehad. Enig idee op welke termijn over deze functionaliteit wordt besloten om het wel of niet in telmee in te bouwen? En vervolgens hoeveel tijd kost het dan om het dat werkelijk in te bouwen en gebruiksklaar te hebben voor ons waarnemers?
Titel: Wensen voor Telmee.nl: selectie op soortgroep
Bericht door: D. Hoogeboom op juni 05, 2012, 15:37:15 pm
Om gericht bepaalde soortgroepen te inventariseren in witte kilometerhokken, bijvoorbeeld vleermuizen, is het prettig als in telmee op de betreffende soortgroep kan worden geselecteerd, in plaats van alleen op soort.
Ik hoor graag of dit kan en of het uitgewerkt gaat worden.
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: xerocomis op juli 27, 2014, 07:55:58 am
Hoi,

Is het mogelijk om in de soortenlijst te vermelden of het om een rups, larve en dergelijke gaat?

Groet,
Bas
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Serviceteam NDFF op juli 31, 2014, 13:55:11 pm
Beste Bas,
Nadat je op Telmee een soort hebt gekozen verschijnen er een aantal extra velden die je kunt invullen. In het veld 'stadium' kun je aangeven of het bv. om een rups gaat.
Hopelijk heb ik je vraag hiermee beantwoord.

Vriendelijke groet,
Nicoliene
Helpdesk Het Natuurloket en Telmee
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: dbiologie op januari 02, 2015, 21:36:21 pm
Beste telmee,

ik ben een paar jaar terug van waarneming.nl overgestapt naar telmee.nl, dit had zo zijn redenen.
Maar wat mij erg verbaast is dat ik na toch bijna 3 jaar wachten nog steeds geen app voor de iphone kan vinden die met telmee.nl werkt.... dit vind ik heel spijtig.
en is ook zeker een rede waarom ik minder soorten aangeef. Dit terwijl waarneming.nl/observado.org al behoorlijk ver zijn in het registreren van soorten via de smartphone.

kun je mij vertellen of dit er binnenkort inzit? want als ik me goed kan herinneren heb ik een jaar of 2 geleden al eens een bericht gelezen over de plannen voor een App waarmee de gegevens ingevoerd konde worden....

Als dit niet het geval is, is er dan een mogelijkheid om al mijn gegevens van telmee over te zetten op observado.org? dan ga ik via die weg verder zodat ik wil snel en makkelijker soorten kan registeren.

met vriendelijke groeten,
Dieuwertje Smolenaars
Titel: Re: Wensen voor Telmee.nl
Bericht door: Serviceteam NDFF op januari 05, 2015, 14:03:02 pm
Beste Dieuwertje,

Er is inderdaad nog geen Telmee-app voor iPhone en op dit moment weten we ook niet precies wanneer deze er zal zijn. Je kunt wel proberen om Webobs te gebruiken via je browser. Kijk voor meer informatie op http://webobs.org/
Hopelijk heb ik je hiermee voldoende ge´nformeerd.

Vriendelijke groet,
Nicoliene
Helpdesk Het Natuurloket en Telmee