Observation international

Informatie => Handleiding Waarneming.nl / Waarnemingen.be / Observation.org => Topic gestart door: hiskodevries op juni 30, 2021, 10:32:14 am

Titel: (biologie) leraar wil obsidentify in de klas gebruiken
Bericht door: hiskodevries op juni 30, 2021, 10:32:14 am
Obsidentify in de klas.

Obsidentify is een prima hulpmiddel om soorten in de natuur te ontdekken.

Elke leerling zal na 10 herkenningen een account aan moeten maken in de app om de app te blijven gebruiken. Na aanmaken van het account worden alle bewaarde herkenningen naar Waarneming.nl geupload waarna deze zichtbaar zijn voor de 1000den bezoekers van de site.

Leerlingen zullen meestal rondom de school met de app gaan werken. Als je in Waarneming.nl het gebied opzoekt waarin de school valt kun je als leraar redelijk goed via de foto`s   het gebruik volgen.
b.v. de School ligt in Utrecht - Tuindorp https://waarneming.nl/locations/4432/photos/?advanced=on

De app is laagdrempelig in het gebruik zodat iedereen daar snel mee aan het werk kan.

Die laagdrempeligheid heeft ook nadelen:

De knop <bewaar> in de app levert een waarneming op https://waarneming.nl op inclusief de foto('s) . Als deze foto`s van mensen, huisdieren, niet levende objecten of tuinplanten*1 zijn worden deze van de site verwijderd nadat de waarnemer een email heeft gekregen.
Bij het uploaden van selfies wordt het account gelijk geblokkeerd en alle waarnemingen + foto`s verwijderd, dit ter bescherming van de leerlingen.

*1 Tuinplanten:  Wat wordt daar onder verstaan:  Aangeplante tuinplanten en andere sierplanten. Deze staan vaak  in perkjes, potten en privé-tuinen.