Observation international

Soortgroepen => Vogels => Topic gestart door: Alwin van Lubeck op maart 18, 2019, 22:24:49 pm

Titel: Top of Holland Vogeldag 18 mei 2018
Bericht door: Alwin van Lubeck op maart 18, 2019, 22:24:49 pm
Uiteraard ook dit jaar een Top-of-Holland Vogeldag. Ditmaal zal het plaatsvinden op 18 mei 2019!

Het concept blijft uiteraard hetzelfde en alle informatie is op www.lauwersmeer.com te vinden. Kijk vooral ook even naar de vernieuwde spelregels! Mocht je niet bekend zijn met het concept, lees dat hieronder:

Soort van de dag
Het recept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken, en deze waarnemingen met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, blijft. De dag wordt om 18:00 uur afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven).
Wie de beste soort van de dag ontdekt ontvangt een fantastische prijs van onze hoofdsponsor Sipkes (www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl) uit Groningen. Daarover snel meer.
Natuurlijk is het niet om de prijs te doen, maar om de eeuwige roem!

Opgave

Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Belangrijk: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven. Na het vinden van een soort dat punten oplevert, graag even telefonisch doorgeven (06 47925769)! Verdere waarnemingen kunnen worden doorgegeven via de speciale app die voor de dag aangemaakt zal worden, via Dutch Bird Alerts of via
http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

Foto van de dag
Ook dit jaar looft Scopac (www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele "Vogeldag - foto van de dag". Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent en als hoofdthema op de foto staan! Stuur je foto aan het eind van de dag gratis en vrijblijvend op naar topofholland@gmail.com! Naderhand worden de foto’s op onze facebookpagina gezet en zal middels een stemming de winnaar worden bepaald.

Verloting
Alsof het nog niet genoeg is, verloten we namens Birding Holland (www.birdingholland.nl) nog een zeetocht! Enige voorwaarde is dat men bij de prijsuitreiking aanwezig is om 18:00 in Schierzicht, daar zal ter plaatse de verloting plaatsvinden.

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:
• Onze Facebookpagina: www.facebook.com/topof.holland (Stuur een vriendschapsverzoek en je blijft snel en compleet op de hoogte van alle ontwikkelingen)
• www.lauwersmeer.com (o.a. aanmelden, puntenlijst en reglementen)
• Ons mailadres: topofholland@gmail.com (aanmelden, vragen etc.)

Graag zien wij eenieder op zaterdag 18 mei 2019!

Lodi Nauta, Bart-Jan Prak en Alwin van Lubeck