Forum van Waarneming.nl

Diversen => Praat maar raak => Topic gestart door: javanerkelens op september 24, 2007, 23:17:26 PM

Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: javanerkelens op september 24, 2007, 23:17:26 PM
Ik fotografeer vooral insekten en dan neem ik soms de vreemdste posities in om een mooie foto te maken of het insekt te pakken te krijgen.......en dan krijg je soms de vreemdste opmerkingen van voorbijgangers:

Ik lig op de grond om een bijzondere kikker, die net op het punt staat te blazen te vereeuwigen op foto.........komt er een vrouw op mij af gerend...."mevrouw bent u niet lekker geworden".  Plop..plop..plop..,daar gingen mijn kikkers.

Of.......ik zit op mijn hurken voor een bosje ....heel stil, want anders is de vlieg gevlogen.......zegt een fietser een eindje verderop "kijk Miep, die zit daar zomaar te plassen" Zegt Miep.."maar ze heeft de broek nog aan".
Tja, dan zwaai ik maar weer eens met mijn camera omhoog en fietst men mij voorbij met een beschaamd knikje........

Of........ik loop langs de struiken en zegt een vader tegen zijn kind....."kijk, die mevrouw zet bloementjes op de foto"..........nou, in geen velden of wegen een bloemetje te zien, dus wat zo'n kind dan moet denken.....

Mochten er meer zijn onder jullie met leuke opmerkingen........ik ben benieuwd !!

Groet Joke :D  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: han.endt op september 24, 2007, 23:33:16 PM
Een tijdje terug al weer was ik iets aan het fotograferen langs een fietspad in de bossen bij Ermelo. Wat weet ik niet meer. Komen er twee dames op een fiets aan. Zegt de ene: 'Wat is die nu aan het doen?'. Waarop de andere antwoord: 'O, daar moet je hier niet op letten Veldwijk is dichtbij!'. Veldwijk is een psychiatrische inrichting :gap:.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: linda op september 24, 2007, 23:37:59 PM
Citeer"kijk Miep, die zit daar zomaar te plassen" Zegt Miep.."maar ze heeft de broek nog aan".
:D

Ik heb hier volgens mij nog niet zo veel rare opmerkingen gehad (wel vreemde blikken)
Maar men blijft dan ook liever op veilige afstand als je op je buik/op je hurken in het gras ligt/zit, ondertussen druk pratend tegen de hond.(het zal er wel vreemd uitzien ofzo :grin: )
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: javanerkelens op september 25, 2007, 00:01:21 AM
Ha ha ha.........echt leuk !
Zitten we straks allemaal in een psychiatrische inrichting...........foto's van elkaar te maken.

:D   :D   Joke
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: matthijsbroere op september 25, 2007, 07:57:02 AM
Op de (vogel)trektelpost in de Blauwe Kamer krijgen we ook regelmatig bijzondere vragen. Voornamelijk op de zondag, als de grote massa wandelaars komt. Blijkbaar hebben mensen zelden een telescoop in het veld zien staan...

Het mooiste voorval:
Vader tegen zijn zoontje: "Kijk jongen, dat zijn nou jagers". Vader stapt op ons af: "Waar schieten jullie nou zoal op?". Tja, dan improviseer je wat: "op die paarden meneer". "O".
Gek genoeg kun je alles vertellen, men gelooft je toch wel. Toch vraag ik me nog steeds af hoe een telescoop op een geweer kan lijken!

Nee, dan had de begeleider van de excursieboot de Blauwe Bever van het Utrechts Landschap het laatst beter door: "Aan uw rechterhand ziet u vogeltellers. Die kijken naar stipjes in de lucht". Leuk, dat geluid zover over het water draagt. Zijn we toch nog een toeristische attractie geworden.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Antonie Blom op september 25, 2007, 10:13:35 AM
Een poosje geleden is er op nederpix ook een dergelijk topic geweest en dit is de link (http://www.nederpix.nl/viewtopic.php?t=438&postdays=0&postorder=asc&highlight=vreemde&start=0).

Natuurlijk maak ik ook wel eens mee dat mensen vreemd reageren, maar het valt me op dat de meeste mensen best geïntereseerd zijn als je serieus een gesprek met ze aangaat. Lang niet altijd trouwens, een poosje geleden zat ik ergens een foto te maken toen iemand me vroeg wat ik nu op de foto zetten. Toen ik zei dat ik een bloem fotografeerde en deze aanwees, vroeg ze me aan waarom ik dit deed, zei ik dat dit mijn hobby was; de reactie was "oh ..." (op een toon dat ze wilde zeggen, die is  :twisted: ).  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: grunsven op september 25, 2007, 10:17:42 AM
Als je op een droog kalkgrasland een netje in je hand hebt om zweefvliegen te vangen is de standaard vraag altijd of je vissen vangt. Wat ik meestal gewoon beaam.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: vuurvlinder op september 25, 2007, 11:17:34 AM
Heb ik ook eens gehoord terwijl ik door de vegetatie struinde. "Wat zoek je?' Waarop ik antwoordde: "Rupsen." Toen kwam de reactie: "O leuk! Voor in de sla?"
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: margriet op september 25, 2007, 12:18:27 PM
de enige die ik kan verzinnen is de vraag die ik kreeg terwijl ik foto's maakte van een rode bremraap, wat is dat dan? ik helemaal uitleggen dat het een parasitaire plant is die ... na een uitleg van 5 minuten kwam er dan oh, kun je dat eten?>>

later zelfs nog in de krant gekomen met als kopje: "onaanzienlijk stukje groente blijkt rode bremraap" (hadden ze het tóch onthouden) :blink:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op september 25, 2007, 13:35:31 PM
Vaker in de trein met een insectennet, gemaakt van een badmintonraket, vragen ze als je broek en schoen onder de klei zitten nog of je een badminwedstrijd hebt gehad,

in mei dit jaar in De groote peel geprobeerd om Bonte dikkopjes te platen vanaf het pad, alleen dan zijn er weer mensen die hun hond los hebben lopen en dan loop de hond voor je langs, weg beest, maar het ergste is dan als de hond aan je lens likt, en dan vragen de mensen ook nog of er iets zat,

Verder ook vaker in de vogelkijkhut in de Banen gaan de mensen naats de hut staan om de vogels te bekijken, en als je er iets van zegt, zeggen ze, maar zo kan ik het beter zien. dan denk ik bij mezelf, zo jaag je juist alles weg, en vaak hebben ze dan maar een kijker van 4 of 6 keer vergronting,
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: vuurvlinder op september 25, 2007, 13:42:22 PM
Ik kan mij nog een leuk voorval herinneren. Ik was libellen larvehuidjes aan het verzamelen in de sloot achter mijn huis. Hoorde ik opeens de kinderen van de buren: "Hee mama, de buurvrouw zit in de sloot!" Mama kwam even stiekum gluren en stuurde direct de kinderen naar binnen. Ik hoorde haar de kinderen toebijten: "Niet naar kijken!' M.a.w. dat mens spoort niet! :grin:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Rinie van Reenen op september 25, 2007, 15:20:03 PM
http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan38.htm (http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan38.htm)
http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan50.htm (http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan50.htm)
http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan5.htm (http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan5.htm)
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Tim Asbreuk op september 25, 2007, 16:16:56 PM
Die strip deed me denken aan het voorval als mensen je zien lopen met een kijker en zeggen:

En meneer al wat bijzonders gezien?  Nee niet echt. O wij wel er liep net een ree of een haas achterin de wei.

Dan denk ik zelf van voor een ree of een haas kom ik mijn bed niet meer uit.

Maarja het blijft natuurlijk goed bedoelt van die mensen.

Ik kan mij men eerste edelhert ook nog wel herinneren. Maar als ik nu in de OVP kom denk ik van tja vroeger vond je ze bijzonder.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Leon Olsthoorn op september 25, 2007, 17:16:43 PM
CiteerEn meneer al wat bijzonders gezien?  Nee niet echt. O wij wel er liep net een ree of een haas achterin de wei.

Dan denk ik zelf van voor een ree of een haas kom ik mijn bed niet meer uit.
Ik heb juist veel vaker dat mensen niet begrijpen dat je naar dieren gaat kijken als je die al lang en breed een keer gezien hebt. "wat sta je naar die lepelaars te kijken, die zien we elk jaar wel een paar keer". Ja, ik bijna elke week, juist omdat het zulke mooie vogels zijn.

Wat dat betreft kan ik me veel meer vinden in de verwondering die kinderen hebben over alles wat ze om zich heen zien. Mijn mooiste reactie was een meisje dat op het strand van Katwijk aan me vroeg "meneer, bent u een zeesterrenzoeker?", wat ik bevestigend beantwoorde. Prachtig, hoe de wereld er vor een kind uitziet.....
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Rinie van Reenen op september 25, 2007, 17:19:31 PM
Voor die meneer of mevrouw was de natuur dan wel wat rijker...
En Edelherten in de OVP zijn inderdaad niet meer bijzonder, maar op de Veluwe wat mij betreft toch een ander verhaal!

Aardig trouwens, die link naar Nederpix; daar staan ook aardige voorvallen tussen!

Vanuit deze verhalen, en vanuit eigen ervaringen, krijg je het idee als natuurliefhebber maar een vreemde hobby te hebben.

Zit je te proberen een copula van Heidelibellen te determineren (zonder fototoestel is 't nog aardig lastig om de kleur van de poten of de aanwezigheid van een snor te zien). Komt er een (inderdaad) man-met-hond langs, vraagt'ie heel interessant waar ik naar zit te kijken, zeg ik 'een paar Heidelibellen', en dan scheelt het 'm ineens niks meer... Hij hoopte zeker dat ik een schat gevonden had ofzo.

Kun je beter zo'n hardloper hebben.
'Zien jullie nog wat leuks?'
'Nou, hier eigenlijk niet veel'
'O, een stukje die kant op, daar zaten echt heel veel watervogels. Ik weet niet wat het waren hoor, maar 't waren er echt heel veel'.
Daar waren wij al langs gekomen, en er zaten inderdaad best wat watervogels,  (Wilde Eenden, paar Krakeenden, Aalscholvers), maar je hebt er natuurlijk niets aan. Maar toch: wel aardig van 'm.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: javanerkelens op september 25, 2007, 19:39:20 PM
Over kinderen gesproken.......

Ben ik samen met m'n broer aan het fotograferen in het hoge gras, komt er een jongetje van ongeveer 4 jaar aangerend en zegt "wat zoeken jullie daar".......ik antwoord "Insekten"...."wat zijn dat", vraagt hij..........tja dacht ik toen, hoe leg ik dat nou uit........dus ik zoek snel een heersbeestje ( dat doet hem het wel).
Ooooooooh, mag ik hem hebben.....Tuurlijk, zeg ik.
Hij rent met het heersbeestje naar zijn vader en helaas ......plop, het heersbeestje valt op de grond en bij het oppakken, knijpt hij het heersbeestje helaas een beetje plat................het jongetje rent weer naar mij toe in paniek en schreeuwt....
"Hij doet het niet meer"..........
Tot drie keer toe, heeft hij een nieuwe gehad en de laatste.......die doet het hopelijk nu nog steeds.

Groet Joke  :)  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Els op september 25, 2007, 21:25:51 PM
Na heel voorzichtig dichterbij geslopen te zijn, probeer ik net scherp te stellen op een blauwe reiger die in het water staat te vissen. Mooie tegenlicht opname in een beetje heiige omgeving. Opeens komt er een hond blaffend op me afstormen... want ja een persoon die gewoon op het pad loopt gaat wel, maar iemand die op zijn hurken in het gras zit... Weg reiger...
Zegt de eigenaar: dat wordt een mooie opname!


Wat ben je aan het fotograveren? Vlinders? Nee libellen. Oooo... libelles....
interressant.... <_<  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Platbuik op september 26, 2007, 10:13:52 AM
In herfstig bosje bij Maartensdijk, waar veel mooie, fotogenieke paddenstoelen stonden (paar jaar geleden) werd mijn fotograferende vriendin, die er bij was gaan liggen voor het perspectief, door twee opgeluchte agenten aangesproken: "Gelukkig, mevrouw,u bent geen lijk!" :lol:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petraw op september 26, 2007, 10:29:58 AM
In het voorjaar had ik Kandelaartjes gevonden langs een spoorwegovergang op industrieterrein Moerdijk. Het is voor West-Brabant een vrij zeldzaam plantje. Ik terug naar mijn auto om de gps te pakken om ze in te meten. Toen ik terug liep naar de spoorwegovergang komt er een groep wielrenners voorbij. De laatste van het groepje draait zich om en vraagt bezorgd in "vrouwke, vrouwke, wa ga de doen". "Plantjes kijken", was mijn antwoord. "Oh, gelukkig, ik dacht dat uw iets ergs van plan was bij de overweg". Hij heeft waarschijnlijk gedacht dat ik me voor een goederentrein wilde gooien, die rijdt in het weekend meestal niet, maar toch wel een gerust idee zo'n bezorgde voorbijganger.

groet,

Petra
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Grada Menting op september 26, 2007, 13:19:27 PM
Over het algemeen leuke reacties en zijn het nieuwgierige mensen die graag iets willen leren.

In een stad is het altijd anders dan in een stuk natuur.

Ik was in Middelburg een plantje aan het fotograferen toen een man op de fiets voorbij reed en zei daar staat een hele mooie....oh dank je wel zei ik.

Een stuk verder ging ik een plantje bekijken en fotograferen in de buurt van schaftende bouwvakkers. Alles wat men zegt gaat bij mij het ene oor in en het andere uit.
Toen ik overeind kwam en mijn spullen bijeen pakte zag ik een man in een pose voor me staan. Hier moest ik toch wel om lachen. Ik zei:" nee vandaag neem ik iets anders waar."

:blink:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: henkjanvdkolk op september 26, 2007, 16:47:49 PM
Leuk is dat bijna elke wandelaar bewondering heeft voor een telescoop  :grin:  :grin:  [vaak zogezegd een 'fotocamera' [volgens hun]]
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op september 26, 2007, 17:00:22 PM
Pas geleden zei een vader tegen zijn zoon: "Kijk, die heeft een grote verrekijker!".
Eigenlijk klopt dit ook wel, maar toch.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Rinie van Reenen op september 26, 2007, 17:44:04 PM
Gehoord van een ander:
- Wat doet u hier?
- Trektellen.
- Hebt u nog wat bijzonders gezien de laatste tijd?
- Nou, een paar weken geleden nog een Slangenarend!
- O, en lijkt'ie op een slang....?
- Ja, net zoals een Huismus op een huis lijkt, en een Houtduif op een stuk hout.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: robin op september 26, 2007, 19:04:34 PM
laatst een mooie adder op het voetpad lekker zonnend. dit was in een gebied met vrij veel hondenuitlaters. ik zit daar ineengedoken voor de adder komt er een hondeneigenaresse aan. die stopt, ogen als schoteltjes. w w wat is dat? een adder zei ik. die zijn toch giftig? ja zeker wel de enige nederlandse gifslang mevrouw. het antwoord: ik ga hier nooit meer mn hond uitlaten. waarom heeft men ze hier in dit gebied niet weggehaald. dat is gevaarlijk voor de honden :rolleyes:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Tim Asbreuk op september 26, 2007, 19:44:48 PM
als je op die manier de honden uit de natuur kunt krijgen  :P  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Sticht op september 27, 2007, 14:44:55 PM
Afgelopen zomer was ik op vakantie in Zeeland. Zo nu en dan maakte ik wat foto's van libellen nabij een klein plasje in een natuurgebied. Op een keer kwam er een man op me af. "Mag ik zo onbeleefd zijn en vragen wat u fotografeert"?
Ik vertelde hem dat ik libellen probeerde vast te leggen. "Ah, libellen, dat zijn mooie beestjes", zei de man, "die zitten bij ons in Limburg ook".

Edit: soms toont men wat minder interesse:
Op een andere dag kwamen er twee mannen ( Edit: geen Limburgers ) voorbij. De een zegt tegen de ander met zeer luide stem: "Kijk daar heb je die gek weer met z'n camera, die stond er gisteren ook"
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: frankmeer op september 27, 2007, 16:13:01 PM
CiteerOp een andere dag kwamen er twee mannen voorbij. De een zegt tegen de ander met zeer luide stem: "Kijk daar heb je die gek weer met z'n camera, die stond er gisteren ook"
En dat was dezelfde als die man als die dit zei?
CiteerMag ik zo onbeleefd zijn en vragen wat u fotografeert"?
"Ah, libellen, dat zijn mooie beestjes", zei de man, "die zitten bij ons in Limburg ook".
Hypocriet!
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Sticht op september 27, 2007, 16:40:01 PM
Nee, waren andere. Heb mijn berichtje ge-edit.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: frankmeer op september 27, 2007, 16:52:24 PM
Ah, oke, het was aan mijn kant even onduidelijk. :wub:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Grada Menting op september 27, 2007, 17:10:52 PM
CiteerOp een andere dag kwamen er twee mannen ( Edit: geen Limburgers ) voorbij. De een zegt tegen de ander met zeer luide stem: "Kijk daar heb je die gek weer met z'n camera, die stond er gisteren ook"
Waren dus geen Limburgers maar vast ook geen Zeeuwen...die zeggen zoiets niet en zeker niet met luide stem laat staan met zeer luide stem. :P


Waar kwamen ze vandaan is de vraag.
Hadden ze een bepaald accent ? :blink:

Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Grada Menting op september 27, 2007, 17:12:47 PM
Even wat anders...de klok loopt zeker een uur achter.
Ik plaats een bericht om 17.16 en er staat 16.10.
Kan iemand hier iets aan doen?
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: frankmeer op september 27, 2007, 17:20:19 PM
Dat moet je zelf even veranderen in je configuratiescherm -> boardinstellingen.
Dan scheelt het nog maar 6 minuten. :P  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op september 27, 2007, 17:20:19 PM
Bij mij staat jouw bericht genoteerd op 17.12. Staat je systeemklok wel goed?

Kijk anders even bij:
* Configuratiescherm (bovenin het scherm)
* Klik op Boardinstellingen (vrij onderin)
* Selecteer bij tijdzone (GMT) Casablanca, Dublin, Edinburgh, London, Monrovia)
* Klik op de button 'Verander mijn account opties'.

Als het goed is, moet de tijd hierna kloppen. Succes.  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Grada Menting op september 27, 2007, 20:30:15 PM
CiteerBij mij staat jouw bericht genoteerd op 17.12. Staat je systeemklok wel goed?

Kijk anders even bij:
* Configuratiescherm (bovenin het scherm)
* Klik op Boardinstellingen (vrij onderin)
* Selecteer bij tijdzone (GMT) Casablanca, Dublin, Edinburgh, London, Monrovia)
* Klik op de button 'Verander mijn account opties'.

Als het goed is, moet de tijd hierna kloppen. Succes.
Hallo Peter,

Ik begrijp niet welk systeem jij hebt. Bij mij zit het configuratiescherm bij Start, instellingen.

Bovendien kan ik dit sneller doen, als ik iets aan de tijd/tijdszone wil veranderen, door op de datum rechtsonderin te dubbelklikken.

Mijn systeemklok loopt gelijk.
Tijdzone staat bij mij op gmt Amsterdam enz.

Waarom zou ik Casablanca enz nemen.
Of begrijp ik het verkeerd?
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Grada Menting op september 27, 2007, 20:42:06 PM
Dit is aardig verstopt.

De tijdszone was goed ingesteld. Moest een vinkje plaatsen.
Ik denk dat meer waarnemers hiermee zitten.

Bedankt allemaal.  :wacko:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Hinko op september 27, 2007, 21:31:18 PM
Nog een paar leuke:

* Een collega is in Utrecht aan het oefenen met een dGPS; rugzakje op, met uitstekende antenne met schotel, PDA in de hand. Het was vlak na 9-11. Vraagt een voorbijganger "Wat bent u aan het doen?" Antwoord hij: "Nou kijk...dit is een Anthrax verspreider ....". Voorbijganger knikt begrijpend en loopt door.

* Standaard vraag bij planten inventariseren: "Wat doen jullie????". Meestal weet ik geen leuk antwoord maar een collega was een tijdje terug erg adrem: "Nou, kijk hier (wijst) komt die nieuwe snelweg en....". Op het FLORON kamp op Vlieland hoorde ik een variant daarop met 'moské' ipv 'snelweg'.

* Tijdens een stage in Schotland was ik ergens in de middle of nowhere met een bat-detector op pad. Even een stukje over de openbare weg en ja hoor...een politieauto. Stopt, agenten stappen uit, hangen knuppel aan de riem en vragen wat ik daar aan het doen ben. "Nou meneer, dit is een bat-detector en..." Daar hadden dus nog nooit van gehoord. Het duurde wel even voordat ze me verder lieten gaan.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op september 27, 2007, 21:32:07 PM
Sofie, sorry dat ik je op het verkeerde been gezet heb.
Met 'Configuratiescherm (bovenin het scherm)' bedoelde ik in het forum.
Was er van overtuigd dat dit duidelijk was. Ik had iets specifieker moeten zijn.

Zo te zien is het toch gelukt!!??  ;)  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: g.j. keizer op september 28, 2007, 20:36:59 PM
Toen ik in mijn jonge(re) jaren in de Duinen van Oostvoorne inventariseerde en regelmatig gehurkt, op mijn knieën of plat op mijn buik paddenstoelen vanaf een laag standpunt probeerde te fotograferen, heb ik alle mogelijke commentaren (op afstand) voorbij horen komen : "bent u niet goed geworden, meneer", "zeg viezerik, moeten we de boswachter roepen", "kom jongens, laten we maar niet te dicht bij die zwerver komen, die is vast dronken", etc. Verder werd ik regelmatig door niet aangelijnde honden met camera en al onderste boven gelopen, of ze wilden met me "spelen", gingen op mijn rug zitten of wijdpoots over me heen staan en sleurden grommend aan mijn kraag of capuchon. Eén keer werd ik zelfs door een reu "gedekt".
Tijdens boomcontrolewerkzaamheden op de Wallen in Amsterdam kwam een beroepshalve schaars geklede dame naar buiten om te vragen wat wij met de bomen aan het doen waren. Het antwoord was schouwen, onderzoeken en de stamomtrek opmeten, waarop zij aan mijn collega (met meetlint) vroeg of zijn "stokje" dan ook moest worden opgemeten (zie : De grachtengordel : in Rob Chrispijn, e.a., Champignons in de Jordaan, 1999).
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: huysse op september 28, 2007, 21:30:57 PM
CiteerStaat je systeemklok wel goed?

Is dat hetzelfde als een biologische klok?

Marijke
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op september 28, 2007, 21:35:51 PM
Citeer
CiteerStaat je systeemklok wel goed?
Is dat hetzelfde als een biologische klok?

Marijke
Als je een biologische computer bent wel.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: frankmeer op oktober 01, 2007, 16:08:10 PM
Gisteren: He, kijk. Dat zijn vogelspotters. En: Hebben jullie al een Reuzenoehoe gezien?
Of, een tijdje terug: Kijk, een polifinario!
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op oktober 01, 2007, 16:16:16 PM
Gister tijdens het Vogels kijken kwam er nog een man, Naja dat zei hij teminste, die wou met mij een discusie gaan aanvoeren over natuurbeheer, Dat er teveel natuur kwam en te weinig landbouwgrodn, Dta was zijn ene punt, maar een ander punt was weer dat er teveel gebouwd werd, maar hij weer niet dde hoogt in. Het ene na het andere tegenstelde kwam eruit. Ook dramde hij maar door dat bepaalde politieke partijen beter waren en dat de politiek niet deugde, het heeft me ruim een uur geduurd voordat ik hem kwijt was, daarna weggefiest, en weer moeten vluchten zodat ik eindelijk eens rustig kon kijken naar de vogels, tevens nodigde hij me uitvoor een kopje koffie, dat sloeg ik maar af,
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: frankmeer op oktober 01, 2007, 16:29:24 PM
CiteerGister tijdens het Vogels kijken kwam er nog een man, Naja dat zei hij teminste, ...
:lol:


Citeertevens nodigde hij me uitvoor een kopje koffie, dat sloeg ik maar af,
Verstandig...
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: lily op oktober 01, 2007, 19:39:59 PM
Haha kostelijk hoe mensen reageren.

Zo ging ik op een dag brandnetels plukken.
Meestal kijk ik even om me heen, heb nooit veel zin in pratend volk om me heen.
Doch bij deze keer ging het mis, een echtpaar van middelbare leeftijd staan plots achter me.
Bent u aan het doen, mevrouw.
Brandnetels plukken.
Oh, waarom.
Wist zo snel niets te bedenken en zeg, ik heb thuis rupsen zitten en die eten brandenetels.
Kijken ze elkaar vragend aan.
Oh zegt de man, "U heeft reuma".

Wat moet je daar nu mee!.... :lol:

Gisteren, dat was leuk!
Sta aan een boom en bekijk in alle rust de blaadjes aan de onderkant.
Ik kijk even op zij en schrik me een ongeluk, staat er een zeer grote hond naast me.
Geruisloos kwam hij uit het niets... ^_^
Staat hij elke blaadje dat ik bekijk mee te kijken en draaide zijn kop zo dat hij ook kon zien wat ik deed.
Het leek erop dat hij nieuwsgierig was in wat ik deed

Lily
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: g.j. keizer op oktober 02, 2007, 10:07:16 AM
CiteerOh zegt de man, "U heeft reuma".
Wat moet je daar nu mee!.... :lol:
Lily,
Die man vroeg zich af of je er ook thee van ging zetten. Brandnetelthee werkt bloedzuiverend en vochtafdrijvend en wordt onder andere door mensen met reuma en artritis gedronken. Brandneteltoppen bevatten per gram gewicht 100 x zoveel vitamines en mineralen als bladspinazie. Ik eet in het voorjaar dan ook regelmatig brandnetelsoep.
Van de hele plant getrokken brandnetelgier wordt in de ecologische land- en tuinbouw toegepast. Het is een effectief bestrijdingsmiddel tegen bladluizen en voorziet in een vorm van ecologisch verantwoorde bemesting.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Datura op oktober 15, 2007, 16:20:56 PM
Bij deze mijn leukste ervaring:

Voor mijn werk moest ik in Arnhem-zuid vegetatieopnames van stadswateren maken. Situatieschets: Ik, man, ongeschoren, spijkerjas aan Grolsch-pet op, opgerolde lieslaarzen, rugzak met een vegetatiehark geklemd tussen rugzak en rug sta in een rietkraag aantekeningen te maken.

Fietsen er twee jongetjes voorbij waarbij de een aan de andere vraagt: Wonen er veel zwervers bij jullie in de buurt?

Het duurde even voordat ik weer bijgekomen was  :)  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: tekenaar op oktober 17, 2007, 14:30:32 PM
CiteerAls je op een droog kalkgrasland een netje in je hand hebt om zweefvliegen te vangen is de standaard vraag altijd of je vissen vangt. Wat ik meestal gewoon beaam.
maar als ik met een druipnat schepnet in de slootkant sta is de standaard vraag of ik vlinders aan het vangen ben! Uiteraard beaam ik dat ook.

CiteerVerder werd ik regelmatig door niet aangelijnde honden met camera en al onderste boven gelopen, of ze wilden met me "spelen", gingen op mijn rug zitten of wijdpoots over me heen staan en sleurden grommend aan mijn kraag of capuchon. Eén keer werd ik zelfs door een reu "gedekt".

Zowel reuen als teven doen dit als vorm van dominantie, maar dat terzijde.

Ik ben eens aardig opgehouden in een slootje omdat twee boxers (honden) voluit blaffend op de oever stonden. Ik had erg zin om de kant op te gaan om een stukje verderop visjes te gaan zoeken maar ik kwam er gewoon niet langs. En dan die ongeinteresseerde eigenaar van een afstand "ze doen niets hoor!" Ik had erg de neiging om te zeggen "jawel hoor: ze blaffen toch", maar ik heb me maar stil gehouden in de hoop dat die honden hun interesse in mij zouden verliezen. Tegenwoordig heb ik zelf een hond, die ook geregeld los loopt, maar evengoed erger ik me aan honden-eigenaren die geen rekening houden met de medemens. Natuurlijk gaat het wel eens mis en luisterd dat mormel niet (dat is een kwestie van training, maar vooral een jongere hond leert met vallen en opstaan - en de eigenaar ook), maar op zo'n moment grijp je als hondeneigenaar in en vervolgens biedt je je welgemeende excuses aan aan de gedupeerde. Ach, aso's heb je kennelijk overal, ook onder hondeneigenaren.

CiteerGisteren, dat was leuk!
Sta aan een boom en bekijk in alle rust de blaadjes aan de onderkant.
Ik kijk even op zij en schrik me een ongeluk, staat er een zeer grote hond naast me.
Geruisloos kwam hij uit het niets... ^_^
Staat hij elke blaadje dat ik bekijk mee te kijken en draaide zijn kop zo dat hij ook kon zien wat ik deed.
Het leek erop dat hij nieuwsgierig was in wat ik deed

Grote kans dat dat inderdaad zo was. Mijn hond wil ook alles zien waar ik mee bezig ben (en probeert ook te kijken wat anderen aan het doen zijn).
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: g.j. keizer op oktober 17, 2007, 19:18:42 PM
Citeer
CiteerEén keer werd ik zelfs door een reu "gedekt".

Zowel reuen als teven doen dit als vorm van dominantie, maar dat terzijde.
Paul,
I know, maar teefjes laten dan toch geen stinkende, met urine vermengde spermasporen achter ?
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: tekenaar op oktober 17, 2007, 20:39:25 PM
jakkes :(  Ik hoop dat de eigenaar de stomerijkosten heeft vergoed maar dat zal wel niet. Ben blij dat ik niet de eigenaar was (ik zou me diep schamen en tegelijkertijd geeft het aan dat de eigenaar waarschijnlijk een flink dominatieprobleme heeft met die hond: alleen al dat die hond op zo'n idee kwam... )
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op oktober 17, 2007, 22:15:50 PM
ik meen dat het november 2005 was toen ik bij wijk aan zee, op het Strand was met de JNM. Daar een kleine tekkel die gewoon eerst door onze spullen leip en daarna tegen mijn tas aan plaste, en dat baasje vond het normaal, na een discusie van ruim 10 minuten bood ze mij een doekje aan om mijn rugzak droog te maken, Wat geen zin meer had, Ik had de hond ook weggeduwd met mijn voet van onze spullen en dat vond de vrouw niet kunnen, de Honden mochten loslopen op het strand en dat zouden ze dus ook. Zij wou zelfs de Politie gaan bellen waar ik geen bezwaar tegen had omdat zei mij hinderondervond, nadat uitgelegd te hebben li9ep ze heel boos weg zonder te politie te bellen,
Beetje raar baasje dacht ik, en dan nog denken dat het zomaar mag......
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op oktober 27, 2007, 21:40:35 PM
Vrijdag 26 oktober 2007. Ik zit op mijn knieën foto's te maken van een paddenstoel. Op een gegeven moment lig ik op mijn zij om de paddenstoel van dichtbij te fotograferen, hoor ik opeens een vader tegen zijn zoon zeggen: "Kijk, die is van z'n paddenstoel gevallen. Ha, ha,ha"
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: vastenhouw op oktober 27, 2007, 23:28:00 PM
Ik loop op een zondagmiddag door de duinen van Meijendel met een kijker om mijn nek.
Komt er een groep wandelaars op mij af: "Meneer, waar zijn nou de wilde zwijnen?"


In dezelfde duinen sta ik een andere keer naar vogels op een duinmeertje te kijken. Dan lopen er een paar wandelaars (hagenaars) voorbij: "En? Zie je een gehle fuutfuut?".Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: javanerkelens op oktober 27, 2007, 23:35:53 PM
Had je moeten zeggen.......nee , een groene fuut fuut.

Echt erg soms die commentaren, maar wel leuk om te lezen.  :D

Groet Joke
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Ted van der Knaap op oktober 28, 2007, 18:20:59 PM
...van de week laat ik 's morgens (9.00 uur) m'n hond uit in een recreatiegebied...

Had m'n fototoestel mee en kwam aan bij een meertje waar een man op een bankje zat met een fiets ernaast.
Zag wat krakeenden en schoot er wat plaatjes van.
.."Bent U bioloog".. zei de man met luidde stem  "Nee hoor" zeg ik, maak gewoon wat foto's

Oh, kijk daar eens, een wadloper zei hij (gewone reiger!)
Zag inmiddels dat hij een blikje bier in z'n hand had en ongeschoren en wat onverzorgd er bij zat.. ..wilde duidelijk wat aandacht..

Ik maakte nog een opmerking en liep door.. ..hoor ik achter me:
"kijk,kijk daar in de bomen een rode slechtvalk"

deed alsof ik het niet hoorde, maar hij bleef aandringen.. ..liep nog even naar hem terug en vertelde dat de vogel te ver weg zat om een foto van te maken
"maar hij heeft wel een mooie rode kleur" zei ik nog en wenste hem een prettige dag.

Moraal van dit verhaal  
-met een six-pack Heineken de natuur in en je ziet de mooiste dieren in allerlei kleuren en vormen-  :whistle:
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Rinie van Reenen op oktober 29, 2007, 11:31:06 AM
CiteerVrijdag 26 oktober 2007. Ik zit op mijn knieën foto's te maken van een paddenstoel. Op een gegeven moment lig ik op mijn zij om de paddenstoel van dichtbij te fotograferen, hoor ik opeens een vader tegen zijn zoon zeggen: "Kijk, die is van z'n paddenstoel gevallen. Ha, ha,ha"
Die vader lette dan in elk geval nog zo goed op, dat'ie die paddenstoel gezien had! Bijdehante reactie...
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op oktober 29, 2007, 11:51:26 AM
Citeer...
Die vader lette dan in elk geval nog zo goed op, dat'ie die paddenstoel gezien had! Bijdehante reactie...
Het waren dan ook hele grote paddenstoelen (Grote parasolzwam (Macrolepiota procera)). Op dat moment, zo op mijn zij liggend, kon ik er niet echt om lachen. Later natuurlijk wel.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: vuurvlinder op november 17, 2007, 19:30:13 PM
Schiet mij er nog eentje te binnen. Ik deed een telronde vlinders en libellen in ons dorpsbos (Groningen) toen een niet al te bijdehante buurtbewoner langs liep en mij vroeg of er wat te zien was, waar op ik antwoordde wat er zo al vloog.
Hij vertelde mij vervolgens dat er ook al lamellen waren. Ik vroeg hem: "wat voor dingen?" :blink:  Hij antwoordde: "lamellen, die vliegertjes." Waar op ik zei: "Ooo, libellen! Ja, die zijn er ook alweer zat." (Er vlogen op dat moment een aantal om ons heen) "Jaha, in Drenthe." zei hij terwijl hij verder liep.
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: lily op november 17, 2007, 20:12:43 PM
Haha...Leuk ....dat met die lamellen zal ik proberen te onthouden.
Als ik dan voor de zoveelste keer wordt aangesproken met, "wat zoekt u mevr", zal ik antwoorden "Lamellen natuurlijk"...haha.
Is dan het zoveelste raadsel voor hen die niet weten wat je aan het doen bent.

Lily
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: RWester op november 22, 2007, 21:19:55 PM
Zit je in de Ooijpolder lang de dijk

'bent u naar aan het kijken meneer'

'ganzen, mevrouw'

'heb ik altijd al willen vragen: wat zijn die ganzen met groene halsbanden toch?'

'dat zijn getrouwde ganzen mevrouw, als u ze nog eens tegenkomt, zoek de nummertjes dan maar bij elkaar...' :twisted:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: huysse op november 22, 2007, 23:27:57 PM
Nou dat is me nou ook wat!
Toont iemand echt belangstelling en krijgt dan zo'n antwoord.
Beetje sneu vind ik dat voor die mevrouw....

groet,
Marijke

Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: oostsouburg op november 30, 2007, 08:27:42 AM
Ik moest vorige week nog in een struikje kruipen om een paddestoel te fotograferen en toen ik eruit kwam werd ik argwanend aangestaart. Ze dachten vast dat ik iets raars ofzoiets aan het doen was.  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: markmeijrink op december 17, 2007, 17:30:16 PM
Toen ik gehurkt in het bos met een spiegeltje onder een paddestoel aan het kijken was kreeg ik de volgende opmerking, ' wat ben jij nou aan doen, je bent toch geen paddestoelen aan het eten ofzo! Of ben je z'on iemand die paddo's gebruikt?'


:censored:  :whistle:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Inge van der Wulp op december 19, 2007, 19:49:46 PM
Ik laat mijn 7 jarige zoon deze net gemaakte foto zien.
(http://waarneming.nl/fotonew/7/265927.jpg)

Wat is dat voor een vogeltje in de tuin mam?
Dat is nou een roodborstje. Kijk maar hij heeft rood op zijn borstje
Nou dan heb je mooi de verkeerde op de foto genomen. Want dit is een Oranje borstje mam

:wub:  :wub:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: javanerkelens op december 19, 2007, 21:22:39 PM
Ha ha......echte leuke opmerking en goed opgelet !  :lol:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: petermeer op december 19, 2007, 21:29:23 PM
Scherp!  :lol:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Christian op december 19, 2007, 22:04:19 PM
Mocht ik ooit nog in een melige bui verkeren in 't veld, dan ga ik dit eens proberen:
Kor Haan (http://www.cosi.tomaatnet.nl/KorHaan50.jpg)  :lol:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: RWester op december 19, 2007, 22:59:03 PM
Hahahaha, ook een manier :duim:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Inge van der Wulp op december 28, 2007, 19:49:55 PM
Opnieuw mijn 7 jarige zoon vanmiddag. Komt binnen van een rondje fietsen door de buurt.

Mama!!! Er staat op het grasveld een grote meeuw te dansen!!!!!!!
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Elachista op december 28, 2007, 20:44:30 PM
Zoeken naar vlinders in de buurt van struiken, in de bebouwde kom:
"Volgens mij zoekt die gast een plekje om te zijken"

Zoeken naar vlinders in of aan de rand van een natuurgebied:
"Meneer, bent u boswachter?"

Zoeken naar vlinders in een natuurgebied mét net:
"Komt u tegenwoordig nog veel adders tegen?"

Zoeken naar vlinders in een natuurgebied mét net en mét schapen:
"Probeert die jongen nou schapen te vangen met zo'n net?"

Het aanbrengen van stroopsmeersels op de bomen in de namiddag zorgt meestal voor geen directe reactie, maar je moet de hoofden van de mensen eens zien....:grin:
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: vuurvlinder op december 28, 2007, 20:59:31 PM
CiteerZoeken naar vlinders in de buurt van struiken, in de bebouwde kom:
"Volgens mij zoekt die gast een plekje om te zijken"

Zoeken naar vlinders in of aan de rand van een natuurgebied:
"Meneer, bent u boswachter?"

Zoeken naar vlinders in een natuurgebied mét net:
"Komt u tegenwoordig nog veel adders tegen?"

Zoeken naar vlinders in een natuurgebied mét net en mét schapen:
"Probeert die jongen nou schapen te vangen met zo'n net?"

Het aanbrengen van stroopsmeersels op de bomen in de namiddag zorgt meestal voor geen directe reactie, maar je moet de hoofden van de mensen eens zien....:grin:
Moet je mensen eens zien kijken als je met een net, ergens in de straat bij een boom staat te wachten, waar je een feromoonpreparaat hebt opgehangen.

Nou ja, ik kan mij er ook wel iets bij voorstellen, dat mensen denken die is:  :twisted:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Elachista op december 28, 2007, 23:14:33 PM
Kun je altijd nog de definitie van feromoon uitleggen  :whistle:

(Los daarvan, je zou eigenlijk ook eens kunnen zoeken naar de vraatsporen - lastiger dan met lokstoffen - maar misschien even zo leuk...vind ik tenminste.)
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Robert Heemskerk op januari 10, 2008, 01:15:22 AM
(Meeuwen aan het fotograferen op de kade in Amsterdam)

Voordat de man en vrouw instappen in de auto:

Man: 'Fotografeer jij nu die meeuwen'?? :o  (zeer verontwaardigd)

(ik heb geen zin om uit te leggen dat het om de kleine burgemeester gaat)

ik: 'Ja!, ik fotografeer die meeuwen daar, mooi zijn ze hè?' :)

Man trekt een verbaast gezicht: 'Maar die kun je toch ook op het strand fotograferen??' :huh:

ik: 'Maar ze zitten nu toch hiero!?, daar hoef ik toch niet helemaal voor naar het strand?' :P

Man brabbeld wat binnensmonds tegen zijn vrouw, stapt in de auto en rijdt met dubbele vraagtekens op zijn voorhoofd de straat uit..     :wacko:  
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Sjoerd v Wierst op maart 27, 2008, 14:19:02 PM
Laatst op de Huizerpier door m'n scoop te turen. Komen er een echtpaar van wat oudere leeftijd langs fietsen. Zegt de vrouw tegen haar man: wat doet die nou/ Waarop haar man antwoord: Er zal wel weer iets gebouwd worden ofzo, waarschijnlijk zo'n knuppel van de gemeente...

Ik wil best wat uitleggen, maar met zon instelling...
Titel: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: lily op maart 27, 2008, 14:32:34 PM
CiteerLaatst op de Huizerpier door m'n scoop te turen. Komen er een echtpaar van wat oudere leeftijd langs fietsen. Zegt de vrouw tegen haar man: wat doet die nou/ Waarop haar man antwoord: Er zal wel weer iets gebouwd worden ofzo, waarschijnlijk zo'n knuppel van de gemeente...

Ik wil best wat uitleggen, maar met zon instelling...
Ja, leg het maar eens uit....of toch beter van niet... :lol:

Lily
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Robert Heemskerk op mei 20, 2010, 08:30:44 AM
Ik werd deze week twee maal aangesproken;

familie tijdens een lentewandeling in het bos;
1) ''Ja,.. we dachten ''die is niet lekker'''' (man maakt drankgebaar met zijn hand)

man stapt speciaal van zijn fiets en loopt naar mij toe
2) ''Bent u wel goed??''

Begrijpelijk?, ja!
Want ik lag dwars over het fietspad 'klein grut' te fotograferen.
Ik heb de man wel bedankt nog want als je niet ziet dat iemand iets fotografeert dan is het een ongewone situatie natuurlijk en aardig dat iemand zo reageert.

groet, Robert
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Floppie op mei 20, 2010, 08:32:45 AM
Citaat van: Rinie van Reenen op september 26, 2007, 17:44:04 PM
Gehoord van een ander:
- Wat doet u hier?
- Trektellen.
- Hebt u nog wat bijzonders gezien de laatste tijd?
- Nou, een paar weken geleden nog een Slangenarend!
- O, en lijkt'ie op een slang....?
- Ja, net zoals een Huismus op een huis lijkt, en een Houtduif op een stuk hout.

;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Jarinka op mei 20, 2010, 08:50:08 AM
Haha, de vragen en antwoorden van mensen zijn nog steeds briljant :P. Zeker als ze geen verstand van vogels hebben, maar denken dat ze het wel hebben.
Ik zat gisteren op m'n hurken in het gras van de dijk, met m'n fiets ernaast op de grond (die heeft geen standaard). Er liep een wat ouder echtpaar langs, en ze keken nogal vreemd.
"Mevrouw, wat doet u?"
"Ik ben aan het kijken naar de Bruine Kiekendief die daar verderop zit." Die Kiek zat een heel stuk verderop, vanaf de dijk zag je met het blote oog alleen een stipje.
"Oh, die ken ik wel! Die zijn toch heel groot en helemaal bruin? Veel groter dan die vogel?" Ze wees naar een Buizerd die voorbij zweefde.
"Nee mevrouw, de vogel waarover u het heeft is waarschijnlijk een Zeearend. Die zijn heel erg groot, en daardoor worden ze wel eens vliegende deuren genoemd."
"Oh. Ik vind ze echt helemaal niet op een deur lijken."

En vorige week zat ik vanaf mijn fiets foto's te maken van een Kraai in een boom, maar hij leek zo groot dus ik twijfelde tussen Kraai en Raaf. Er kwam een meneer aan.
"Wat een mooie grote vogel! Ben je hem aan het fotograferen?" Tja, eigenlijk best logisch dat ik hem fotografeer als ik er met mijn camera op richt en er verder in die boom geen vogels zitten.
"Ja meneer, het leek me eerst een Kraai, maar omdat hij zo groot is dacht ik aan Raaf."
"Het is helemaal geen Kraai, het is een Roek! Die zijn groter dan Kraaien!"
"Maar meneer, Roeken hebben een grijs gezicht en hun snavel is ook voor een deel grijs."
"Helemaal niet, het is een Roek!"
En hoe hard ik het ook probeerde, die man bleef volhouden dat het een Roek was.
Terwijl het toch echt een Kraai (http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=102905.msg718786.html#msg718786) was...
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: andre op juni 02, 2010, 11:17:46 AM
 
We stonden al wat jaren geleden over zee te kijken bij de Marlijn op Schiermonnikoog .
Er kwamen de hele dag mensen langs om te vragen wat we aan het doen waren .
plots kwam een vrouw met de vraag , zeg die flat gebouwen daar aan de overkant welk land is dat eigenlijk ?
Het antwoord was kort , dat is een containerschip mevrouw  ;D

Andre
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: veldman op juni 02, 2010, 13:31:05 PM
Tijdens het honden uitlaten, kom ik regelmatig vogelaars met telescopen en tripods tegen. Meestal vraag ik of ze nog interessants gezien hebben en dan klets je zo nu en dan wat: beetje info uitwisselen.

Op een dag was er een fanatieke spotter van ver die de lepelaarskolonie wilde bekijken. Ik vertelde 'm dat-ie beter verderop kon staan voor een goed zicht maar nee: de man bleef turen. Na een minuutje vroeg ik of-ie al wat had waargenomen. Een korte grom was het antwoord waarop ik hem liet weten dat er "nu!" een lepelaar op een metertje of 10 over hem heen kwam zeilen. De goede man schrok zich rot en mompelde even later: "nou..eh..bedankt".
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: han.endt op juni 02, 2010, 15:36:26 PM
Citaat van: andre op juni 02, 2010, 11:17:46 AM

We stonden al wat jaren geleden over zee te kijken bij de Marlijn op Schiermonnikoog .
Er kwamen de hele dag mensen langs om te vragen wat we aan het doen waren .
plots kwam een vrouw met de vraag , zeg die flat gebouwen daar aan de overkant welk land is dat eigenlijk ?
Het antwoord was kort , dat is een containerschip mevrouw  ;D

Andre
;D
Doet een beetje denken aan dat programma van een tijd geleden met Frits Bom (toch?) waar de mensen de plek op een kaart moesten aanwijzen waar ze op vakantie waren.

Ik had om te beginnen hier trouwens zonder blikken of blozen Noorwegen gezegd 8) .
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: leonwillems@home.nl op juni 02, 2010, 16:54:13 PM
Sta ik naar een tweetal sperwers te kijken met mijn verrekijker, komt er een groepje ouders met kinderen langs. "Die is gek, die zit overdag naar sterren te zoeken!" roept één van de kinderen.

Wandelend langs de Geul zie ik opeens een waterspreeuw. Geweldig, zoiets wil je delen. Komt een stel oudere wandelaars langs en ik zeg, hier zit een waterspreeuw. "Ja, hier zitten veel vogels",zegt een van hen en ongeinteresseerd wandelen ze verder. Maar sta je stil te kijken en zeg je niks, dan vragen ze je honderduit.

Ook meegemaakt : in een bos bij een klooster met een stel bevriende vogelliefhebbers aan de wandel. Komt er een tweetal kloosterzusters voorbij, waarvan één van hen zegt : "Kijk, daar heb je onze vogelaars". Waarop één van ons antwoord : "Nou, laat dat "onze" maar weg". De betreffende non krijgt daarop een rode kop. Zo wereldvreemd zijn die zustertjes dus ook weer niet...

:angel:

Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: han.endt op juni 02, 2010, 17:41:42 PM
Bij het zanddepot van Grootebroek zag ik vrij laag een biddende Visarend. Erg fraai en voor de herkenning was eigenlijk geen verrekijker nodig (die ik natuurlijk wel gebruikte). Een paar meter verder stond een groepje medewerkers van SBB. Het leek me wel leuk om hen daar op te wijzen dus ik spreek hen aan. Zegt een van hun: 'Nee hoor die komen hier niet voor'. Ze draaiden zich niet eens even om om er een blik op te werpen  :rolleye: .

Sta ik met de verrekijker naar een boom te kijken vol met mezen en goudhaantjes. Komt er een groepje wandelaars aan en die blijven even staan. Zegt een vent: 'Er zit echt niets hoor'.

Ben ik in het vroege voorjaar met een net aan het zoeken naar kleine beestjes op de pas uitgelopen bramenblaadjes. Hoor ik op een gegeven moment:  'Hé kijk er zijn al bramen'.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: andre.schulten op juni 02, 2010, 18:32:34 PM
Lang, lang geleden, toen ik een jaar of 17 was kwam ik enthousiast thuis: 'Ik heb een ooievaar gezien!!'
In de jaren zeventig een grote bijzonderheid.
Waarop mijn jongere broer, om welke reden dan ook hardstikke chagrijnig, antwoordde: 'Huh, zeker een reiger met een bloedneus'.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Alex Kwak op juli 16, 2010, 16:46:55 PM
http://weblogs.nrc.nl/ik/ van 1 juli:


"We zitten tijdelijk in een villa op de Veluwe, niet ver van een grote psychiatrische instelling. Al snel komen mijn ouders logeren. Mijn altijd actieve vader gaat 's morgens vroeg in ochtendjas naar buiten. Wegens de kou heeft hij de mouwen van zijn pyjama over zijn hoofd geknoopt en loopt langs de weg, microfoon omhoog en recordertje in de hand, tot er een politieauto stopt. 'Wat zijn wij aan het doen?' Mijn vader maant hen tot stilte, omdat hij vogelgeluid aan het opnemen is. Een agent legt zijn hand op zijn schouder en zegt: ,,Ga maar mee, dan gaan we dat de zuster vertellen."

Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: vuurvlinder op juli 16, 2010, 20:53:30 PM
 ;D ;D ;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op juli 20, 2010, 21:30:10 PM
Citaat van: Jarinka op mei 20, 2010, 08:50:08 AM
En hoe hard ik het ook probeerde, die man bleef volhouden dat het een Roek was.
Terwijl het toch echt een kraai was...
Laatst had ik visite en die wees naar mn (overduidelijke) aardbei in pot. Er hingen al vruchten aan. 
"Kijk" zei hij. "Dat is een braam".
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Tim Asbreuk op juli 20, 2010, 21:50:06 PM
Ik kan me nog zo'n belspelletje herinneren (je weet wel die hele moeilijke die vroeger op waardeloze tijdstippen werden uitgezonden  ::) ). Waarin het antwoord op de vraag: "van welke boom zijn de vruchten op deze foto?", waarbij gezien de letters het antwoord overduidelijk eik moest zijn.


Ik vroeg me toen af waarom er dan beukennootjes op de foto stonden.


Geen wonder dat niemand geld won met zo'n spelletje.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op juli 20, 2010, 22:02:20 PM
En jij bellen: "beukennoot, beukennoot".
Sorry meneer, u heeft niets gewonnen.
;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marije op juli 29, 2010, 03:10:00 AM
Citaat van: Han Endt op juni 02, 2010, 17:41:42 PM
Bij het zanddepot van Grootebroek zag ik vrij laag een biddende Visarend. Erg fraai en voor de herkenning was eigenlijk geen verrekijker nodig (die ik natuurlijk wel gebruikte). Een paar meter verder stond een groepje medewerkers van SBB. Het leek me wel leuk om hen daar op te wijzen dus ik spreek hen aan. Zegt een van hun: 'Nee hoor die komen hier niet voor'. Ze draaiden zich niet eens even om om er een blik op te werpen  :rolleye: .
Zo was ik laatst in Fochteloo bij een vogelkijkhut. Op een zonnige zondagmiddag. Er staat ook een mobiel infopunt van Natuurmonumenten met twee heren in prachtige groene pakkies.
Vanaf de P-plaats lopen wij naar de hut, hoor ik in een boom overduidelijk een voor mij nieuw geluid van een zangvogel. Ik neem dit op met mijn fotocamera. Wanneer we weer teruglopen naar de P-plaats, laat ik het geluid horen aan een van die mannen van NM en vraag wat het voor vogel is. Antwoordt hij: dat is een Meeuw, ws. een Kokmeeuw.  ;D ;D ;D ;D

Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: firecrest op juli 29, 2010, 23:16:20 PM
Op een dag liep ik door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een voorbijganger vroeg mij wat ik aan het doen was. Ik vertelde dat ik naar vogels keek. De meneer vertelde mij dat er iets verder op een hele groep mensen stond te kijken. Ik ging maar even kijken, en wat bleek: er zat een Blauwstaart!!!!
Mijn vader belde iets later op om het te vertellen, en ik kon hem vertellen dat ik hem al mooi had gezien!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Michiel en Milka op augustus 07, 2010, 15:13:42 PM
Sta ik door mijn kijker een veldje af te speuren, roept een langsrijdende fietser: 'land in zicht!'
Lig ik ergens anders op mijn knieën iets laag bij de gronds te fotograferen, krijg ik als commentaar:'Je ligt toch wel naar het oosten gericht?'
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: sjonnoh op augustus 10, 2010, 22:04:40 PM
ik heb ook nog 2 leuke mee gemaakt, de 1ste was vorig jaar bij....Koninginnedag, ik was samen met mijn schoonbroer in een straatje vol met bomen langs de weg, we zagen wat distelvinkjes en zaten die volop te fotograferen totdat er een oude dame voorbij kwam die helemaal in paniek was.
ze zei: "weten jullie het ook al?"
waarop wij antwoorde: "nee?"
"de koninging is aangereden door een auto en.....ect.ect.ect."
1st hing ze een heel verhaal ervan op totdat ze merkte dat wij een camera in onze handen hadden. Ze keek toen naar achteren waar de distelvinkjes zaten en zei: is dat een uil!?
ik en mijn schoonbroer konden bijna onze lach niet inhouden, had zoiets nooit verwacht dat iemand een vink voor een uil zou aanzien! ik antwoorde toen rustig dat het puttertjes waren, zij vroeg toen wat dat putters waren en toen zei ik dat het een vinkje was (kwam volgens mij nog niet tot haar door).

2e wat ik mee heb gemaakt:
een keer stond ik op de dijk met mijn camera gericht naar de waddenvogels (met name wulpen) tot er een vrouw naar me toe kwam fietsen en vroeg: Maakt u er een foto van?
waarop ik antwoordde: Ja, zulke dingen vind ik altijd leuk om te doen.
de vrouw: maar weet u wat het eigenlijk allemaal is?
ik: ja hoor, dat zijn wulpen.
vrouw: wulpen, wat is dat?
ik: dat zijn die vogels met van die lange kromme snavels
vrouw:.....maar ik had het eigenlijk over die boot daar
achter die wulpen stond dus een boot bij iets anders "geparkeerd" het had een Engelse naam maar kan het niet meer herinneren. In die periode waren ze allemaal bezig met vernieuwingen aan de dijk en waren er allemaal van die werkbootjes. ik schaamde me wel zowat kapot toen ze zei dat ze het niet over de vogels had.

(hier een foto van 1 van die bootjes)
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: temmie op augustus 11, 2010, 10:12:43 AM
Ik rij vaak op de racefiets in mijn wieleroutfit, en af en toe passeer ik een vogelkijker. Ik heb dan mijn verrekijker vaak niet bij en knijp meestal even in de remmen om te vragen wat ze zien. Af en toe heb ik mijn verrekijker wel bij in een rugzakje, maar dat weten ze op dat moment nog niet.

Meestal krijg ik een wat misnoegde en moedeloze blik. Ze voelen zich zichtbaar een beetje verstoord en je ziet de lichte aarzeling in welke bewoordingen ze mij denken te moeten toespreken: zullen ze het houden bij algemene vogelnamen (meeuw, steltloper, buizerd), of mag het toch wat meer zijn (witgat, bosruiter, smient, zomertaling). Ik begin dan maar zelf altijd het ijs te breken door te zeggen wat ikzelf x-aantal dagen daarvoor heb gezien op dezelfde plek, of suggesties te doen wat er nu zou moeten kunnen zitten.
Of ik haal mijn verrekijker uit en begin op te sommen wat ik zie (en dat is dan vaak net iets wat ze nog niet hadden opgemerkt!).
Dan zie je plots de gezichten weer opleven en verdwijnt die frons in het voorhoofd.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: lily op augustus 11, 2010, 20:15:09 PM
Ik zat vorige week op mijn knieën, om een rups te fotograferen.
Komt een jong koppeltje langs en beginnen mij een heel verhaal te vertellen over een familielid die bloemen fotografeert.
Ik vertel hen dat ik een rups aan het fotograferen ben, of ze deze ook even willen zien.
Oh, bent u een rups aan het fotograferen, vroeg men verbaasd.
"Wat dachten jullie dan wat ik aan het doen was"
Zegt de jongeman, kijkend naar het potje dat ik steeds bij de hand heb om eventueel de rups erin te zetten, "ik dacht dat u moest plassen".
Nou ja zeg!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: sjonnoh op augustus 11, 2010, 20:25:15 PM
over brutaal gesproken....
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Louis.Boumans op december 05, 2010, 01:25:51 AM
Citaat van: Marina op juli 20, 2010, 21:30:10 PM
Laatst had ik visite en die wees naar mn (overduidelijke) aardbei in pot. Er hingen al vruchten aan. 
"Kijk" zei hij. "Dat is een braam".

Doet me denken aan een mooie lentedag, een paar jaar geleden. Ik zat in de tuin van een beroemd pannekoekenrestaurant in mijn toenmalige woonplaats Soest. Naast ons tafeltje stond een perenboom in bloei. Dus ik zeg tegen de serveerster: Wat een prachtige perenboom! Zij: Perenboom? Dit is geen perenboom, hoor. Het is meer een Bloesemboom!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op december 05, 2010, 11:45:34 AM
 ;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op december 05, 2010, 12:22:10 PM
Laatst in Naturalis, zegt een vader tegen zijn dochter: kijk, een eend. Is er een tentoonstelling over kippen en legbatterijen...
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Tim Asbreuk op december 09, 2010, 11:17:14 AM
Ik mag toch hopen dat die vader een reactie probeerde uit te lokken bij zijn dochter door de verkeerde soort te noemen.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op december 09, 2010, 11:20:34 AM
Nee, daar leek het niet op. :(
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Botervlieg op december 09, 2010, 12:24:31 PM
Citaat van: MarKoHu op december 09, 2010, 11:20:34 AM
Nee, daar leek het niet op. :(

Ik was daar ook bij.

Meneer klonk erg zeker van zijn zaak  :'(
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: evertdirks op december 09, 2010, 14:17:49 PM
kop,veren,vleugels,2 poten.
Ach al wat verder dan een sijs of een drijfsijs ::) .

Evert
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op december 09, 2010, 16:12:29 PM
Nederland wordt steeds slimmer!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: ronald op december 09, 2010, 17:20:53 PM
als ik tegenwoordig een eend zie dan denk ik aan een hond, hoe dat nou weer kan?  :P
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op december 09, 2010, 17:23:21 PM
dat heb ik tegenwoordig met oksels, dan zie ik ook iets heel anders
geen idee hoe dat komt!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: ronald op december 09, 2010, 21:21:58 PM
van het verblijf in the outback wordt je toch anders  ;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Datura op december 22, 2010, 17:11:24 PM
Bij deze mijn bijdrage aan grappige verhalen.

Een aantal jaar geleden moest ik met een collega ergens in overijssel (ik weet niet meer precies waar en wanneer) zijn voor een vegetatiekartering. De kortste route ging over de holterberg. We zullen teveel aan het praten geweest zijn, iig hadden we het bordje dat niet tussen .. en .. uur (ik weet de tijden niet meer) niet over die weg mocht rijden gemist. Die dag controleerde de politie daar, dus we werden aangehouden (er stond al een rijtje van 4 auto's). We vroegen de agente die de boete uitschreef of de wegafsluiting voor het Korhoen was. Haar antwoord was: Nee daar was het niet voor, het is voor de bijzondere natuur hier  ;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Louis.Boumans op januari 02, 2011, 16:12:52 PM
Observaties in de dierentuin (enigszins off-topic):

In Tunis, Tunesië, bij de nijlpaarden:
meisje: "Pappa wat zijn dat?
pappa: "Varkens."
(Ar.: hellouf)

In Rotterdam worden de pelikanen gevoerd met dode eendagskuikens.
Meisje van zeven: "Ohh, die kuikentjes zijn zeker dood geboren, hè Pap?"
Pappa: "Nou, dat weet ik niet .."

Verder off-topic: Bij een demonstratie bungee jumpen in Nijmegen, 4-daagse feest:
Jongetje van zes tegen z'n moeder: "Ah mam, tis nep hoor, hij zit gewoon vast aan een touw!


Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: ewoudploeg op januari 03, 2011, 12:59:25 PM
Deze kan ik me wel voorstellen: Ik zag een heerlijke verse paardenvijg op een zandpad liggen, waar een enome zwerm mestkevers op af kwam. Ik heb een filpmje geschoten van de binnenkomende kevers met de camera op een beperkte afstand van de vijg. De voorbij fietsende, hoofdschuddende toeristen deden me vermoeden dat ik met een wel heel vreemde actie bezig was. Das toch gek??
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Leon Olsthoorn op januari 03, 2011, 13:45:06 PM
Citaat van: Louis.Boumans op januari 02, 2011, 16:12:52 PM
Observaties in de dierentuin (enigszins off-topic):

In Tunis, Tunesië, bij de nijlpaarden:
meisje: "Pappa wat zijn dat?
pappa: "Varkens."
(Ar.: hellouf)

In Rotterdam worden de pelikanen gevoerd met dode eendagskuikens.
Meisje van zeven: "Ohh, die kuikentjes zijn zeker dood geboren, hè Pap?"
Pappa: "Nou, dat weet ik niet .."

Verder off-topic: Bij een demonstratie bungee jumpen in Nijmegen, 4-daagse feest:
Jongetje van zes tegen z'n moeder: "Ah mam, tis nep hoor, hij zit gewoon vast aan een touw!

Zoeits ken ik van mijn werk, terwijl ik kleuters het varken met 12 jonge biggen laat zien:

Kleuter:  Maar waar is het vader-varken dan?
Ik: Die woont op een andere boerderij
De kleuter denkt even na, kijkt heel wijs en antwoordt: Ohhh, dus ze zijn gescheiden!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Botervlieg op januari 05, 2012, 10:22:58 AM
Dit is en blijft wel een erg leuk topic, ik gooi het maar weer eens omhoog. Er zijn vast nieuwe verhalen.

Begin vorig jaar liep ik op het strand in zandvoort.
Daar liepen van die drieteenstrandlopertjes.

Twee mensen liepen langs: "Leuk zijn ze he? Zijn dat nou baby meeuwen?"
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Norman op januari 05, 2012, 12:41:56 PM
Citaat van: ronald op december 09, 2010, 17:20:53 PM
als ik tegenwoordig een eend zie dan denk ik aan een hond, hoe dat nou weer kan?  :P

Ik begrijp dat wel, ik heb dat ook al een tijdje:

(http://ubersuper.com/uploads/yapb_cache/tumblr_l7lw6navkd1qzpwi0o1_500.xjq6kzm37tccso44wkckg4s0.47x7xmjn5kw0040owwww4kgo4.th.jpeg)

;D ;D ;D ;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Antonie Blom op januari 05, 2012, 15:30:27 PM
 :duim:   ;D

Alleen maar diep respect voor mensen die dit soort hilarische onzin kunnen bedenken
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Bart van Hoogstraten op januari 05, 2012, 18:32:50 PM
Ik was gisteren in het natuurhistorisch museum te Maastricht. Leuke thema-expo over Trilobieten en een mooie vaste expo over fossielen in het algemeen. Maar de laatste zaal met de oude stukken was eigenlijk het meest kostelijk -> bij een opgezette slinger- of spinaap (? voor mij onbekende soort) uit de 19de eeuw stond op de sokkel het bijschrift "Aap"! Bij een stolp met een tak erin waarop een verzameling bontgekleurde vogeltjes vastgeprikt het bijschrift "Kolibri's". Van de ongeveer 15 vogeltjes een stuk of 6 a 7 inderdaad Kolibri, de rest allemaal Tangare.  ;D
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: KorHaan op januari 05, 2012, 19:14:23 PM
Ik hoorde - jaren terug -  een mij onbekende vogel zingen in een boom achter mijn huis. De achterdeur stond open vanwege het mooie weer, ik de tuin in, kijker mee en zoeken naar de muzikant. Ik kreeg tot mijn niet geringe verrassing een Japanse Nachtegaal in beeld! En maar zingen, dat beestje. Tot hij op zeker moment over het huis wegvloog. Ik liep snel door het huis en ging de voordeur uit, het gezang klonk nu vanuit een boom op het pleintje voor het huis. Twee gemeentewerkers van de plantsoenendienst waren hier aan het schoffelen; één van hen stond juist onder de boom, van waaruit de zang luid klonk, en keek leunend op zijn schoffel omhoog. Ik bereidde me al voor op een moeizaam gesprek, maar dat bleek mee te vallen. Toen ik hem bereikte, zei de man : " Japanse Nachtegaal! Wat leuk. hè? Mooi beest! "  Ik viel bijna om van verbazing.

Vriendelijke groet,

Ronald Sinoo
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 05, 2012, 19:24:07 PM
Leuke situaties, Bart en Ronald! Hoewel leuk, die museumblunders?
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op januari 05, 2012, 19:28:18 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 19:24:07 PM
Leuke situaties, Bart en Ronald! Hoewel leuk, die museumblunders?

In een museum moet niet alles gewijzigd worden.... Gaat hier natuurlijk ook om het historisch aspect.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 05, 2012, 21:14:08 PM
Citaat van: Jeroen Nagtegaal op januari 05, 2012, 19:28:18 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 19:24:07 PM
Leuke situaties, Bart en Ronald! Hoewel leuk, die museumblunders?

In een museum moet niet alles gewijzigd worden.... Gaat hier natuurlijk ook om het historisch aspect.
Daar zit wat in, Jeroen.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Bart van Hoogstraten op januari 05, 2012, 22:26:54 PM
Citaat van: Jeroen Nagtegaal op januari 05, 2012, 19:28:18 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 19:24:07 PM
Leuke situaties, Bart en Ronald! Hoewel leuk, die museumblunders?

In een museum moet niet alles gewijzigd worden.... Gaat hier natuurlijk ook om het historisch aspect.

Dat mag zelfs niet -> geeft een helder beeld van het natuurhistorisch besef van die tijd! Mensen hadden halverwege de 19de eeuw nog nooit een Aap gezien in Maastricht en plots is er eentje aanwezig en voor alle nieuwsgierigen te bezichtigen. GEWELDIG!!!. Niemand boeit het of weet wat voor soort het is maar een Aap is een Aap. (bovendien geweldig om zo'n oud en keurig sierhandschrift met Oost-Indische inkt op geschept papier te zien op zo'n oude hardhouten sokkel. Zoiets verwijderen is ook ten strengste verboden!).
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: carolien reindertsen op januari 05, 2012, 22:44:27 PM
Laatst in Burgers Zoo bij de neushoorns. Een vader die heel serieus tegen zijn dochtertje zegt (met een ontzettend charmant Limburgs accent) : "Kijk schat, dat zijn nou neuspaarden!!!". Probeer dan maar eens om niet keihard in lachen uit te barsten!!!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 05, 2012, 23:08:46 PM
Citaat van: Bart van Hoogstraten op januari 05, 2012, 22:26:54 PM
Citaat van: Jeroen Nagtegaal op januari 05, 2012, 19:28:18 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 19:24:07 PM
Leuke situaties, Bart en Ronald! Hoewel leuk, die museumblunders?

In een museum moet niet alles gewijzigd worden.... Gaat hier natuurlijk ook om het historisch aspect.

Dat mag zelfs niet -> geeft een helder beeld van het natuurhistorisch besef van die tijd! Mensen hadden halverwege de 19de eeuw nog nooit een Aap gezien in Maastricht en plots is er eentje aanwezig en voor alle nieuwsgierigen te bezichtigen. GEWELDIG!!!. Niemand boeit het of weet wat voor soort het is maar een Aap is een Aap. (bovendien geweldig om zo'n oud en keurig sierhandschrift met Oost-Indische inkt op geschept papier te zien op zo'n oude hardhouten sokkel. Zoiets verwijderen is ook ten strengste verboden!).
Oké, maar dan moet je je als museum wel afvragen welke boodschap je wilt overbrengen met je tentoonstelling.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Bart van Hoogstraten op januari 05, 2012, 23:25:09 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 21:14:08 PM
Citaat van: Jeroen Nagtegaal op januari 05, 2012, 19:28:18 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 19:24:07 PM
Leuke situaties, Bart en Ronald! Hoewel leuk, die museumblunders?

In een museum moet niet alles gewijzigd worden.... Gaat hier natuurlijk ook om het historisch aspect.
Daar zit wat in, Jeroen.

Ter aanvulling voor het juiste beeld (vindt Margreet vast mateloos boeiend  ;) ) -> halverwege de 19de eeuw was bijna alle onroerend goed van Maastricht in handen van ene Petrus Regout (http://nl.wikipedia.org/wiki/Petrus_Regout) tevens ook de eigenaar van de ceramiekfabrieken (de huidige Sphinx en Mosa). De gemiddelde Maastrichtse adult was toen ongeveer 1.50 mtr. lang (door zeer slechte leefomstandigheden) en werkte in de stoffige fabrieken van Regout en huurde ook zijn woning bij hem. Kinderen gingen niet naar school, die werden slapend naar de fabriek gedragen om daar, net als de ouders, 12 tot 14 uur lang te werken en werden dan weer slapend naar huis gebracht. En dat 6 dagen per week in omstandigheden die zelfs in China allang niet meer mogen! Zondags waren ze vrij en dan gingen de mannen hun tekortschietende geld verzuipen in de Maastrichtse kroegen, tevens ook allemaal in bezit van Regout!
Niemand daar wist hoe een Aap er uitzag (geen beschikking over welke media dan ook), had er alleen van gehoord maar nog eentje nooit gezien. Geweldig toch dat er dan toch een Aap in de stad komt om te tonen aan het publiek?! Wat boeit het dat er niemand de exacte naam van die specie weet op dat moment! (dat zijn tevens ook mijn aanvulende gedachten bij de in eerste instantie ridicuul lijkende waarneming van een 19de eeuwse opgezette Aap met het bijschrift "Aap").
Ik liep gisteren van het natuurhistorisch museum naar een kunst-expo in de voormalige timmerfanriek van de Sphinx en passeerde daarbij een standbeeld ter ere van Regout. ECHT ONBEGRIJPELIJK!!!. Ook passeerde ik een bronzen standbeeld met een vuur van ene Pater Minckelers, de uitvinder van het procedé om mijngas uit kolen te winnen. Maastricht was de eerste stad in Nederland met gasleidingen (mijngas dus). Het gasleidingnet en de exploitatie ervan was trouwens ook in handen van Regout...
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 05, 2012, 23:36:20 PM
Dank voor het delen, Bart, dat wist ik allemaal niet. De geschiedenis van Limburg is bijzonder.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Bart van Hoogstraten op januari 05, 2012, 23:36:45 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 23:08:46 PM
Oké, maar dan moet je je als museum wel afvragen welke boodschap je wilt overbrengen met je tentoonstelling.

Gewoon een achteraf-zaaltje buiten de publiekstrekkers om voor de geïnteresseerden en wat er voor het grote publiek verder niet toe doet maar wat wel in takt dient te blijven. Bijna niemand komt in dat zaaltje (echt geweldig -> krakende houten vloer, lekker muf en stoffig, opgedroogde en verschrompelde specimen [menselijke hersenen en dat soort dingen] in wekglazen, bijna vergane slecht opgezette dieren door aantasting van een of andere mijt) en wat er te zien is boeit geen gemiddeld mens maar is oneindig interessant. (maar niets mee te beginnen qua "omzet").
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 05, 2012, 23:46:08 PM
We zijn inmiddels aardig off-topic, maar het aardigste museum met oorspronkelijke opstelling was voor mij ook in Limburg, het missiemuseum in Steijl. Wat ook een interessante ervaring was indertijd, was het verschil tussen het openbare gedeelte van een museum, en het depot.
Ik heb jaren geleden stage gelopen in het depot van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden en dat was de interessantste afdeling van het museum. Ongelooflijk wat er in zo'n depot aanwezig was. En onder welke omstandigheden. Dat zal nu heel anders zijn, denk ik zo.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op januari 06, 2012, 11:18:22 AM
Citaat van: MarKoHu op januari 05, 2012, 23:46:08 PM
We zijn inmiddels aardig off-topic,...

we zijn wel wat gewend in PMR  8)
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 06, 2012, 11:24:59 AM
Weer on-topic: laatst liep ik met een andere waarnemer langs een heg bij een schoolplein, op zoek naar Ramshoorngallen. Het plein was vol spelende kinderen. Ik voelde me wat ongemakkelijk toen ik daar gallenzoekend en fotograferend rondliep. Op dezelfde wandeling heeft mijn medewandelaar nog reclame gemaakt voor waarneming.nl aan twee andere wandelaars, toen we een gesprekje kregen over de mooie omgeving, het Houtmanpad in Haarlem.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: belle op januari 06, 2012, 12:10:10 PM
Citaat van: MarKoHu op januari 06, 2012, 11:24:59 AM
Weer on-topic: laatst liep ik met een andere waarnemer langs een heg bij een schoolplein, op zoek naar Ramshoorngallen. Het plein was vol spelende kinderen. Ik voelde me wat ongemakkelijk toen ik daar gallenzoekend en fotograferend rondliep. Op dezelfde wandeling heeft mijn medewandelaar nog reclame gemaakt voor waarneming.nl aan twee andere wandelaars, toen we een gesprekje kregen over de mooie omgeving, het Houtmanpad in Haarlem.
Probeer dat niet in Frankrijk!  ;)  Bij een fotocursus fotografeerden (misschien een beetje naïef) enkele cursisten kinderen op een schoolplein. Dat werd niet gewaardeerd, de onderwijzeres belde de politie en die zocht het hele stadje af om de boosdoeners te vinden. Zij werden 'gedwongen' om de foto's te wissen! (Ik moet erbij zeggen dat er wel toen in Frankrijk net een toestand was over kinderontvoeringen)
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Margreet Kwh op januari 06, 2012, 14:07:58 PM
Zo, Belle, dat is een felle reactie! Ik heb ook geen foto's gemaakt van die heg. Evenmin van die kinderen.
De ramshoorngallen vonden we trouwens niet daar.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: ArjanH op januari 08, 2012, 22:08:25 PM
Gelukkig zijn er ook nog mensen die het buitengewoon interessant vinden wat je aan het doen bent. Zo was ik verleden jaar libellen aan het fotograferen bij een ven midden in het bos tot dat er een meisje van een jaar of 16 langskwam met haar hond. Geen mens verder te bekennen. De hond banjerde direct het ven in dus van fotograferen kwam op dat moment niet veel meer terecht. Het meisje, zonder enige schroom, kwam op me af en vroeg heel geinteresseerd: "Meneer, mag ik u vragen wat u aan het fotograferen bent ?". Ik legde het haar uit en ze was direct enthousiast. Tegenwoordig kun je niet meer voorzichtig genoeg zijn, maar in een tijdperk waarin de angst regeert vond ik dit toch wel een mooie ervaring (wat niet wegneemt dat ik er toch wel van stond te kijken dat zo'n meid in haar eentje door het bos liep met haar, verre van agressieve, hond).
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op januari 09, 2012, 10:31:03 AM
Een vogelende vriend van me heeft het ook wel eens meegemaakt, dat een moeder zijn fototoestel afpakte en zelf de foto's wel even wiste toen het haar niet snel genoeg ging.
Nou ben ik de eerste om toe te geven dat een man alleen bij een speelplaats "eng" is, zeker met een fototoestel. Ik kan me de reactie wel voorstellen. Je weet niet wat iemands bedoelingen zijn, better safe than sorry.

Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: fkdeboer op januari 09, 2012, 19:28:02 PM
Citaat van: Marina op januari 09, 2012, 10:31:03 AM
Een vogelende vriend van me heeft het ook wel eens meegemaakt, dat een moeder zijn fototoestel afpakte en zelf de foto's wel even wiste toen het haar niet snel genoeg ging.
Nou ben ik de eerste om toe te geven dat een man alleen bij een speelplaats "eng" is, zeker met een fototoestel. Ik kan me de reactie wel voorstellen. Je weet niet wat iemands bedoelingen zijn, better safe than sorry.

Mijn moeder roept juist altijd dat mannen met verrekijkers in het bos ongevaarlijk zijn 8) .

vorig jaar zat er een groep pestvogels in een boom op een schoolplein te Utrecht; en daar stond natuurlijk de hele dag een klein peleton fotografen met niet de minste toeters aan de andere kant van de weg... maar het enige moment dat deze niet op het schoolplein gericht waren, was tijdens de pauze als de boom omringd was door tientallen kinderen en de ballen de pestvogels om de oren vlogen..
Daarnaast kan je toch altijd laten zien dat je hele andere dingen aan het fotograferen bent?
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Violet (en Remco) op februari 23, 2012, 19:45:10 PM
Het zoeken naar eitjes van de Sleedoornpage is ook goed voor leuke momenten!

Vorige week zaterdag stonden Remco en ik te zoeken naar de vlindereitjes op de Sleedoornstruiken, op een hondenuitlaatterrein (altijd fijn die drollen) toen er een politiehelikopter over vloog, en zeker 5 minuten schuin boven ons bleef hangen! Volgens mij waren we 'in the picture'. Tsja, misschien waren we wel potentiele inbrekers  ::)

Of gisteren: er werd gesnoeid bij DE populatie in Soest. Eerst heftige discussie met de opzichter die meer wilde snoeien dan ik had afgesproken met de Gemeente. Voet bij stuk gehouden om een ramp te voorkomen, met daarna het volgende scenario: een paar vrijwilligers die eitjes zoeken op de gesnoeide takken en een stuk of 20 werkers die snoeien. Zegt de ene snoeier tegen de ander: "als we een tak hebben gesnoeid moeten we hem heel voorzichtig in het gras leggen want anders breken de eitjes"  ;D

Een voorbijganger vroeg me wat we toch aan het doen waren. Uitgelegd dat er een populatie zeldzame dagvlinders zit en dat we die vlindereitjes proberen te redden. Heel enthousiast na mijn betoog. Toen de man weg liep zei hij tegen me "Ik dacht dat jullie nog moesten leren hoe je moet snoeien".

Prachtige dag gehad!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Botervlieg op februari 25, 2012, 12:23:31 PM
Liep vanochtend de AWD in. Kom ik na 10 min twee hardlopers tegen. Ze komen mij tegemoet gerend.

Nog een aardig stuk bij me vandaan riepen ze "Daar moet je heen!!" en wezen naar voor mij rechts.

Ik had geen idee tegen wie ze het hadden en wat ze bedoelden dus haalde mijn schouders op en liep maar door.

Iets dichterbij riepen ze het weer. "Daar moet je zijn! Daar zijn er megaveel! Wel stuk of 30 damherten!

"Ik zoek geen damherten" zei ik terug. "Niet???" het klonk bijna verbaast. "Nee ik kom hier niet voor de damherten."

Ze rende me voorbij. Ik liep door en keek naar waar ze hadden gewezen.

Welgeteld 12 damherten.  :duim:
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: dutchway op maart 02, 2012, 23:00:58 PM
Ongeveer een jaar of twee geleden.
Tijdens een koude winter periode.
Ik was er toch op uit gegaan met de fiets richting het gebied de Wieden.
Stond ik langs een doorgaande weg te kijken naar een grote groep ganzen die daar waren neergestreken.
Ik maakte er ook foto's van.
En stond echt te genieten van die vele honderden vogels en het gesnater wat ze produceerden.
Komt er een auto langs die verminderd vaart, raampjes gaan open.
Word er mij toegeroepen...: Die ganzen moet je afschieten, die moet je dus NIET fotograferen.
En vervolgens reden ze weer verder.
Dat  is dan een minder leuke ervaring vind ik zelf.
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op maart 03, 2012, 12:29:32 PM
Citaat van: dutchway op maart 02, 2012, 23:00:58 PM
Komt er een auto langs die verminderd vaart, raampjes gaan open.
Word er mij toegeroepen...: Die ganzen moet je afschieten, die moet je dus NIET fotograferen.

sommige mensen hebben zo'n smal denkraam!
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: Marina op maart 03, 2012, 18:58:10 PM
Het mooie is, je hoeft tegenwoordig helemaal geen gelijk te hébben.
Het gaat erom gelijk te krijgen.
Gelijk krijgen is meer een populariteitswedstrijd, je moet genoeg vriendjes om je heen zien te verzamelen die zeggen dat ze het met je eens zijn.
Zo werkt dat op fora, in de kroeg, en zo werkt dat in de politiek.
Naar inhoud, feiten en reële situaties hoeft verder niet gekeken te worden, integendeel.

Waarmee ik overigens NIET wil zeggen dat iedereen zo oppervlakkig is, er zijn ook heeeel veel fantastische mensen op deze wereld.
Maar wees eerlijk, we komen in de politiek en in het dagelijks leven een hoop bull tegen die nergens op slaat maar niettemin wordt verkondigd als ultieme en enige oplossing.

Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: KorHaan op maart 03, 2012, 19:16:27 PM
Soms hoor je iemand op tv zeggen: "Ik heb PVV gestemd, en nu word ik ontslagen." Dat was een buschauffeur die met een mal actiepetje op, kwam protesteren tegen de bezuinigingen op het openbaar vervoer die het kabinet met steun van Wilders had doorgevoerd.

Dan denk ik terug aan de woorden van Gerrit Komrij : "Die mensen doen mij denken aan schildpadden, die luidkeels de smaak van schildpadsoep staan aan te prijzen."

Dus als je je wilt laten naaien waar je bij staat: vooral PVV stemmen!

Vriendelijke groet,

Ronald Sinoo

Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: KorHaan op maart 04, 2012, 03:05:46 AM
Ik heb mijn stukje voorafgaand aan het bovenstaande verwijderd, omdat ik het bij teruglezen wel erg pedant vond van mezelf.

Vriendelijke groet,

Ronald Sinoo
Titel: Re: Bent u niet lekker geworden mevrouw....
Bericht door: belle op april 07, 2012, 09:21:03 AM
Uit de NRC: http://www.nrc.nl/ik/2012/03/16/lente-2/ (http://www.nrc.nl/ik/2012/03/16/lente-2/)
Lente
Het is weer lente.
Hoe we dat weten?  Er klinkt gelach en gejoel in het parkje achter onze tuin. Jassen gaan uit en elk jaar zijn daar weer die  jonge vaders die met hun  jonge zoontjes komen voetballen. Het leukst zijn de gesprekken:
,,Papa, een homo!"
,,Een homo??"
,,Ja, kijk, daar vliegt-ie."
,,Nee joh, dat is een hommel."