Observation international

Diversen => Koop en verkoop => Topic gestart door: markmeijrink op maart 07, 2015, 18:55:24 pm

Titel: kalender voor het beheren van orchideeŽnbiotopen
Bericht door: markmeijrink op maart 07, 2015, 18:55:24 pm
Beste natuurliefhebbers,


De W.E.O. heeft de afgelopen maand gewerkt aan een speciale orchideeŽnkalender. Geen kalender voor aan de wand, maar een kalender speciaal voor het beheren van orchideeŽnbiotopen. Want hoe doe je dat, orchideeŽnbiotopen beheren en wanneer voer je beheerswerkzaamheden uit?

De kalender legt je in drie stappen uit hoe je dat aanpakt. De sleutel in de beheer is doelsoortsynchronisatie. Dit houdt in dat je de geplande beheerswerkzaamheden afstemt op de levenscyclus van orchideeŽn. Wanneer je de werkzaamheden het beste kan uitvoeren, dat zie je op kalender. De kalender geeft een overzicht van alle soorten orchideeŽn die in Nederland voorkomen. Met stoplichtkleuren wordt per maand en per soort aangegeven of het verstandig is om de geplande beheerswerkzaamheden uit te voeren.

Kort samengevat wat biedt de kalender:

De kalender is alleen bij de W.E.O. te bestellen en kost per stuk 2,50 euro (incl. verzendkosten). Bestellen kan middels een bestelformulier op het forum van de WEO, zie: http://www4.knnv.nl/orchideeenforum/viewtopic.php?f=3&p=9938#p9938

Mvgr Mark