Waarneming.nl

Soortgroepen => Wat is dit voor vogel? / Determinatie => Vogels => Veren => Topic gestart door: Leon Olsthoorn op mei 01, 2007, 22:34:53 pm

Titel: 3 duivenveren
Bericht door: Leon Olsthoorn op mei 01, 2007, 22:34:53 pm
Deze veren vond ik het afgelopen weekend op straat in de Hoeksche Waard. Maar klopt het dat dit 3 binnenste handpennen zijn? En is nog te zeggen of deze van een postduif of holenduif waren, of wellicht een andere duif?  
Titel: 3 duivenveren
Bericht door: keesschreven op mei 02, 2007, 21:47:43 pm
Het zijn in ieder geval de binnenste staartpennen van waarschijnlijk een Houtduif, als dat witte blaadje een A4-tje is. Wat zijn de afmetingen precies? En zou je de onderkant ook willen fotograferen? Het lijkt namelijk alsof ze hele smalle, witte banden hebben.
Titel: 3 duivenveren
Bericht door: Leon Olsthoorn op mei 03, 2007, 00:29:03 am
Bedankt Kees,

Door een miscommunicatie met mijn vriendin heb ik de veren helaas niet meer. We zullen het dus met deze foto moeten doen. Het was mij inderdaad ook opgevallen dat de witte banden erg smal lijken, daarom begon ik aan mijn eigen eerste idee (houtduif) te twijfelen. Er worden in de buurt veel sier en postduiven gehouden, maar eigenlijk zijn de veren daar te lang voor (het is inderdaad een A4). Bestaan er kweekvarianten met lange houtduifachtige staartpennen, of zijn dit veren van een iets afwijkende houtduif?