Observation international

Soortgroepen => Vogels => Wat is dit voor vogel? / Determinatie => Topic gestart door: Vincent Hart op november 06, 2011, 21:11:55 pm

Titel: Redenen waarom je waarneming 'nog niet' goedgekeurd is
Bericht door: Vincent Hart op november 06, 2011, 21:11:55 pm
Omdat deze vraag regelmatig terugkeert - soms slechts enkele uren na het plaatsen van de waarneming - een uitleg.
NB: Dit topic is dus niet bedoeld om te vragen waarom een specifieke waarneming nog niet goedgekeurd is...

Waarnemingen zonder beschrijving of documentatie - foto('s) en/of geluidsopname(n) - zijn niet te beoordelen.
TIP: Plaats altijd een zo uitgebreid mogelijke beschrijving bij je waarneming, zeker wanneer er geen documentatie bij aanwezig is.

Waarnemingen met matige foto('s) en/of geluidsopname(n) zijn nauwelijks te beoordelen.
TIP: Zorg zoveel mogelijk voor foto's uit meerdere standpunten. Ook als deze van afstand zijn genomen, of niet van 'World Press Photo' kwaliteit zijn, kan dit het beoordelen van zo'n waarneming makkelijker maken. Ook hier geldt: maak een zo uitgebreid mogelijke beschrijving. De kans is groot dat jij meer gezien hebt in het veld dan op je foto's te zien, en/of op je opnames te horen is!

Achteraf ingevoerde waarnemingen verschijnen niet, of helemaal onderaan, het 'to do' lijstje van de admins.
TIP: Voer je waarneming snel na het waarnemen in, bij voorkeur op dezelfde dag. De makkelijkste manier om dit te doen is natuurlijk je waarnemingen vanuit het veld invoeren!

Admins zijn (net) mensen
We hebben banen, sociale- en gezinslevens, andere hobby's, en we komen zelf ook graag in het veld! Op een gemiddelde zaterdag of zondag worden er tot 1000(!) vogelfoto's ingevoerd. Als we ervan uitgaan dat dit 500 waarnemingen zijn (met gemiddeld dus twee foto's), is dat 500x op een vinkje drukken, of commentaar plaatsen. Daarnaast nemen veel admins ook actief deel aan het forum. Het zal dus - hoe jammer dat ook is - blijven voorkomen dat waarnemingen niet op de dag van invoeren worden beoordeeld.
TIP: Probeer wat geduld te betrachten als je waarneming niet onmiddelijk gekeurd is. Als je na een week geen vinkje of commentaar onder je waarneming hebt gekregen, trek dan aan de bel. De beste manier om dit te doen is door bij je waarneming in het menu 'Opties' rechtsboven te kiezen voor 'determinatie via het forum'. Bedenk hierbij: Waarnemingen van (vrij) algemene soorten zonder foto/geluidopname, worden in principe niet beoordeeld, tenzij er sprake is van bijzonderheden (tijd van het jaar, aantal, etc.)

Tot slot: Goedkeuring is niet de 'heilige graal'. Als jij een vogel zorgvuldig gedetermineerd hebt, en je waarneming zorgvuldig gedocumenteerd, komt goedkeuring vanzelf!

VALIDATIE
Behalve 'goedgekeurd' kan je waarneming nog een aantal andere beoordelingen meekrijgen:

(Nog) niet te beoordelen
Deze status wordt in twee situaties gebruikt:
1) Bij waarnemingen van zeer zeldzame soorten, waarvan waarnemingen in Nederland door de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA) (http://www.dutchbirding.nl/content/cdna/handboek.pdf) worden beoordeeld. Welke soorten dit zijn, kun je vinden in de Lijst van Nederlandse vogelsoorten (http://www.dutchbirding.nl/content/page/files/webprog20111101-74.pdf). Waneer het betreffende geval eenmaal is beoordeeld door de CDNA, volgt Waarneming.nl het oordeel van de CDNA: Aanvaard de CDNA het geval, dan komen alle waarnemingen van die vogel(s) op Waarneming.nl automatisch op Goedgekeurd te staan. "(Nog) niet te beoordelen" is bij waarnemingen van vogels dus altijd een tijdelijke status.
2) Bij waarnemingen waarbij de beschrijving en/of documentatie onvoldoende is om de zekerheid van de determinatie te beoordelen. De status (Nog) niet te beoordelen wordt in het laatste geval vooral gebruikt bij 'lastige' soortengroepen als meeuwen. Uiteraard is het voor iedereen het prettigst wanneer een waargenomen soort met zekerheid gedetermineerd kan worden. Probeer dus te zorgen voor zo uitgebreid mogelijke beschrijving en/of documentatie.

In behandeling
Wanneer een waarneming van een in Nederland zeer zeldzame soort zonder verdere toelichting op Waarneming.nl wordt ingevoerd, kan zo'n waarneming op "in behandeling" gezet worden. Hierdoor verdwijnt de waarneming van de voorpagina, wat de admins de gelegenheid geeft om meer informatie over de waarneming boven tafel te krijgen. Ook "in behandeling" is dus een tijdelijke status.

Niet goedgekeurd
Als beschrijving/documentatie van een waarneming in de ogen van de admins onvoldoende zijn, en/of het betreft een waarneming van een door de CDNA beoordeelde soort die door de CDNA is afgewezen, dan wordt die waarneming op 'Niet goedgekeurd' gezet. Wanneer dit met een van jouw waarnemingen gebeurt, betekent dit dat die waarneming niet wordt meegenomen in je Levenslijst. Die lijst moet immers kunnen worden vergeleken met Levenslijsten van andere waarnemers. Wel blijft je waarneming gewoon tussen je andere waarnemingen in je 'digitale notitieboekje' staan.

"Waarom word ik niet geloofd?"
Zo'n  :wrong: naast je waarneming kan een vervelend gezicht zijn. Bedenk hierbij dat "niet goedgekeurd" niet betekent dat je geen <soort X> gezien hebt, maar dat op basis van de beschrijving/documentatie die je bij je waarneming hebt gegeven, een zekere determinatie niet kan worden gedaan. Wanneer je beschikt over aanvullende documentatie, of je hebt kenmerken waargenomen die nog niet in je beschrijving staan, kun je deze uiteraard alsnog toevoegen. Doe je dit, geef dit dan aan in een commentaar onder je waarneming, zodat je waarneming weer in beeld komt bij de admin die er mee bezig is. In sommige gevallen kan je gevraagd worden je waarneming op 'onzeker' te zetten, waarna je waarneming alsnog kan worden goedgekeurd.

NB: Argumenten als "Ik kijk al 50 jaar naar vogels", "Ik ben zeker van mijn waarneming" zijn voor admins geen reden om een waarneming anders te beoordelen. Inhoudelijke argumenten en documentatie kunnen dit wel zijn. Nogmaals: Wanneer een waarneming wordt afgekeurd, betekent dit niet automatisch dat de waarnemer een slechte vogelaar is. Het betekent dat zekerheid over de determinatie bij die specifieke waarneming niet te verkrijgen is. Dit gebeurt elke vogelaar van beginner tot crack, vrijwel elke keer dat hij/zij gaat vogels kijken, en is dus absoluut geen schande!
Een ander terugkerend argument is de vraag aan de admin waarom de waargenomen vogel niet soort X zou betreffen. De 'bewijslast' voor de determinatie ligt niet bij de admin, maar bij de waarnemer. De admin is er immers niet bijgeweest ... Hetgeen overigens niet betekent dat kenmerken die zichtbaar/hoorbaar zijn op/in de bijgevoegde determinatie, en een bepaalde determinatie bevestigen of juist weerleggen, niet doorslaggevend zouden kunnen zijn voor de determinatie. Uiteraard zullen admins altijd hun best doen je zoveel mogelijk te helpen je determinatie rond te krijgen. Maar 1) het iniatief hiervoor behoort in eerste instantie bij jou als waarnemer te liggen en 2) er zullen altijd waarnemingen blijven waar niets, of niets definitiefs van te maken is.

Onbekend
Je waarneming is nog niet beoordeeld door de admins.
 
Zie tevens hier (http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=36932.msg699127#msg699127).
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op november 06, 2011, 21:37:59 pm
Ook handig om de diverse statussen aan te geven...
En dat onbeoordeeld niet betekend dat het niet klopt.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op november 07, 2011, 08:25:08 am
Goeie, informatie over de statussen toegevoegd.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: frankw op november 07, 2011, 08:57:30 am
(Nog) niet te beoordelen wordt toch ook gebruikt bij prut foto's (of beschrijvingen) waarbij een zekere determinatie niet mogelijk is? De meeuwen mannen gebruiken deze iig regelmatig volgens mij.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: ruud_altenburg op november 08, 2011, 13:17:50 pm
Eh ja, omdat ik geen andere optie zie? Als er een foto bijstaat waarop niets te zien ik kan ik noch goed- noch afkeuren...
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op november 08, 2011, 13:34:25 pm
Eh ja, omdat ik geen andere optie zie? Als er een foto bijstaat waarop niets te zien ik kan ik noch goed- noch afkeuren...
Dat is juist goed gebruik van de mogelijkheden lijkt me!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: frankw op november 08, 2011, 13:40:13 pm
Precies. Was ook meer bedoeld als aanvulling op de tekst. :duim:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op november 08, 2011, 14:51:46 pm
Waarvoor dank, tekst aangevuld.
 
Edit: Een passage over het leggen van de bewijslast m.b.t. de determinatie bij de admins, en het argument 'de admin kan mijn determinatie niet ontkrachten want hij was er niet bij' toegevoegd.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: arnoniehof op december 27, 2013, 20:27:03 pm
Even vraagje,

(nog) niet te beoordelen.
Waarom is dat van toepassing van deze grote burgemeester?

Ik zou graag willen weten welke soort dit is
Het betreft deze waarneming
http://waarneming.nl/waarneming/view/80763153 (http://waarneming.nl/waarneming/view/80763153)
Grote Burgemeester - Larus hyperboreus gezien op 2013-12-24 Harlingen - Haven
Foto's:
(http://waarneming.nl/fotonew/9/5906869.jpg)

(http://waarneming.nl/fotonew/0/5906870.jpg)

bij voorbaat dank Arno Niehof
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: frankmeer op december 27, 2013, 23:11:51 pm
Foto's laten te weinig zien.

 O0
Nee, zonder gekkigheid, dat zal een misklik zijn van de betreffende admin. Is nu weer rechtgezet; bedankt voor het melden.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: arnoniehof op december 28, 2013, 16:16:34 pm
Geen probleem hoor  :blink:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Marco de Haas op januari 17, 2014, 20:40:35 pm
Deze waarneming is nog helemaal niet beoordeeld, ik snap dat de admins het druk hebben, maar deze waarneming?
http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: HPM op januari 17, 2014, 21:16:06 pm

Deze waarneming is nog helemaal niet beoordeeld, ik snap dat de admins het druk hebben, maar deze waarneming?
http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468 (http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468)

Is dat volgens jou dan een eitje of had er 'niet te beoordcelen' moeten staan?
 
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Marco de Haas op januari 18, 2014, 12:18:37 pm

Deze waarneming is nog helemaal niet beoordeeld, ik snap dat de admins het druk hebben, maar deze waarneming?
http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468 (http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468)

Is dat volgens jou dan een eitje of had er 'niet te beoordcelen' moeten staan?

ik begrijp dat dit niet makkelijk te beoordelen is, maar er staat ook niet in behandeling of zoiets. Ik wil niemand opjagen hoor...  ;)
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: HPM op januari 18, 2014, 12:31:00 pm

Deze waarneming is nog helemaal niet beoordeeld, ik snap dat de admins het druk hebben, maar deze waarneming?
http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468 (http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468)

Is dat volgens jou dan een eitje of had er 'niet te beoordcelen' moeten staan?

ik begrijp dat dit niet makkelijk te beoordelen is, maar er staat ook niet in behandeling of zoiets. Ik wil niemand opjagen hoor...  ;)

Je leven hangt toch niet van de beoordeling van een waarneming af?
'Niet te beoordelen' wil zeggen dat een admin de waarneming heeft beoordeeld en gaat hij van zijn 'to do' lijst af.
Dat je waarneming geen beoordeling heeft gekregen betekent dat admin hem nog onder ogen zal krijgen. Je zal dus waarschijnlijk iets langer geduld moeten hebben dan zes dagen.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Marco de Haas op januari 18, 2014, 13:06:19 pm

Deze waarneming is nog helemaal niet beoordeeld, ik snap dat de admins het druk hebben, maar deze waarneming?
http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468 (http://waarneming.nl/waarneming/view/81123468)

Oké, ik wist niet hoe dat ging  :P

Is dat volgens jou dan een eitje of had er 'niet te beoordcelen' moeten staan?

ik begrijp dat dit niet makkelijk te beoordelen is, maar er staat ook niet in behandeling of zoiets. Ik wil niemand opjagen hoor...  ;)

Je leven hangt toch niet van de beoordeling van een waarneming af?
'Niet te beoordelen' wil zeggen dat een admin de waarneming heeft beoordeeld en gaat hij van zijn 'to do' lijst af.
Dat je waarneming geen beoordeling heeft gekregen betekent dat admin hem nog onder ogen zal krijgen. Je zal dus waarschijnlijk iets langer geduld moeten hebben dan zes dagen.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Botervlieg op januari 18, 2014, 13:13:55 pm
Marco,

"In behandeling" is alleen wanneer een admin commentaar heeft gegeven op je waarneming en je aanpassing aan het afwachten is.

Hier is meer uitleg over de iconen: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=36932.msg697487#msg697487

Het is op zich niet erg dat je vraagt waarom er nog niets met je waarneming is gedaan, maar 6 dagen is wel wat kort.
Het hangt ook van de soortgroep en het seizoen af. Vogels worden over het algemeen snel gecontroleerd, maar bijv kevers of wantsen daar zijn maar één of enkele admins voor. Bij Paddenstoelen zijn er wel meerdere admins, maar er worden bijv in oktober zoveel paddenstoelen waargenomen, dat ze die admins het razenddruk hebben en zelf willen ze ook graag nog wel even naar buiten. Probeer (minstens?) een maandje geduld te hebben.

Ik vind het ook soms wel jammer als het -in mijn beleving- lang duurt, een goedkeuring is niet het belangrijkst, maar soms verheug je je er gewoon op, is niet echt uit te leggen, de bevestiging is toch leuk. Maar de admins doen hun best en die goedkeuring komt vanzelf wel een keer.

Groetjes, Marleen
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Marco de Haas op januari 20, 2014, 08:52:30 am
Marco,

"In behandeling" is alleen wanneer een admin commentaar heeft gegeven op je waarneming en je aanpassing aan het afwachten is.

Hier is meer uitleg over de iconen: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=36932.msg697487#msg697487

Het is op zich niet erg dat je vraagt waarom er nog niets met je waarneming is gedaan, maar 6 dagen is wel wat kort.
Het hangt ook van de soortgroep en het seizoen af. Vogels worden over het algemeen snel gecontroleerd, maar bijv kevers of wantsen daar zijn maar één of enkele admins voor. Bij Paddenstoelen zijn er wel meerdere admins, maar er worden bijv in oktober zoveel paddenstoelen waargenomen, dat ze die admins het razenddruk hebben en zelf willen ze ook graag nog wel even naar buiten. Probeer (minstens?) een maandje geduld te hebben.

Ik vind het ook soms wel jammer als het -in mijn beleving- lang duurt, een goedkeuring is niet het belangrijkst, maar soms verheug je je er gewoon op, is niet echt uit te leggen, de bevestiging is toch leuk. Maar de admins doen hun best en die goedkeuring komt vanzelf wel een keer.

Groetjes, Marleen


Dan maar even geduld  :blink: overigens wel respect voor de admins  ;)
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: jvdschans op april 16, 2014, 21:00:51 pm
Tuurlijk hebben wij geduld, maar voor mij als beginner is het vinkje een bevestiging van mijn determinatie.
Een zeg maar Goed gedaan, Goed gezien beoordeling.

en ik heb echt geduld....
http://observation.org/waarneming/view/80788685
http://observation.org/waarneming/view/80788992

gr. Jurgen
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op april 16, 2014, 21:17:34 pm
Dit topic gaat niet over waarnemingen op Observado, Jurgen, dat zijn grotendeels andere admins. Desondanks  :right:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: jvdschans op april 17, 2014, 18:37:48 pm
het valt ook allemaal niet mee, .org, .be, .nl.....

bedankt in ieder geval!

gr, Jurgen
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lrkooistra op april 24, 2014, 16:41:49 pm
Hoi,

Ik ben zo benieuwd of ik deze determinatie correct heb wil niet zeuren en geduld betrachten maar ehm ... zou het zo graag willen weten.
http://waarneming.nl/waarneming/view/83525519
en dan nog deze http://waarneming.nl/waarneming/view/82561422

Groet,
Lucie.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: arnoniehof op april 24, 2014, 19:53:08 pm
2de is juist. Net ook gezien in Senegal
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lrkooistra op april 24, 2014, 22:27:00 pm
Hahahahaha ... de eerste dan?
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lrkooistra op april 24, 2014, 22:48:08 pm
ow je bent er echt geweest lees ik!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: arnoniehof op april 25, 2014, 20:50:11 pm
Jazeker ;-)
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lrkooistra op april 26, 2014, 01:15:22 am
Best wel beetje jaloers!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Oscar Balm op juni 18, 2014, 23:31:04 pm
Misklikje?

http://waarneming.nl/waarneming/view/85576778

heeft status (nog) niet te beoordelen gekregen.

Hoeveel 'bewijs' moeten we nog meer aanleveren  ;D
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Robertmeer op juni 21, 2014, 21:06:17 pm
Misklikje?

http://waarneming.nl/waarneming/view/85576778 (http://waarneming.nl/waarneming/view/85576778)

heeft status (nog) niet te beoordelen gekregen.

Hoeveel 'bewijs' moeten we nog meer aanleveren  ;D
Waarschijnlijk dacht de betreffende admin nog dat het een indiensoort betrof.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lrkooistra op juli 18, 2014, 19:20:54 pm
Hallo,

Veranderde de waarneming nadat hij al goedgekeurd was.
Maar wordt nu niet meer goedgekeurd :(
http://waarneming.nl/waarneming/view/86230049

Met vriendelijke groet,
Lucie.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: HPM op juli 18, 2014, 19:23:55 pm
Hallo,

Veranderde de waarneming nadat hij al goedgekeurd was.
Maar wordt nu niet meer goedgekeurd :(
http://waarneming.nl/waarneming/view/86230049 (http://waarneming.nl/waarneming/view/86230049)

Met vriendelijke groet,
Lucie.

Gewoon even afwachten. Als je hem niet onherkenbaar hebt veranderd wordt hij wel weer goedgekeurd.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Guus Peterse op juli 18, 2014, 20:16:51 pm
Inmiddels goedgekeurd. Wat hier gebeurd is, is vrij logisch. Foto's staan op de dag dat ze zijn ingevoerd op een aparte lijst van die dag ingevoerde foto's, en die lijst wordt meestal redelijk bijgehouden. Als je iets verandert, kan het zijn dat de goedkeuring wegvalt. De foto's staan daarna mogelijk niet meer op de lijst van foto's van die dag maar op een van de lijsten met oudere niet goedgekeurde foto's. Dat zijn er helaas veel meer, dat is een enorme vergaarbak en dan kan het even duren voordat een admin die foto's tegenkomt.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lrkooistra op juli 18, 2014, 20:26:23 pm
Helemaal duidelijk nu ;) bedankt!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Koss op december 14, 2014, 14:23:28 pm
Het valt mij op dat waarnemingen met een filmpje niet beoordeeld worden
Dat vind ik erg jammer want ik doe de leukste waarnemingen juist met een cameraval
En met bewegende beelden heb je heel wat beter bewijs om te termineren

Waarom worden waarnemingen met een filmpje (externe link) niet beoordeeld ?

Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jeroen Nagtegaal op december 14, 2014, 16:22:16 pm
Het valt mij op dat waarnemingen met een filmpje niet beoordeeld worden
Dat vind ik erg jammer want ik doe de leukste waarnemingen juist met een cameraval
En met bewegende beelden heb je heel wat beter bewijs om te termineren

Waarom worden waarnemingen met een filmpje (externe link) niet beoordeeld ?
Het bekijken van externe links kost behoorlijk wat tijd. In één oogopslag kunnen >20 foto bekeken worden, terwijl dat met filmpjes niet kan. Handig is daarom om 1 of 2 videostills toe te voegen aan de waarneming.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op december 15, 2014, 09:07:34 am
Goeie tip van Jeroen  :duim:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: lupokatja op december 15, 2014, 09:27:45 am
Het valt mij op dat waarnemingen met een filmpje niet beoordeeld worden
Dat vind ik erg jammer want ik doe de leukste waarnemingen juist met een cameraval
En met bewegende beelden heb je heel wat beter bewijs om te termineren

Waarom worden waarnemingen met een filmpje (externe link) niet beoordeeld ?
Het bekijken van externe links kost behoorlijk wat tijd. In één oogopslag kunnen >20 foto bekeken worden, terwijl dat met filmpjes niet kan. Handig is daarom om 1 of 2 videostills toe te voegen aan de waarneming.

Wanneer je na goedkeuring foto's verwijdert/toevoegt komt de waarneming automatisch (weer) op "niet onderzocht" te staan. Neem aan dat die extra controle niet mogelijk is met externe links.

Lutzen
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op december 15, 2014, 10:50:49 am
Even getest: Inderdaad verandert de status van een waarneming niet bij toevoegen of verwijderen link.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Koss op december 18, 2014, 01:18:59 am
Het bekijken van externe links kost behoorlijk wat tijd. In één oogopslag kunnen >20 foto bekeken worden, terwijl dat met filmpjes niet kan. Handig is daarom om 1 of 2 videostills toe te voegen aan de waarneming.

Ah....
Bulk heeft voorrang op kwaltijd
Tis maar net waar je waarde aan hecht......
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: ArjenDrost op december 18, 2014, 07:40:08 am
Waarom is een waarneming met een video kwalitatief beter dan die met een foto? Als de foto/video kwalitatief goed genoeg is, is bij beide prima de determinatie te bevestigen en zijn beide waarnemingen dus even 'goed'. Dat men dan gaat voor het type waarneming waarbij men er 10 kan doen in de tijd dat ze 1 video kunnen bekijken is toch niet zo gek? Liever 10 goedgekeurde waarnemingen dan 1...
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jorick op januari 05, 2015, 12:34:16 pm
Muis-mis-klik? Of zie ik iets ernstig over het hoofd?  :blink:

http://waarneming.nl/waarneming/view/96957089

groet jorick
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: ArjenDrost op januari 05, 2015, 18:00:14 pm
Muis-mis-klik? Of zie ik iets ernstig over het hoofd?  :)

http://waarneming.nl/waarneming/view/96957089 (http://waarneming.nl/waarneming/view/96957089)

groet jorick
Ik zie een geaccepteerde waarneming van een Roerdomp waar een foto bij zit waar een roerdomp op staat. Lijkt me weinig geks aan (maar ik gok dat jij wat anders zag).
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: JohanvantBosch op januari 05, 2015, 18:59:21 pm
Muis-mis-klik? Of zie ik iets ernstig over het hoofd?  :)

http://waarneming.nl/waarneming/view/96957089 (http://waarneming.nl/waarneming/view/96957089)

groet jorick
Ik zie een geaccepteerde waarneming van een Roerdomp waar een foto bij zit waar een roerdomp op staat. Lijkt me weinig geks aan (maar ik gok dat jij wat anders zag).
Hij stond op 'niet te beoordelen'. Leek mij inderdaad een misklik.... O0
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op november 14, 2015, 21:48:06 pm
Oké ik weet dat ik geduld moet betrachten maar al mijn andere waarnemingen van die dag werden dezelfde dag nog goedgekeurd behalve deze.

http://waarneming.nl/waarneming/view/110516176 (http://waarneming.nl/waarneming/view/110516176)
Witkopstaartmees - Aegithalos caudatus caudatus gezien op 2015-11-13 Groningen - Selwerderhof
Foto's:
(http://waarneming.nl/fotonew/4/9834654.jpg)

(http://waarneming.nl/fotonew/6/9834656.jpg)

(http://waarneming.nl/fotonew/9/9834669.jpg)

Toelichting:
Minstens 1 samen met groep 'gewone' staartmezen.

Is dat omdat die lastig te beoordelen is of toeval?

Met vriendelijke groet,
 Lucie Kooistra
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Menno op november 14, 2015, 22:00:01 pm
Omdat dit wat lastiger materie is dan andere beesies, zeker in vergelijking met witkoppige staartmees.
Maar volggens mij zit je helemaal goed met witkop!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op november 16, 2015, 13:22:52 pm
Eens met Menno,  :right:  bij je waarneming.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op november 16, 2015, 13:30:30 pm
Heel gaaf!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op februari 17, 2016, 15:38:22 pm
Hoi,

Zit ik er dan toch naast met grote karekiet?
Ik zou graag willen weten welke soort dit dan is
Het betreft deze waarneming
http://waarneming.nl/waarneming/view/105623021 (http://waarneming.nl/waarneming/view/105623021)
Grote Karekiet - Acrocephalus arundinaceus gezien op 2015-08-19 De Onlanden - Matslootpolder
Foto's:
(http://waarneming.nl/fotonew/8/9320338.jpg)

bij voorbaat dank Lucie Kooistra
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op februari 17, 2016, 21:56:39 pm
Hoi,

Zie dat hij nu op 'niet te beoordelen' staat is dat omdat verwarring met de bosrietzanger mogelijk is?
Ik kan me niet meer herinneren hoe deze vogel zong (en weet dat de zang ook de determinatie 'af' kan maken) dus ik zou het in dat geval zeer terecht vinden.
Maar zou toch graag willen weten waarom op 'niet te beoordelen' daar leer ik dan ook weer van ;)

Groet,
Lucie.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Talleke83 op februari 28, 2016, 18:59:28 pm
Heb ik mij met onderstaande waarneming misschien vergist? Is het een gewone staartmees (niet dat ie dan minder leuk is, maar vind het wel leuk om het zelf te weten ;-) )?
Heb een tijdje gewacht op goedkeuring van de waarneming maar ben nu toch wel heel nieuwsgierig.

http://waarneming.nl/waarneming/view/114447771 (http://waarneming.nl/waarneming/view/114447771)
Witkoppige Staartmees - Aegithalos caudatus (var) gezien op 2016-02-04 Wageningen - Bovenbuurt
Foto's:
(http://waarneming.nl/fotonew/1/10181141.jpg)

(http://waarneming.nl/fotonew/4/10181174.jpg)

bij voorbaat dank
Chantal
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Menno op februari 28, 2016, 19:03:28 pm
Heb ik mij met onderstaande waarneming misschien vergist? Is het een gewone staartmees (niet dat ie dan minder leuk is, maar vind het wel leuk om het zelf te weten ;-) )?
Heb een tijdje gewacht op goedkeuring van de waarneming maar ben nu toch wel heel nieuwsgierig.

bij voorbaat dank
Chantal

Je waarneming klopt naar mijn idee, goedkeuring komt vanzelf wel
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Talleke83 op februari 28, 2016, 19:24:27 pm
Dankjewel Menno, dan weet ik in elk geval dat ik me (waarschijnlijk) niet vergist heb!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: janwies op mei 26, 2016, 12:36:07 pm
Ik begrijp dat de admins zat te doen zullen hebben. ook lees ik dat zij een daglijst krijgen.
Nu vogel ik vaak s avonds en mijn waarnemingen worden waarschijnlijk vaak te laat ingebracht voor die daglijst.
Ik zou er voor willen pleiten bijv een weeklijst te draaien van onbeoordeelde foto's
dat zou ook voor de automatische goedkeuringen met de kennisregels in totaal tot minder werk moeten leiden.
Nu voeg ik foto's toe bij niet automatisch goedgekeurde waarneming wat nogal eens voorkomen had kunnen worden.
echter: Bovenal petje af voor het werk wat de admins doen. grote klasse
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: AdeM op augustus 19, 2016, 18:15:47 pm
Ik heb groot respect voor alle mensen die de waarnemingen bekijken, beoordelen en welf niet goedkeuren.

Ik wil er voor pleiten om de kolom "Status" meer mogelijkheden te geven.
Nu kan er staan:

- Goedgekeurd o.b.v. bewijsmateriaal
- goedgekeurd op basis van kennisregels
- niet onderzocht / onbekend
- in behandeling

Misschien zijn er nog meer mogelijkheden maar die heb ik nog niet gezien.

Bij de mogelijkheid

niet onderzocht / onbekend

weet ik niet of er al iemand naar gekeken heeft of niet.

Is het mogelijk om dat uit te breiden, zodat ik kan zien of ik misschien wat meer bewijsmateriaal of details moet toevoegen.

Het is geen kritiek (heb heel veel waardering voor jullie werk).

Groeten,

André de Meijer

Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: KoenVerhoogt op augustus 20, 2016, 11:12:31 am
Niet onderzocht/onbekend houd gewoon in dat er nog niet naar gekeken is. Als de admin twijfelt of vind dat het van de aanwezige foto's niet te zeggen is plaatst hij/zij of commentaar of zet hij/zij de waarneming op 'nog niet te beoordelen' (die status bestaat ook). Dus als er nog niks gebeurt is op je scherm is er nog niet naar gekeken. En anders merk je vanzelf of je meer bewijsmateriaal moet aanleveren of niet.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jacob Molenaar op augustus 20, 2016, 13:02:25 pm
Misschien kan de optie '(nog) niet te beoordelen' ook aangepast kan worden naar:
1. Niet te beoordelen
2. Nog niet aanvaard.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Thijs Fijen op augustus 20, 2016, 13:32:35 pm
Misschien kan de optie '(nog) niet te beoordelen' ook aangepast kan worden naar:
1. Niet te beoordelen
2. Nog niet aanvaard.
Met welk voordeel?
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jacob Molenaar op augustus 20, 2016, 13:56:53 pm
Omdat je nu niet weet of admins bedoelen niet te beoordelen of nog niet aanvaard. Het kan allebei.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Guus Peterse op augustus 20, 2016, 16:40:25 pm
Wij beoordelen geen  CDNA -soorten.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jacob Molenaar op augustus 20, 2016, 17:02:07 pm
Nee maar als soorten nog niet aanvaard zijn door CDNA komt er te staan (nog) niet te beoordelen, en dat snap ik niet.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Guus Peterse op augustus 20, 2016, 17:20:08 pm
Dan weet je dus dat dat niet is omdat wij ze niet kunnen beoordelen, maar omdat de CDNA ze nog niet beoordeeld heeft. Het kan dus niet allebei.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jacob Molenaar op augustus 20, 2016, 17:44:39 pm
O zo, aha. Bedankt! :duim:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: OlivierO op augustus 20, 2016, 20:36:36 pm
Het grote nadeel vind ik de "(nog) niet te beoordelen".

Als het niet te beoordelen is, met dat duidelijker, zonder de mogelijke "misschien".
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Oenanthe op september 26, 2016, 13:03:48 pm
http://waarneming.nl/gebied/view/19440?g=0&from=2015-09-26&to=2016-09-26&sp=227&z=0&u=0&rows=20&akt=0&kle=0&page=1

Ik word hier geen wijs uit. Een hele serie waarnemers, jazeker, en nog niet de eerste de beste ook, maar geen enkel bewijsmiddel en toch wordt alles goedgekeurd op basis van kennisregels. Zo vanzelfsprekend is een bladkoning nu ook weer niet  Hoe zit dat nu precies?
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Leon Olsthoorn op september 26, 2016, 13:14:54 pm
Hier kun je zien op basis van welke parameters zo'n waarneming is goedgekeurd: http://waarneming.nl/waarneming/references/124029594
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Guus Peterse op september 26, 2016, 14:19:56 pm
Komt erop neer dat er een bewezen waarneming is, met foto en groen vinkje, op basis waarvan veilig kan worden aangenomen dat er daar inderdaad een bladkoning aanwezig is. Op basis daarvan worden alle andere waarnemingen binnen een bepaalde afstand en tijdsperiode ook goedgekeurd.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: hiskodevries op september 26, 2016, 14:47:48 pm
Mooi zo`n systeem waarvan zelfs de validatie openbaar is
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: barthoekstra op oktober 10, 2016, 17:11:10 pm
Bij het scannen door m'n waarnemingen zag ik dat een Siberische Boompieper van 2 dagen geleden (http://waarneming.nl/waarneming/view/124357836) op ‘(nog) niet te beoordelen’ stond. Waarom is dat het geval? Het is geen CDNA beoordeelsoort meer en ik heb de waarneming onderbouwd met een geluidsfragment, sonogram, meting én linkje naar methode (Martin, 2013). Ik zou niet weten wat ik nog meer kan doen. Dan heb ik toch liever een ‘niet goedgekeurd’ (of ‘in behandeling’). ;)
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: HPM op oktober 10, 2016, 17:41:38 pm

Bij het scannen door m'n waarnemingen zag ik dat een Siberische Boompieper van 2 dagen geleden (http://waarneming.nl/waarneming/view/124357836) op ‘(nog) niet te beoordelen’ stond. Waarom is dat het geval? Het is geen CDNA beoordeelsoort meer en ik heb de waarneming onderbouwd met een geluidsfragment, sonogram, meting én linkje naar methode (Martin, 2013). Ik zou niet weten wat ik nog meer kan doen. Dan heb ik toch liever een ‘niet goedgekeurd’ (of ‘in behandeling’). ;)

Wellicht ligt het aan de kwaliteit van je opname. Zonder mijn grote speakers en op flink vermogen hoorde ik in ieder geval alleen maar wat geruis.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: gerdwichers8 op oktober 10, 2016, 17:44:37 pm
 Ik wil er ook wel even naar kijken Bart. Niet iedereen heeft goede software etc.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: barthoekstra op oktober 10, 2016, 18:08:20 pm
Als het om SiBopi's gaat, ga ik er toch vanuit dat beoordelaars beschikken over de juiste apparatuur/software om een waarneming goed dan wel af te keuren, helemaal aangezien determinaties puur op basis van gehoor op onzeker horen. Ik kon uit de opname een duidelijk (genoeg) sonogram halen, dus dan moet dat anderen ook lukken. En persoonlijk vind ik het ook duidelijk genoeg met headphones op/earbuds in, maar — toegegeven — nog steeds zacht. Als het bij goede onderbouwing zo is dat een admin alleen even auditief checkt of de determinatie past, dan zal ik in het vervolg de audio wat meer opblazen ten koste van wat extra ruis.

Overigens was er door Jacob Lotz op hetzelfde tijdstip een opname geplaatst die duidelijker is.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: HPM op oktober 10, 2016, 18:36:50 pm
Heel vervelend bij het beluisteren van een serie opnames is dat de een nauwelijks hoorbaar is en de volgende je trommelvliezen kan laten barsten. Je moet dus voortdurend je hand aan de volumeknop houden. Irritant zijn ook de opnames waar je eerst een half uur moet wachten voor je iets relevants hoort. Maak de admins dus niet teveel verwijten. Ze hebben nog meer te doen.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Guus Peterse op oktober 10, 2016, 20:55:49 pm
Maar bij deze opname vind ik dat nogal meevallen. Ik vind het redelijk hoorbaar en als je het mij vraagt klopt het wel.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: barthoekstra op oktober 10, 2016, 22:14:36 pm
Heel vervelend bij het beluisteren van een serie opnames is dat de een nauwelijks hoorbaar is en de volgende je trommelvliezen kan laten barsten. Je moet dus voortdurend je hand aan de volumeknop houden. Irritant zijn ook de opnames waar je eerst een half uur moet wachten voor je iets relevants hoort. Maak de admins dus niet teveel verwijten. Ze hebben nog meer te doen.

Ik verwijt geen enkele admin iets. Ik doe juist m'n best om het ze zo makkelijk mogelijk te maken, omdat ik me voor kan stellen dat ze het erg druk hebben. Het is niet voor niets dat ik het geluid netjes opknip, een sonogram toevoeg en de onderbouwing expliciteer. Ik had het ook vaag kunnen laten en kunnen zeggen dat het obv Martin (2013) een SiBopi is, zonder de gemeten waarden toe te voegen, bijvoorbeeld.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op november 05, 2016, 15:55:08 pm
Hoi,

Ik vraag me af waarom mijn waarneming nu niet automatisch een grijs vinkje krijgt.
http://waarneming.nl/waarneming/view/125850536
Er zijn in de tussentijd meerdere waarnemingen van pestvogels in Selwerd geweest

Groet,
Lucie.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Michiel en Milka op november 05, 2016, 16:21:10 pm
Zie de validatieparameters. "niet tussen 1-5 en 31-10". Je hebt hem dus gewoon een week te vroeg gezien. ;)
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jacob Molenaar op november 05, 2016, 17:33:30 pm
Hoi,

Ik vraag me af waarom mijn waarneming nu niet automatisch een grijs vinkje krijgt.
http://waarneming.nl/waarneming/view/125850536
Er zijn in de tussentijd meerdere waarnemingen van pestvogels in Selwerd geweest

Groet,
Lucie.
Dit komt waarschijnlijk omdat je een toelichting bij je waarneming hebt gegeven.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op november 05, 2016, 18:11:59 pm
Ach zo!
Hahaha nou ja in dat geval maakt het me niet uit ;)
Wel beetje trots dat ik de eerste was en een bevestiging voor mijn waarnemend vermogen :P

Bedankt voor de support,
Lucie.

P.S. Zou in zo'n geval een blauw vinkje niet passen btw?
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: OlivierO op november 05, 2016, 20:10:02 pm
Vergeet toch die vinkjes! De enige vinkjes die tellen zijn Fringilla coelebs.  :blink:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op november 05, 2016, 21:01:24 pm
Vergeet toch die vinkjes! De enige vinkjes die tellen zijn Fringilla coelebs.  :blink:
Hahahaha, ja je hebt helemaal gelijk Olivier!
Andere vinken mogen ook hoor :D

Maar ja waar dienen die blauwe vinkjes anders voor?
Ik ben een beetje een Pietje precies geloof ik.
 ;D
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: OlivierO op november 06, 2016, 15:13:07 pm
Vergeet toch die vinkjes! De enige vinkjes die tellen zijn Fringilla coelebs.  :blink:
Hahahaha, ja je hebt helemaal gelijk Olivier!
Andere vinken mogen ook hoor :D

Maar ja waar dienen die blauwe vinkjes anders voor?
Ik ben een beetje een Pietje precies geloof ik.
 ;D

Staar je daar niet blind op. Het is niet omdat er geen vinkje bij staat dat het niet is aanvaard ofzo. Jij weet dat de waarneming juist is en ze is niet afgekeurd, dat is voldoende, toch?
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op november 06, 2016, 23:56:13 pm
Klopt als een bus Olivier!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: OlivierO op november 07, 2016, 18:46:11 pm
Klopt als een bus Olivier!

 :duim:
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op december 01, 2016, 17:40:47 pm
Zit ik ernaast?
Of valt er niets te determineren omdat de kwaliteit van de foto slecht is?
http://waarneming.nl/waarneming/view/120227383
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Jacob Molenaar op december 01, 2016, 18:24:48 pm
Lijkt me helemaal correct! Nog even wachten op een :right: dus!
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Vincent Hart op december 01, 2016, 18:31:04 pm
Nog even voor de duidelijkheid Lucie, dit topic is bedoeld om aan te geven waarom waarnemingen niet altijd snel worden beoordeeld: Lees vooral de eerste post.
Het topic is dus juist niet bedoeld voor 'ongeduldige' (met knipoog) posts als die van jou.
Gebruik voor waarnemingen waar je niet zeker bent van de soort vooral de optie 'Determineren via Forum'.
Titel: Re: "Waarom is mijn waarneming nog niet goedgekeurd?"
Bericht door: Lucie Kooistra op december 01, 2016, 18:46:15 pm
Nog even voor de duidelijkheid Lucie, dit topic is bedoeld om aan te geven waarom waarnemingen niet altijd snel worden beoordeeld: Lees vooral de eerste post.
Het topic is dus juist niet bedoeld voor 'ongeduldige' (met knipoog) posts als die van jou.
Gebruik voor waarnemingen waar je niet zeker bent van de soort vooral de optie 'Determineren via Forum'.

Oké sorry, zal het niet weer doen  ;D
Titel: Re: Redenen waarom je waarneming 'nog niet' goedgekeurd is
Bericht door: rvdberg op januari 17, 2018, 21:02:05 pm
Hallo, ik had een waarneming op waarneming.nl geplaatst en een nieuw topic aangemaakt met de vraag op de op de foto staande barmsijs een kleine of een grote is. Hoe lang kan het duren voordat de waarneming goedgekeurd of de forumvraag beantwoord wordt? Ik wil namelijk graag weten of het een grote of kleine barmsijs is.

Alvast bedankt!
Titel: Re: Redenen waarom je waarneming 'nog niet' goedgekeurd is
Bericht door: ArjenDrost op januari 17, 2018, 21:14:38 pm
Hallo, ik had een waarneming op waarneming.nl geplaatst en een nieuw topic aangemaakt met de vraag op de op de foto staande barmsijs een kleine of een grote is. Hoe lang kan het duren voordat de waarneming goedgekeurd of de forumvraag beantwoord wordt? Ik wil namelijk graag weten of het een grote of kleine barmsijs is.

Alvast bedankt!
Op het forum kan het duren tot iemand de tijd neemt/vindt om je vraag te beantwoorden. Dat kan iedereen zijn en is vaak afhankelijk van hoe duidelijk het te beantwoorden is. Waarom het soms langer duurt voordat een waarneming op de site goedgekeurd is, staat in dit topic uitgelegd.

Dus nog even geduld. Lees trouwens ook even het bericht boven jou van Vincent...

Groeten, Arjen
Titel: Re: Redenen waarom je waarneming 'nog niet' goedgekeurd is
Bericht door: Vincent Hart op januari 24, 2018, 20:11:40 pm
Dit topic behandelt hoe goedkeuring/validatie op Waarneming.nl werkt, en wat daaraan belangrijk en niet zo belangrijk is.
Zie daarvoor de eerste post van het topic HIER (https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=169078.msg1083866#msg1083866).
Vraag je je af waarom je waarneming (nog) niet is goedgekeurd is, lees die post vooral even.

Ben je niet zeker van de determinatie bij een van je waarnemingen, kies dan de optie 'Determineren via het forum' in de kolom rechts in je scherm bij je waarneming.