Observation international

Soortgroepen => Insecten (overig) => Topic gestart door: robin op mei 30, 2005, 22:25:58 pm

Titel: wantsjes en kevertjes
Bericht door: robin op mei 30, 2005, 22:25:58 pm
hallo iedereen. ik heb een groot probleem. ik heb een excursie zuid limburg gehad en 28 nieuwe insectensoorten voor mn verzameling gevonden. maar volgens mijn boeken( de twee tirions en nog 6 andere) zou ik 6 nieuwe soorten gevonden hebben want ze staan nergens in. nou is mijn vraag of iemand een zeer gespecialiseerd wantsen en keverboek weet zodat ik mn schatjes toch op naam kan brengen. :lol:

voor de mensen die t leuk vinden om zonder foto te determineren: hier 2 soorten. de eerste is een snuitkever ongeveer 2 mm lang met een redelijk lange snui1,5 koplengte of zo. maar nu t leuk hij is van top tot teen knalrood. iemand een idee?

de tweede. een kortschildkever. 1cm lang ongeveer. vrij slank en helemaal zwart op twee spierwitte puntjes op de abdomen na precies naast elkaar. ook hier weer iemand een idee?

alvast bedankt
Titel: wantsjes en kevertjes
Bericht door: gardensafari op mei 31, 2005, 00:52:57 am
Hoi Robin,

Het rode snuitkevertje lijkt wel Apion miniatum. Of zijn de pootjes NIET rood, dan komen een aantal andere soorten in aanmerking.
Een kortschildkever met witte vlekjes op het achterlijf ken ik niet. Wel een paar soorten met gele vlekjes op de dekschilden, maar die bedoel je niet waarschijnlijk.

Wat kevers betreft: als je de familie weet altijd even kijken op dé keversite van Europa: http://www.koleopterologie.de/gallery/index.html (http://www.koleopterologie.de/gallery/index.html)

Groetjes,

Hans
 
Titel: wantsjes en kevertjes
Bericht door: robin op mei 31, 2005, 23:38:16 pm
supersite echt weer 1 voor de favorieten. nu die kortschild nog. ik zal eens een fototje maken