Observation international

Informatie => Archief verplaatste onderwerpen => Adminforum => Vogelkijkhut.nl => Topic gestart door: Yeronimo op maart 18, 2011, 16:29:39 pm

Titel: Gytsjerk - 't Set - Vogelkijkhut
Bericht door: Yeronimo op maart 18, 2011, 16:29:39 pm
Zojuist een persoon van het Fryske Gea aan de telefoon gehad over de vogelkijkhut in Gytsjerk die uitkijkt over Polder de Warren (Groote Wielen, Friesland).
Deze is onlangs gesloopt. De verklaring hiervoor is vooral hangjeugd met hun drank/drugs en vernielingen. Helaas is dat tegenwoordig de waarheid waar vooral mijn leeftijdsgenoten de veroorzakers van zijn. Hierdoor heeft de Fryske Gea geconstateerd dat het dak lek was en de palen verrot en het repareren hiervan te duur werd en niet effectief om de hangjongeren weg te krijgen.
Hierdoor is er besloten de hut te slopen en een nieuwe (hufterproef) hut te plaatsen op dezelfde plek. Deze wordt door het Frysland College gerealiseerd en wordt rond april in gebruik genomen.

Gezien er niets op de site van het Fryske Gea staat alsmede op andere sites lijkt het mij handig het ook hier te vertellen zodat het neergezet kan worden bij de vogelkijkhut voordat iemand denkt daar een stop te maken met de auto en zwaar teleurgesteld te raken, want nu is daar niet veel meer te zien hierdoor.
Titel: Re: Gytsjerk - 't Set - Vogelkijkhut
Bericht door: Robertmeer op maart 21, 2011, 17:00:53 pm
Ik heb het op de site aangegeven. Bedankt voor de opmerking!
Titel: Re: Gytsjerk - 't Set - Vogelkijkhut
Bericht door: Yeronimo op december 22, 2011, 17:55:05 pm
Er staat al sinds een tijdje een nieuwe hut. Vandaag kwam ik er pas aan toe om foto's ervan te maken zodat deze op vogelkijkhut.nl geplaatst kunnen worden en de oude verwijderd kunnen worden.

(http://vogelkijkhut.nl/vkh_info.php?id=313)
Titel: Re: Gytsjerk - 't Set - Vogelkijkhut
Bericht door: Robertmeer op december 23, 2011, 16:28:58 pm
Ik heb ze geplaatst Jeroen.
Titel: Re: Gytsjerk - 't Set - Vogelkijkhut
Bericht door: Hinko op juni 09, 2012, 22:28:25 pm
http://www.itfryskegea.nl/Nieuws/Vogelkijkhut-It-Set-geopend/