Oude site versus nieuwe site: Waarom verdwijnen onderdelen op de oude site ?

Gestart door hiskodevries, januari 30, 2023, 09:10:20 AM

Vorige topic - Volgende topic

hiskodevries

Sinds 2004 heeft iedereen met veel plezier gebruik gemaakt van Waarneming.nl (of waarnemingen.be / observation.org) via de php omgeving (=oude site)
Sinds een aantal jaren draait de nieuwe versie naast de oude versie.
Veel gebruikte functies zijn al overgezet naar de nieuwe site en een aantal zullen nog volgen. Dit geld ook voor subsites.
Waarom wordt de oude site langzaam afgebroken ?
1. Twee omgevingen onderhouden is duur
2. De database die de oude site nodig heeft houdt ontwikkelingen tegen op de nieuwe site
3. De nieuwe omgeving wordt onderhouden door een heel team van mensen, de oude omgeving door 1 persoon die ook binnen 2 jaar met pensioen gaat. Dat maakt de oude omgeving kwetsbaar.

We werken er hard aan om de nieuwe site "feature complete" te krijgen en om jullie favoriete functies van de oude site even goed of beter te bouwen op de nieuwe site voor we de respectievelijke functies uitfaseren op de oude site. Hier en daar worden schermen samengevoegd of zullen er mogelijk schermen verdwijnen die ooit gebouwd werden op de oude site en bijna nooit meer geraadpleegd worden maar we ambieren zeker om functies over te zetten voor de oude site offline gaat.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

frankaroos

Wat staat er nog op de rol? Ik ben het overzicht totaal kwijt en om door de spaghetti te waden om er achter te komen waar de "todo lijst" staat/stond tegenwoordig, dat heb ik opgegeven.

Mijn wensen nog steeds:
1) In de verborgen waarnemingen van anderen kunnen kijken op basis van wederkerigheid (!). Anders wordt dat weer een whatsapp circuitje;

2) Dat het toevoegen van een externe link aan een waarneming niet via de "Bewerk" procedure verloopt: op de nieuwe site raak je daardoor, als je retro een externe link wil toevoegen, je validatie kwijt en dat levert weer extra werk voor validatoren op (als die opmerken tenminste dat een validatie door die actie is verdwenen). Op de oude site was dat nooit een probleem.

hiskodevries

Frank. Wat voor de nieuwe site op de rol staat ? voorlopig alleen kleine zaken. De tijd gaat daar nu vooral zitten in het samenvoegen van de databases.
Wat mij betreft staan op de rol om op de oude site naar de nieuwe site laten verwijzen:
1. Levenslijst ->species seen

2. Waarnemingen van 1 dag https://old.waarneming.nl/waarnemingen_v7.php?groep=1  naar https://waarneming.nl/fieldwork/observations/daylist/?date=2023-01-31&species_group=1&province=&rarity=&search=

3. Ja het invoerscherm https://old.waarneming.nl/obs/create  -> https://waarneming.nl/fieldwork/observations/create/?advanced=on

Die laatste heeft in mijn ogen de hoogste prioriteit. Met name vanuit het oude observation.org kun je overal waarnemingen invoeren ook in nederland en belgie en dat gaat hartstikke fout. Via het nieuwe invoerscherm werkt dat probleemloos.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Rens Keijsers

Het zou fijn zijn als in mijn ogen misschien wel de allerbelangrijkste functie van de oude site ook op de nieuwe site terug te zien is: Overzicht! Op de oude site zie je meteen welke soorten er waar zijn gezien, terwijl er op de nieuwe eerst foto's staan en aan de rechterkant het nieuws. Kan dit niet worden omgewisseld? Kunnen de waarnemingen, waar de hele site om draait, alsjeblieft weer gewoon bovenaan komen te staan? Of kan er anders een functie komen om het nieuws "uit te zetten"? en de foto's wat kleiner te maken? Dit is een van de grootste redenen dat veel mensen, die de site al gebruiken sinds het begin en waar de site door groot is geworden, nog steeds de oude site bezoeken. Vooral ook via je mobiele telefoon is de nieuwe site echt heel erg onoverzichtelijk, ook de desktop versie.
Rens Keijsers


Andre321

Citaat van: Rens Keijsers op februari 02, 2023, 17:27:58 PMOverzicht! Op de oude site zie je meteen welke soorten er waar zijn gezien, terwijl er op de nieuwe eerst foto's staan en aan de rechterkant het nieuws. Kan dit niet worden omgewisseld? Kunnen de waarnemingen, waar de hele site om draait, alsjeblieft weer gewoon bovenaan komen te staan? Of kan er anders een functie komen om het nieuws "uit te zetten"? en de foto's wat kleiner te maken? Dit is een van de grootste redenen dat veel mensen, die de site al gebruiken sinds het begin en waar de site door groot is geworden, nog steeds de oude site bezoeken. Vooral ook via je mobiele telefoon is de nieuwe site echt heel erg onoverzichtelijk, ook de desktop ver

Ja, dit is een van de eerste dingen die me opvielen in de eerste seconden, waarom zou je daar fotos willen? Maar goed, toen had ik de fotopagina nog niet gezien. Waarom zou je uberhaupt eigenlijk fotos willen.


hiskodevries

Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0