Wij zoeken versterking bij het valideren

Gestart door nielseimers, april 29, 2022, 08:28:39 AM

Vorige topic - Volgende topic

nielseimers

Beste floristen,

Door de toenemende populariteit van waarneming.nl en ObsIdentify kunnen we de binnenkomende fotowaarnemingen helaas niet langer aan. Er worden momenteel diverse oplossingen uitgewerkt om in ieder geval de kwaliteit van de ObsIdentify waarnemingen op te schroeven. We zetten in op beter en vroegere instrueren van de nieuwe waarnemers en er staan ook enkele wijzigingen aan de ObsIdentify app en waarneming.nl op het programma. We zullen even afwachten of dit de gewenste resultaten geeft, maar de verwachting is dat dit wel verschil gaat maken.

Kwaliteit wordt dus aan gewerkt! Dit neemt echter nog niet weg dat we de kwantiteit niet aankunnen. Daarom hebben we besloten om een oproep te plaatsen om ons hierbij te helpen. We willen een of twee validatoren vinden die zich volledig willen richten op de binnenkomende ObsIdentify waarnemingen. De reden hiervoor is dat het belangrijk is om beginnende waarnemers zo snel mogelijk duidelijk te maken wat wel en niet de bedoeling is van ObsIdentify en waarneming.nl. Je vervult daarmee dus voornamelijk een opvoedende rol. Dat kost veel tijd, maar draagt wel bij aan de kwaliteitswaarborging. Dit betekent ook dat de huidige validatoren meer tijd overhouden om in ieder geval de waarnemingen van andere bronnen (iObs/ObsMapp/site) en van zeldzame soorten te beoordelen.

Wat verwachten van jullie:
- Gevorderde kennis van planten en vooral weten waar je kennisgrenzen liggen
- Bereidheid om nieuwe waarnemers te instrueren en te motiveren om vooral zelf na te gaan denken en te determineren
- Voldoende tijd en motivatie om echt wat werk te gaan verzetten, we zijn op zoek naar actieve validatoren

Wat voor taken kunnen jullie uitvoeren
- Wegfilteren van onzinwaarnemingen (tuinplanten/selfies/foute locaties)
- Begeleiden van nieuwe waarnemers
- Valideren van waarnemingen
- Correct labelen van aangeplante/verwilderde planten en controle van waarnemingen in heemtuinen

Er ligt een gloednieuwe validatiehandleiding voor je klaar en je krijgt heldere instructies en goede begeleiding. Ondanks dat de focus op ObsIdentify waarnemingen ligt, mag je natuurlijk ook andere waarnemingen valideren.

We hopen dus dat jullie ons team gaan versterken! Ben je geïnteresseerd, dan ontvangen we graag een korte motivatie op info@waarneming.nl. We zullen de aanmeldingen nog even beoordelen en hopen op veel geschikte kandidaten! ;D

We hopen op enkele enthousiaste reacties!
De plantenvalidatoren B)