Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Nieuwe gallen-excursies Gaasterland 25 oktober  (gelezen 199 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MC

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 739
  • Admingroep: Plantengallen
Nieuwe gallen-excursies Gaasterland 25 oktober
« Gepost op: september 11, 2020, 13:33:18 pm »

Nieuwe gallen-excursies!

We hebben ook weer twee excursies gepland: Gaasterland en Den Haag. Zo zitten we lekker verspreid door het land en verzamelen we met z’n allen overal gegevens over de aanwezigheid van Plantengallen.
Gaasterland is een zandgrondgebied, dat los ligt van de andere zandgronden. In de vorige Nieuwsbrief vroeg ik me al af of in dit soort wat losliggen stukken zandgrond ook dezelfde zandgrond-soorten aanwezig zijn als op de meer aaneengesloten hogere zandgronden. Dat gaan we nu dus maar meteen uitzoeken!
Andere gebieden waar nog eens met dezelfde vraag gekeken zou kunnen worden zijn: de omgeving van Sint-Nicolaasga, Bergharen ten westen van Nijmegen, Wieringermeer, Schokland en Urk in de Noordoost-polder en de Hoge Berg op Texel. Die laatste zou je denken dat het vlakbij de duinen ligt, maar de Hoge Berg is juist een stukje Pleistocene zandgrond, dus ergens tussen 2,5 miljoen – tienduizend jaar oud. Dat is weer een stuk ouder dan de veel jongere duinen.
In Gaasterland gaan we zondag 25 oktober samen op pad met de Fryske Feriening foar Fjildbiolology
We verzamelen om 10.30u bij “Rijsterbos parkeren” op Google Maps. Meestal duren de excursies tot ongeveer 15.00-1730u, neem je eigen eten & drinken mee. Je kunt je hier opgeven voor 25 oktober in Gaasterland:
https://forms.gle/Az5tutQnkR1ujaoc7

In Den Haag gaan we samen met KNNV Den Haag gallen zoeken bij Wapendal. Vorig jaar zijn we al in Meijendel geweest, dus nu gaan we een meer zuidelijk gebied bij Den Haag verkennen. Vanwege het beperkt aantal mensen dat meekan, is deze excursie niet openbaar toegankelijk.
« Laatst bewerkt op: september 16, 2020, 10:14:20 am door MC »
Gelogd
vriendelijke groet,
Matthijs Courbois
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.048 seconden met 19 queries.